1ste Klasse Amateur 5 november 2017 - 14:30
Chatelet FC

Resultaten

Club1e helft2de helftGoalsUitslag
Chatelet Farciennes SC000Verlies
RKFC112Winst

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
5 november 2017 14:30 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

Chatelet FC
Rue des Sablières 29-185, 6200 Châtelet, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Bekijk een samenvatting van de match:
Klik HIER

Voorbeschouwing

Na de euforie van de voorbije weken met een 4 op 6 bij het tweeluik titelkandidaten (Lommel en Dessel), wacht ons de verplaatsing naar Chatelet-Farciennes, een ploeg die tot op heden nog steeds op zoek is naar haar eerste overwinning. Deze ploeg speelde tot op heden 5 maal gelijk en verloor 4 maal, waardoor zij de rode lantaarn in bezit hebben.

Het is echter voor iedereen al heel lang duidelijk dat het verschil tussen winst en verlies heel miniem is en dat we elke week top zullen moeten zijn om punten te pakken. De eerste kwetsuren komen er ook aan met Ampe, Dildick en Neuvroen, die gehavend uit de strijd komen en een tijdje aan de kant moeten blijven alsook De Rechter, die in het sukkelstraatje blijft belanden. Dit is een weekend waar we niets te winnen hebben.

We laten dan ook niets aan het toeval over en vertrekken reeds s morgens om 9u15 richting Charleroi met een tussenstop in Affligem om een sportmaaltijd te nuttigen.

Een grote dank aan onze voorzitter die ons al deze mogelijkheden aanbiedt en ook aan sportief coördinator Kristof Arijs die ervoor zorgt dat alles tot in de puntjes is verzorgd waardoor we ons volledig kunnen focussen op de wedstrijd. Dus gemakzucht en onderschatting zou een grove fout zijn indien wij onze gedeelde derde plek graag nog een tijdje willen vasthouden.

Uw coach,
T1 Yves Van Borm

Nabeschouwing

Door de overwinning op Chatelet-Farciennes met 0-2 sluiten we de eerste periode van de competitie af met een 19 op 30 en staan we op een mooie gedeelde tweede plaats in de rangschikking.

Het bilan:
5 overwinningen, 4 gelijke spelen en 1 nederlaag na 10 wedstrijden,en dit in ons eerste seizoen in de superliga! We mogen dan ook tevreden terugblikken op ons debuut in deze reeks.

Vandaag kwanen we al snel op voorsprong via Staelens en lieten we het na onze voorsprong te verdubbelen voor de rust. Na de rust hebben we verzuimd om de geboden ruimte te benutten en ervoor te zorgen dat we onze voorsprong konden uitdiepen, integendeel, we waren aanvallend nergens waardoor we geen rust aan de bal hadden en geen controle over de wedstrijd kregen.

Onze verdediging hield echter al bij al vrij makkelijk stand en maakte de ingevallen Berkoe, vijf minuten voor affluiten, de 0-2 na prachtig voorbereidend werk van Vandewalle. Boeken toe, met de drie punten richting Knokke, met dank aan de lokale politie die ons met een escorte veilig en wel  tot aan de autosnelweg bracht.

Uw coach,
T1 Yves Van Borm

Châtelet-Farciennes – RKFC 0-2 (rust 0-1)

 

Lastiger dan de cijfers doen vermoeden.

 

Tjendo De Cuyper verscheen aan de aftrap en Terry Osei-Berkoe was voldoende hersteld van kwetsuur om de status van “wisselspeler” te krijgen. Sven De Rechter viel uit de selectie.

 

De thuisploeg, een samengaan van … welja Châtelet en Farciennes, voluit Royal Châtelet Farciennes Sporting Club, werd vorig jaar, zoals wij, kampioen in tweede amateurklasse.

Dit seizoen lukten “les Loups” nog geen driepunter maar op negen wedstrijden speelden ze toch al vijfmaal gelijk.

