1ste Klasse Amateur 17 maart 2018 - 19:30
Dessel Sport

Resultaten

ClubGoalsUitslag
KFC Dessel Sport1Winst
RKFC0Verlies

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
17 maart 2018 19:30 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

Dessel Sport
Maartensdreef, 2480 Dessel, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Zaterdagavond wacht ons de moeilijkste verplaatsing van het seizoen. Dessel Sport is gastheer en steeds een vaste waarde in tweede klasse geweest en dat is nu niet anders.

Dessel Sport is ook één van de vier ploegen die de licentie voor 1B heeft aangevraagd. Een spannende wedstrijd waarbij de tweede plaats op het spel staat en een plaats in de eindronde. Een ploeg met veel kwaliteit, ervaring en thuis nog steeds ongeslagen met een 32 op 36.

Onze ploeg wordt voor de eerste maal dit seizoen geconfronteerd met verschillende afwezigen waardoor het puzzelen en schuiven is wat selectie betreft.

De laatste zes wedstrijden kunnen gecatalogeerd worden onder de noemer “cup”wedstrijden, de laatste rechte lijn is in aantocht, de prijzen worden nu verdeeld. Hopelijk kunnen we ons handhaven bij de top vier van deze reeks.

Uw coach,
Yves Van Borm

Nabeschouwing

We zijn dit weekend de grote verliezer van de 25ste speeldag geworden. Op een moeilijk bespeelbaar veld en in de barre koude hebben we nochtans een meer dan behoorlijke partij gespeeld op het veld van Dessel Sport, maar in topwedstrijden mag je geen fouten maken.
 
De eerste helft waren we op tien minuten na de betere ploeg maar zonder echte uitgespeelde kansen. Vlak voor rust ging een doelpoging op corner tegen de paal, de beste mogelijkheid van de gehele partij.
 
In het begin van de tweede helft leidden we iets te veel balverlies en dat werd door de thuisploeg afgestraft, een mooi diagonaal schot ging binnen en 1-0.
 
Dan hebben we getracht de bakens te verzetten met twee, drie en vier spitsen maar het bracht niet de gewenste gelijkmaker op.
 
Zo staan de nummers twee tot en met vijf op amper 1 punt van elkaar op vijf wedstrijden van het einde. Spanning troef tot het einde van de competitie.Wie zal bezwijken onder de druk? De komende weken zullen we het weten.
 
Wat er ook gebeurt, ons seizoen kan niet meer stuk maar we zouden niet graag het voorbeeld van R Antwerp volgen, die als promovendus mee de competitie heeft gekleurd maar op het einde van de rit de playoff 1 aan zich heeft moeten laten voorbijgaan.
 
Uw coach,
Yves Van Borm

KFC Dessel Sport – RKFC 1-0 (rust 0-0)

RKFC dwingt te weinig kansen af tegen stevige en efficiënte thuisploeg.

Deze keer toch wat speciale dingen te melden over de opstelling van RKFC : Niels Coussement haakte ziek af waardoor Jarric van de linksachter naar de rechtsbackplaats doorschoof. Het tekort aan Niels’en werd opgevangen door de inbreng van … Niels Mestdagh, die voor het eerst sinds lang een basisplaats mocht vieren. Nils Pierre keerde terug uit gele schorsing maar dat ging niet ten koste van zijn vervanger van een week eerder in Aalst, Maarten Cobbaert, die gewoon bleef staan. Een iets verdedigender opstellen waardoor Aaron Dhondt naar de bank verhuisde en, in afwezigheid van Terry Osei-Berkoe, de opkomende middenvelders Alessio en Simon beurtelings als centrumspits fungeerden. Tibo Andries was wisselspeler, Sven De Rechter ontbrak in de selectie.

In Knokke maakten we een 0-1 en een 1-2 goed om uiteindelijk met 3-2 te zegevieren.

Mascotte Foxy (“die is oké, olé, olé ! “) en de plaatselijke jeugdspionkop deden hun best om de ijselijke temperatuur in het Armand Melisstadion wat draaglijker te maken. De Kempense gastvrijheid (de bezoekende supporters mochten zich warmen in de thuiskantine) viel eveneens in de smaak.

RKFC dwong na een actie van Tjendo en een voorzet van Simon een eerste hoekschop af (7’).

