K.FC. Dessel Sport – R. Knokke FC

Play Off's 10 mei 2018 - 16:00
Dessel Sport

Resultaten

ClubGoalsUitslag
KFC Dessel Sport1Verlies
RKFC2Winst

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
10 mei 2018 16:00 Play Off's 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

Dessel Sport
Maartensdreef, 2480 Dessel, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

RKFC Royal Knokke Football Club

Voorbeschouwing

De wedstrijden volgen zich in sneltempo op.
Nu donderdag reeds de verplaatsing naar Dessel Sport, de ploeg met de beste thuisreputatie (al twee jaar ongeslagen in eigen huis).
 
Na de euforie bij de zege tegen Lommel is het belangrijk om de knop om te draaien en te focussen op de eerstkomende wedstrijd. De kans bestaat erin om nog na te genieten en dat is hetgene dat we moeten vermijden. Focus verleggen naar Dessel en vooral voldoende rust inbouwen om het moordende tempo in de playoffs te kunnen volgen. De ploeg die de meeste frisheid aan de dag kan leggen zou het wel eens ver kunnen brengen.
 
Met Dessel Sport en Deinze moeten we trachten om Lommel het zo moeilijk mogelijk te maken bij het behalen van de titel.(het belangrijkste, de (meer dan verdiende)promotie naar 1B, is voor Lommel toch al binnen). En diegenen die denigrerend doen of het belang niet inzien van de playoffs, er is ook nog koers.
 
Uw coach,
Yves Van Borm

 

Nabeschouwing

Dessel Sport, al twee jaar ongeslagen in eigen huis, is een verplaatsing geworden met een pracht van een resultaat, nl 1-2. Een sterke ploeg die ons gedurende de eerste 75 minuten gedomineerd heeft maar zonder echte kansen te creëeren.
We kwamen reeds na 6 min op voorsprong via een acrobatisch standje van Staelens.
 
Dan hebben we de match toch wat ondergaan en de thuisploeg kwam dan ook verdiend langszij, 1-1 na 18 min.
Maar de kansen waren wel voor ons en het doelkader hield ons tweemaal van de 1-2.
 
Na de rust hetzelfde spelbeeld met een Dessel die de bovenhand had in het spel maar enkel kon dreigen via standaardsituaties. Een kwartier voor tijd knokten we ons terug in de wedstrijd en Savaete kopte het winnend doelpunt binnen op voorzet van De Cuyper. 1-2.
 
Daarna verzuimden we de geboden ruimte te benutten om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Qua resultaat super maar we waren toch 60 min de mindere van Dessel Sport in het spel, maar in voetbal tellen enkel de doelpunten.
 
Zo halen we 6 op 6 in de playoffs na de 15 op 15 in de reguliere competitie en houden we de playoffs spannend en kunnen we verder blijven wedijveren met SK Lommel. Nu komt het tweeluik Deinze met nu zondag uit en volgende week donderdag thuis.
 
Beste mensen van Knokke en omstreken,
kom onze ploeg aanmoedigen in de strijd voor de titel, stuw ons naar meer!!! Laat voetbal een feest zijn, wat ook het resultaat moge zijn.
 
Uw coach,
Yves Van Borm

KFC Dessel Sport – RKFC 1-2 (rust 1-1)

RKFC smeert Dessel eerste thuisverlies in 23 competitiematchen aan.

Bij RKFC startte Niels Van De Water centraal in de verdediging in plaats van de tegen Lommel onfortuinlijk uitgevallen Kyriën Serpieters. Thomas Grillet was opnieuw wisselspeler, Terry Osei-Berkoe was niet geselecteerd. Maarten Cobbaert was nog steeds out door kwetsuur.

De thuisploeg was in de competitie thuis al 22 wedstrijden op rij ongeslagen, sinds 17 december 2016, toen Beerschot-Wilrijk in het Armand Melis-stadion kwam winnen. Zelf verloren we er in maart met 1-0.

