K.MSK. Deinze – R. Knokke FC

Play Off's 13 mei 2018 - 14:30
SK Deinze

Resultaten

ClubGoalsUitslag
KMSK Deinze1Verlies
RKFC3Winst

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
13 mei 2018 14:30 Play Off's 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

SK Deinze
Stadionlaan 5, 9800 Deinze, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

RKFC Royal Knokke Football Club

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze – RKFC 1-3 (rust 0-3)

Onvervalste hattrick voor Alessio, 9 op 9 in de play offs en leidersplaats voor RKFC.

Never change a winning team was eens te meer de leuze bij RKFC.

De Oost-Vlamingen bleken in de competitie een taaie brok want RKFC haalde met moeite 1 op 6 (1-0 verlies uit en 2-2 in het Olivier-stadion).

In laatste instantie was het aanvangsuur van de partij vervroegd naar 14.30 uur. De thuisploeg wist in elk geval al snel hoe laat het was want Jarric slingerde de bal vanop rechts hoog voor de pot en Alessio Staelenskopte aan de tweede paal binnen : 0-1 na 5’ ! Nog in het eerste kwartier had onze voorsprong moeten verdubbeld zijn na een geniale pass van Simon door het midden naar opnieuw Alessio maar onze topschutter was een zeldzame keer niet goed bij schot en duwde naast (13’). De mannen van Regi Van Acker roerden dan de aanvalstrom maar het was voor Justin wachten tot een schot van Brulmans om de mouwen op te stropen (27’). Nadat Aaron over besloot (28’) stuurde Alessio Maxim weg. Sols haalde hem neer in de fatale zone en Alessio tekende vanop elf meter voor 0-2 (32’). Een actie Alessio-Maxim bereikte Aaron die via Lievens zijn doelrijpe schot in hoekschop zag vliegen (36’). Uitgesteld was niet verloren : de hoekschop van Aaron, prima ingekopt door Niels Van De Water, werd gered door doelman Vandenberghe maar dan opportunistisch ingetikt door… Alessio Staelens(37’) ! Meteen een echte hattrick, toch een zeldzaam goed in gelijk welke competitie ! Justin stopte nog een trap van Mezine (39’) en dat was meteen het tweede en laatste schot op doel van de Leie-sjotters in de eerste helft.

Zo leek de wedstrijd halfweg al beslist en dat was er zeker bij RKFC aan te zien na de rust. Het spel was weinig geïnspireerd en al te vaak trokken we (moesten we ?) ver terug op onze eigen helft. Deinze leek zijn tweede adem te hebben gevonden en voerde de druk flink op. Spits Mertens vuurde naast (53’). Op tegenaanval viel er af en toe toch nog een degelijk moment van blauw-wit te bewonderen. Tjendo bediende Aaron die op Vandenberghe stuitte en de nastoot van Maxim werd een hoekschop (66’). Justin kreeg meer werk en deed dat uitstekend. Zo duwde hij een kopbal van Mertens in corner (70’). RKFC protesteerde toen er geen fout op Justin werd gefloten toen onze doelman de bal onder druk over de lat duwde. De resulterende hoekschop belandde op de hand van Simon en de ref wees naar de stip. Mertens liet dat cadeautje niet liggen : 1-3 (74’). Zo leek het toch weer even spannend te worden temeer omdat RKFC geen vierde treffer kon scoren : Vandenberghe hield Alessio immers van nog een treffer (80’). Justin keerde een kopbal van Scheyving (84’) en met enige moeite ook een vrije trap van Brulmans (89’). In de slotminuut kopte Mertens nog een voorzet van Van Walle (ex-RKFC en één van de beteren bij de thuisploeg) over.

Meteen 9 op 9 voor RKFC in de play offs en het nieuws werd later op de middag nog beter toen bleek dat Dessel met 2-1 Lommel had verslagen. Meteen is Knokke de nieuwe leider !

Deinze : Vandenberghe, Lievens (59’ Romero Gomez), De Greef, Bael (78’ Scheyving), Sols, Mertens, Challouk (59’ Van, Steenkiste), Van Walle, Brulmans, De Smul, Mezine.

Royal Knokke FC : Justin Verlinden, Jarric Buysse, Ruben Vanraefelghem, Niels Van De Water, Niels Mestdagh, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle, Aaron Dhondt (84’ Jesse Mputu), Tjendo De Cuyper.

Scheidsrechter: Matthias De Prins.

Gele kaart Deinze : geen.

Gele kaart RKFC : geen.

Niet ingevallen wisselspelers RKFC : Bram Paepe, Jannes Vermeulen, Yentl Neuvroen, Tibo Andries, Thomas Grillet.