1ste Klasse Amateur 2 december 2017 - 20:00
ASV Geel

Resultaten

Club1e helft2de helftGoalsUitslag
ASV Geel011Verlies
RKFC123Winst

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
2 december 2017 20:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

ASV Geel
Rauwelkoven 43, 2440 Geel, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Op zaterdagavond trekken we naar ASV Geel,een ploeg die wederom de ambitie heeft om zo snel mogelijk de profliga te halen.
ASV Geel wist reeds haar vorige thuiswedstrijden tegen Lommel en Dessel te winnen met 3-0 en 2-0.
We mogen dus stellen dat dit een verplaatsing is met kans op averij…
We herinneren ons echter nog de campagne in de beker van België ,nu reeds twee seizoenen geleden,waarbij RKFC(toen nog vierdeklasser)de volgende ronde wist te bereiken door Geel(toen tweede klasse)te wippen met de strafschoppen.
De overwinningsdrang  van onze ploeg is ook dermate groot dat we elke match met veel vertrouwen aanvatten.
We zullen dan ook trachten de drie punten vanuit Geel mee te nemen en zo ons klassement behouden.
Want dit smaakt nog steeds naar meer.
We moeten trachten te streven naar het hoogste,en dat is dit weekend ons nestelen in de top3.

Uw coach,
Yves Van Borm

 

Nabeschouwing

Wat een weekend!Dat is toch het minste wat we kunnen zeggen.
Met een 1-3 overwinning op het veld van ASV Geel komen we zelfs op de leidersplaats terecht op de veertiende speeldag.
Wie had dit durven dromen in het begin van dit seizoen?
Drie doelpunten van Vandewalle en Paepe die opnieuw een strafschop stopt.
De eerste helft kwamen we reeds na 2 minuten op voorsprong(assist Staelens)en controleerden het gebeuren.
Het eerste kwartier in de tweede helft hadden we het moeilijk en kwam de thuisploeg opzetten met de verdiende gelijkmaker tot gevolg.
Maar we scoorden onmiddellijk tegen vis corner  en vlak voor tijd gaven we de doodsteek,1-3 en wedstrijd gespeeld!
De laatste weken heb ikzelf als coach heel veel publiciteit gekregen maar de mensen rondom mij krijgen niet altijd de aandacht die zij ook wel verdienen!
Vandaar dat ik graag mijn assistent Eddy Sys, keepertrainer Ivan Gabriël en scout Erwin Dekempeneer eens in de bloemetjes wil zetten voor hun ongelofelijke inzet voor onze ploeg!
Ook Jean-Pierre, Luc en Kristof verdienen een enorme pluim voor hun tomeloze inzet voor onze ploeg!
We are Knokke

Uw coach,
Yves Van Borm

ASV Geel – RKFC 1-3 (rust 0-1)

 

Maxim zorgt voor de kers op een collectieve glansprestatie – RKFC aan de leiding !

 

Twee jaar geleden schreef het Knokse blauw-wit (Allemaal Samen Verbroedering draagt dezelfde kleuren) één van de mooiste bladzijden in zijn geschiedenis door in het stadion De Leunen de Antwerpenaars, die toen in de tweede klasse uitkwamen, na strafschoppen uit de Beker van België te bonjouren. Na een 4 op 15 en vorige week een 6-1 verlies bij het opstomende Oudenaarde was de thuisploeg een gewond dier, dus oppassen geblazen, ook al bedroeg het puntenverschil zes eenheden in het voordeel van RKFC.

 

Het wedstrijdblad was, toch wat RKFC betreft, een doorslagje van de namen van de partij van vorige week.

 

Na een stemmige prelude, met cheerleaders en de Sint en zijn helpers, vuurde Robin voor de gastheren het eerste schot op doel af. Het leek alsof Bram de bal over de lat tikte maar de scheidsrechter had niets gezien (2’). Aansluitend stuurde Alessio Maxim Vandewalle weg, die kapte Vanaken uit en duwde in de korte hoek binnen langs doelman Lenaerts (ex-Club Brugge en OHL) : 0-1 (2’) ! Terry lanceerde Tjendo in de diepte maar onze rechtsbuiten verloor het gevecht met de bal zodat Lenaerts ditmaal wel gepast kon ingrijpen (6’). RKFC bleef de aanvalstrom roeren : Terry lepelde de bal over na een voorzet van Maxim. Achteraan was Niels waakzaam in een duel met Hoefnagels (13’). Karadayi van zijn kant krulde de bal vanop afstand niet ver naast Brams rechterpaal buiten (14’). Ruben dook gepast in de baan van een schot van Maggio (16’). Nils bediende Tjendo maar de fase liep af met een minder goed gerichte trap (22’). De thuisploeg domineerde dan een periode, wat leidde tot een paar halve of hele kansen voor Karadayi (schot niet krachtig genoeg en gered door Bram, 28’) en Maggio (in de draai ingeschoten in het strafschopgebied, Bram gaat goed plat, 33’). Voor RKFC kon Tjendo de bal niet laag houden na een hoekschop-voorzet van Maxim zodat we gingen rusten met een 0-1 voorsprong.