 

De groen-paars-witte maar vooral in het wit uitgedoste thuisploeg creëerde de eerste kans : op een inzet van de pittige Vanderbecq kwam Lorenzon net te laat (2’). Maar bij de eerste de beste aanval van RKFC was het al raak. Mucci verloor de bal aan een goed opzittende Tjendo wiens voorzet half weggewerkt werd tot bij de inlopende Alessio Staelens die vanop een meter of vijftien knap in de hoek besloot : 0-1 (6’). Dat was natuurlijk een klap voor de jongens van trainer Frédéric Stilmant. Toch produceerde Vanderbecq weer een mooie actie maar hij vuurde naast (8’). Een voorzet-schot van Maxim was te hoog gericht om gevaarlijk te kunnen zijn (18’). Het leek wel of RKFC vervolgens in slaap viel of op zijn lauweren wou rusten. In elk geval putten de gastheren, die aantraden met een ploeg die gemiddeld enkele jaren ouder was dan de onze, er moed uit. Een schot van Vanderbecq scheerde voor het doel van Bram langs (25’) en Castronovo devieerde een hoekschop naast (28’). Blauw-wit werd dan toch weer wakker : een poging van Maxim werd in hoekschop getrapt (33’), op voorzet van Yarric miste Aaron een eigenlijk niet te missen kans, hoewel we de prima redding van Aromatorio niet mogen vergeten (35’). Op aangeven van Aaron mikte Tjendo voorlangs (42’) en afgezonderd door Alessio vond Aaron opnieuw de thuisdoelman op zijn weg (43’).

 

In de herneming wou RKFC uiteraard zijn krappe voorsprong uitbouwen. Een afschamper van Alessio bracht geen soelaas, na opbouwend werk van Niels en Tjendo (52’). De thuisdefensie slaagde erin een voorzet van Yarric te neutraliseren en hield er zelfs nog een doeltrap aan over (58’). Een veelbelovende aanval van de Henegouwers werd door de scheidsrechter teruggefloten voor buitenspel, maar het was wel een wake-up call voor de onzen (60’). Dat werd nog eens bevestigd toen Afflisio door onze defensie slalomde en de zware knal de vuisten van Bram pijnigde (63’). Op hoekschop van Maxim kon Simon dreigen met een kopbal maar de bal belandde in de handen van Aromatario (65’). Ruben werkte een inzenden van de ingevallen Mvulubundu in hoekschop (67’), Lorenzon miste zijn schot na een assist van Vanderbecq (70’) en een trap van Ladrière belandde in onze levende afweergordel (70’). Nils bleef in alle uithoeken van het veld loopwerk verrichten en de storm ging dan toch enigszins liggen. Tjendo zag zijn voorzet in laatste instantie onderschept (74’) en op hoekschop van Alessio dook Jesse (of was het Kieriën?) op uit een bos spelers om, weliswaar onsuccesvol, naar doel te koppen (83’). Het beste was er nu af voor de gastheren. De plaatselijke keeper stopte een schot van Simon (86’) en na een pré-assist van Jesse en een echte van Maxim tikte de kort voordien ingevallen Terry Osei Berkoe van dichtbij de bevrijdende tweede treffer binnen : 0-2 (88’). Diezelfde Terry miste in blessuretijd nog een opgelegde kans maar niemand bij Knokke die daarom maalde. Dit een gevleide zege noemen mag. In elk geval heeft een efficiënt RKFC er opnieuw drie punten bij !

 

Beelden van de match zijn te vinden op https://www.telesambre.be/d1-amateurs-nouvelle-defaite-de-chatelet-farciennes-face-a-knokke_d_23980.html.

 

Châtelet-Farciennes : Aromatario, Lella (46’ Charlier), Ladrière (65’ Walbrecq), Thibaut (39’ Mvulubundu), Afflisio, Castellana, Vanderbecq, Lorenzon, Mucci, Castronovo, Khaida.

 

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem, Kieriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Tjendo De Cuyper (74’ Terry Osei-Berkoe), Maxim Vandewalle, Aaron Dhondt (83’ Jesse Mputu).

 

Niet ingevallen bij RKFC : Justin Verlinden (doelman), Maarten Cobbaert, Cor Gillis, Niels Van De Water, Niels Mestdagh.

 

Scheidsrechter: Charles Boeur (was ook al scheidsrechter bij Seraing-RKFC).

 

Gele kaarten RKFC : geen.

Gele kaart Châtelet-Farciennes : Khaida.