De eerste kans leverde bijna een doelpunt op : Tjendo zette voor, Alessio kopte van dichtbij in maar verdediger Lenaerts stond in de weg (3’). Maar toen Aaron opnieuw Alessio Staelens vond gaf onze aanvoerder met een fraaie omhaal vanop enkele meters doelman Kustermans (verkozen tot Speler van het Jaar bij Dessel) het nakijken : 0-1 (6’). De thuisploeg toonde zich nadien echter dominant en dwong enkele hoekschoppen af. Na een contact tussen Ruben en Jutten moest laatstgenoemde helaas gekwetst gewisseld worden. Toen RKFC opnieuw het plaatselijke penaltygebied bestormde werd een poging van Tjendo afgeblokt en knalde Nils vervolgens over (16’). Baeten sneed vanop onze linkerflank naar binnen en plaatste de bal met een banaanschot hoog en buiten het bereik van Justin : 1-1 (17’). Blauw-wit moest dan wat meer aan verdedigen denken maar kwam gevat terug : na voorbereidend werk van Tjendo viseerde Maxim de buitenkant van de paal (25’). Max overleefde daarna twee zware tackles, waaronder één van Smet die geel verdiende, maar de vervolgpass op Tjendo miste precisie (32’). Tjendo lukte weer een actie en leverde in bij Aaron die ook het doelhout trof (38’) ! Kort voor rust dreigden de Antwerpenaars en Justin duwde de geplaatste bal van Vosters uit de hoek in corner (44’).

De manschappen van trainer Witters beheersten het kwartier na de rust maar dat kwam niet tot uiting op het scorebord. Lenaerts kopte over (50’), Baeten mikte ook te hoog (55’) en toen Haagen dan toch leek te scoren had de scheidsrechter een overtreding op Justin geconstateerd (58’). RKFC knokte zich daarna weer in de match. Niels Mestdagh kopte een hoekschop van Aaron naast (62’) en Tjendo, aangespeeld door Maxim, stuitte op een verdediger (66’). Jarric moest het met rechts doen en de bal vloog over de lat (68’). Aaron kon bijna vanop de achterlijn Kustermans niet echt verontrusten (69’). Tjendo geraakte tot in het strafschopgebied maar liet de bal dan te ver van zijn voet springen (75’). Nadat Justin een schotje van Yagan onschadelijk had gemaakt deelde RKFC de, naar later bleek, beslissende klap uit. Tjendo leverde de perfecte, klassieke voorzet vanop rechts af en de inlopende Simon Savaete tekende met een schitterende kopbal de 1-2 aan (78’). We hadden de score nog kunnen opdrijven maar een veelbelovende tegenaanval eindigde in besluiteloosheid (85’). Nadat Justin als winnaar uit een hachelijke scrimmage voor ons doel was gekomen, werd het duidelijk : RKFC start de play offs met 6 op 6 !

Opmerkelijk : in de competitie leverden deze twee wedstrijden 0 op 6 op. Ook in de nu volgende wedstrijd op Deinze oogstten we toen niets…

Dessel Sport : Kustermans, Smet, Lenaerts, Vosters (88’ Peers), Baeten, Vansimpsen, Yagan, Janssens (83’ Paulino Rosario), Jutten (11’ Gerits), Tilburgs, Haagen.

Royal Knokke FC : Justin Verlinden, Jarric Buysse, Ruben Vanraefelghem, Niels Van De Water, Niels Mestdagh, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle, Aaron Dhondt, Tjendo De Cuyper (90’ Jesse Mputu).

Scheidsrechter: Sam Silvrants.

Gele kaart Dessel : Tilburgs (70’, fout op Nils Pierre).

Gele kaarten RKFC : Alessio Staelens (64’, fout op Tilburgs), Niels Van De Water (66’, fout op Janssens), Aaron Dhondt (90’, truitjetrek bij Paulino Rosario).

Niet ingevallen wisselspelers RKFC : Bram Paepe, Jannes Vermeulen, Ye