 

Geel begon de tweede periode voortvarend. Een schot van Maggio week op het been van Ruben af in hoekschop (48’). Simon kon niet genoeg kracht en precisie zetten op een voorzet van Maxim (51’). Toen Christiaens, de aanvoerder van de gastheren, over het been van Terry ging floot de ref terecht voor een elfmeter. Bram Paepe ontpopte zich echter tot een ware Angstgegner door de trap van Kerckhofs klemvast te pakken, meteen de tweede penalty in twee matchen die onze doelman onschadelijk maakt. Bravo Bram ! Bij een snedige tegenstoot stormde Tjendo op doel af maar hij werd afgestopt door de tandem Lenaerts-Kerckhofs (62’). Hoefnagels verraste Bram bijna door in de draai af te drukken maar de poging ging naast (65’). Een mooie ééntijdse actie Robin-Christiaens zette de ingevallen Zaidi alleen voor Bram en dit keer moest ons sluitstuk zich gewonnen geven : 1-1 (70’).

RKFC was niet onder de indruk : op vrije trap van Alessio dwong Simon doelman Lenaerts met een gerichte kopbal tot een parade en een hoekschop (73’). Alessio schilderde een indraaier op het hoofd van Maxim, die weggelopen was bij zijn rechtstreekse tegenstander : 1-2 (74’). Geel moest nu komen en op de tegenaanval lag er enorm veel ruimte voor onze snelheidsduivels Tjendo en Maxim. Alessio zette Lenaerts aan het werk met een volley (83’), Tjendo sneed naar binnen en Lenaerts moest een voetveeg gebruiken om de knal met links in hoekschop te werken (85’) waarna Maxim een aflegger met het hoofd van Simon keihard op Lenaerts vuurde die zich gelukkig prees weer een corner weg te geven (87’). Bij een zeldzame Geelse actie besloot Zaidi krachteloos in de armen van Bram (87’). In blessuretijd stuurde Maxim de Knokse aanhang richting delirium : na een uittrap van Bram dolde hij met twee verdedigers en passeerde ook nog Lenaerts : 1-3 (91’).

 

Verdiende overwinning voor RKFC dat een gave collectieve prestatie weggaf. Sleutel was mijns inziens het overvloedige loopwerk, aanvallend maar vooral verdedigend, met als usual suspects Alessio en Nils. Maar het zou onrechtvaardig zijn om uitblinkers te citeren want Maxim was met zijn drie (prachtige!) goals uiteraard man van de match, Simon dirigeerde en stuurde zoals in zijn (vele) beste dagen, enzovoort enzovoort, om van Bram maar te zwijgen. En Geel : dat moet na de bekernederlaag van twee jaar geleden en deze wedstrijd toch eens in de haren beginnen krabben…

 

Resultaat van dit alles (met dank aan de uitslagen in de andere wedstrijden) : RKFC gaat aan kop, met één punt voorsprong op het trio Lommel, Dessel en (het gevaarlijk oprukkende) Deinze !

 

Een samenvatting van de belangrijkste fases van de partij vind je op https://www.youtube.com/watch?v=jVp-SfXrKV4.

 

ASV Geel : Lenaerts, Christiaens, Haagen, Van Den Ackerveken, Maggio (60′ Zaidi), Karadayi, Kerckhofs, Hulsmans (81′ Carrasco), Vanaken, Robin (70′ Reuten), Hoefnagels.

 

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem, Kyriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle, Tjendo De Cuyper, Terry Osei-Berkoe (68′ Maarten Cobbaert).

 

Scheidsrechter: Bram De Clercq.

 

Gele kaarten RKFC : geen.

Gele kaart Geel : Hulsmans.

 

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Niels Mestdagh, Jesse Mputu, Cor Gillis, Aaron Dhondt, Niels Van De Water.