De thuisploeg zette daarna de toon. Breugelmans drukte af en raakte een Knoks been (11’). Bram haalde een schot van Vosters uit de korte hoek (12’) en uit de daaropvolgende corner werd een nieuwe poging van diezelfde Vosters afgeblokt. Tilburgs dreigde vervolgens maar onze verdediging kon het gevaar weer in hoekschop evacueren. Haagen legde goed terug met het hoofd maar er was geen Antwerpenaar gevolgd (13’).

Blauw-wit eiste vervolgens het balbezit weer op en Alessio draaide de bal na een kort genomen hoekschop nipt naast (16’). Jarric probeerde het van ver zonder doelman Kustermans al te zeer te verontrusten (18’). Maarten stuurde een volley naast (21’) en dan bleef het een poos gelijkop gaan. Alessio kwam een fractie tekort op een inzenden van Tjendo (37’). Onverwacht viel de RKFC’s grootste kans van de eerste nog ten deel aan Alessio : na een opnieuw kort gegeven hoekschop krulde hij de bal verrassend tegen de dichtste paal (43’).

Vroeg in de tweede helft kroop Alessio achter het kanon maar hij richtte te hoog (49’). Na een snelle Desselse tegenstoot klommen de groen-witten op voorsprong : Yagan speelde Breugelmans aan die van buiten het strafschopgebied met een effectvolle overhoekse trap Bram het nakijken gaf : 1-0 (59’). We moesten nu komen en deden dat ook maar een kopbal van Kyriën, op hoekschop van Alessio, geraakte niet voorbij de lokale afweer (70’). Simon kopte nog eens over (75’) maar de gastheren bleven loeren op de tegenaanval. Breugelmans miste echter de nodige precisie (77’).

Beducht voor verdere counters bouwde RKFC geduldig op maar dat leverde niet al te veel op, ook niet nadat coach Yves er in twee golven drie aanvallers had ingebracht. In de slotfase werd de bal veelal lukraak voor de muit gedropt. Een volley naast van Aaron (85’) was daarbij het gevaarlijkste dat we nog konden brengen.

Het werd dus een nederlaag met het kleinste verschil en aangezien we als enige van de top-vijf verloren staan we in de stand “plotseling” op een gedeelde vierde plaats, een “barrageplaats” voor de eindronde, maar wel met een ruim beter doelsaldo dan Heist-op-den-Berg.

Sommigen (ik hoor daar niet bij) zullen 8 op 24 tegen de vier rechtstreekse concurrenten voor de eindronde niet geweldig vinden. Ze kunnen zich troosten met de gedachte dat we tegen de vier ploegen die een licentie voor 1B aanvroegen … 9 op 24 haalden ! En dat we (tot nu toe) tegen elke ploeg al minstens één punt haalden ! Toch niet slecht voor een promovendus !

Ook is het misschien enigszins geruststellend te weten dat er in de laatste 5 speeldagen van de Superliga (ja, dat die zo heet wist ik ook niet) nog drie onderlinge confrontaties zijn tussen drie van onze tegenstanders voor de eindronde, om ze niet te noemen Heist-Deinze (26ste speeldag), Dessel-Heist (27ste speeldag) en Dessel-Deinze (29ste speelronde). Gemakshalve – en ietwat oneerbiedig – laten we Oudenaarde en de lager geklasseerden buiten beschouwing. Daar zullen dus punten verloren gaan voor onze directe concurrenten. Lommel en Knokke houden zich buiten dat strijdgewoel.

Voor RKFC resten er alleen nog tegenstanders uit het rechterrijtje, die zich wel – behalve Geel – dubbel moeten plooien om degradatie te vermijden. Nu dus alle zeilen bijzetten richting eindronde !

Dessel : Kustermans, Smet, Breugelmans, Vosters, Vansimpsen, Yagan (82’ Janssens), Remen, Gerits, Jutten (77’ Lenaerts), Tilburgs, Haagen.

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Jarric Buysse, Ruben Vanraefelghem, Kyriën Serpieters, Niels Mestdagh (83’ Tibo Andries), Nils Pierre, Maarten Cobbaert (73’ Aaron Dhondt), Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle, Tjendo De Cuyper (73’ Jesse Mputu).

Scheidsrechter: Gert Deckers.

Gele kaart Dessel : Yagan (78’).

Gele kaart RKFC : Maarten Cobbaert (41’).

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Yentl Neuvroen, Niels Van De Water, Cor Gillis.