1ste Klasse Amateur 7 april 2018 - 20:00
KFC Oosterzonen

Resultaten

ClubGoalsUitslag
KFC Oosterzonen0Verlies
RKFC2Winst

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
7 april 2018 20:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

KFC Oosterzonen
Bovemansstraat 12, 2260 Westerlo, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Na het vrije paasweekend de laatste vier wedstrijden van deze competitie. Nog twee uitwedstrijden(Oosterzonen en Berchem) en twee thuiswedstrijden (Dender en Geel) om de twee nodige zeges binnen te halen om het felbegeerde ticket voor de eindronde binnen te halen.

Toch wat kleine problemen met kwetsuren(Berkoe, Cobbaert, Van De Water)en disciplinaire sancties(De Rechter, Coussement, Vermeulen)waardoor de kern flink uitgedund geraakt

Oosterzonen speelt op kunstgras wat voor ons alvast geen aanpassing vergt.

We gaan met vertrouwen de laatste rechte lijn in en de spelers zullen er vol voor gaan. Hopelijk kunnen we de drie punten terug mee nemen vanuit de kempen om zo ons doel te bereiken.

Uw coach,
Yves Van Borm

Nabeschouwing

Door deze meer dan verdiende overwinning met 0-2 op het veld van Oosterzonen doen we een uitstekende zaak ivm ons ticket voor de eindronde. Nog 1 overwinning hebben we nodig voor zekerheid over deelname eindronde. Daarvoor hebben we nog drie matchen om dit tot een goed einde te brengen.

Ik ga ervan uit dat we die klus gaan klaren, maar het vel van de beer gaan we uiteraard niet verkopen tot het geschoten is.

Na 5 min kwamen we al op 0-1 via penaltydoelpunt Staelens.
We speelden een zeer goede wedstrijd en de doelman van Oosterzonen behoedde zijn elftal meermaals voor een dubbele achterstand.

Ook onze doelman Verlinden, die zijn eerste basisplaats versierde, behoedde onze ploeg tweemaal van een gemaakt doelpunt in de eerste helft en speelde verder een onberispelijke partij.

De tweede helft verzuimden we de doelkansen te benutten tot Vandewalle op zijn eigen manier het tweede doelpunt aantekende en zo voor de geruststellende 0-2 zorgde.

We speelden een zeer goede wedstrijd,in balbezit één van de beste wedstrijden van het seizoen, alleen moeten we ons meer killer tonen in de zone van de waarheid. Een wedstrijd die we negentig minuten hebben kunnen controleren op een toch wel goed Oosterzonen.

We hebben ons zodoende goed gepositioneerd om de sprint aan te vatten in de laatste rechte lijn.(om het eens in termen van de koers te zeggen ten tijde van Parijs-Roubaix…)

Een zeer tevreden coach,
Yves Van Borm

KFC Oosterzonen Oosterwijk – RKFC 0-2 (rust 0-1)

Geslaagde vuurdoop voor Justin – de eindronde komt nu wel heel dichtbij.

Aan de aftrap één wijziging ten opzichte van vorige speeldag : onder de lat stond Justin Verlinden in plaats van Bram Paepe Terry Osei-Berkoe was steeds nog niet wedstrijdklaar. Op de bank vervingen Tibo Andries en Yentl Neuvroen het duo Niels Coussement – Sven De Rechter. En ook Thomas Grillet mocht hopen op een invalbeurt. Maarten Cobbaert en Niels Van De Water moesten aan de kant blijven wegens blessure, maar waren wel in Oosterwijk om hun maats aan te moedigen !

In Knokke werd het in november een duidelijke 4-1 zege. Met 31 punten hadden de Zuid-Kempenaars nog wat ademruimte: ze telden zes eenheden overschot op de barrageplaats (13de).

Op het lokale kunstgras kenden we een droomstart : Niels drong het strafschopgebied binnen en werd door Schops (what’s in a name ?) neergelegd. Strafschop, op halve hoogte binnengepoeierd door onze topschutter, Alessio Staelens: 0-1 (4’). Maxim zag zijn schot op een Oosterzoon belanden (8’) en de ref had geen zin in een tweede elfmeter toen Tjendo nochtans foutief gestuit leek te worden (15’). Kyriën maakte een tegenaanval via Maes onschadelijk (18’) en Ruben besloot van kortbij op de doelman, na een vrije trap van Alessio (19’). De gastheren kenden dan een goede periode en dreigden via Berben, Bastiaens en een schot van Van Aerschot dat kon weggewerkt worden (22’). De alarmfase werd bereikt toen Walen op doel kopte maar Justin toonde zijn kunnen (24’). Dat deed hij even later opnieuw toen Berben, geflankeerd door Ruben, door onze verdedigingslinie leek te breken (24’). Berben knalde daarna nog eens vruchteloos op ons doel (31’). RKFC herstelde het evenwicht met een schot van Nils, gekeerd door een verdediger (32’) en een poging van Aaron (na een mooie pannavan Nils), die in hoekschop belandde (34’). Een kopbal van Simon gevolgd door een afgeblokte knal van Nils (35’) illustreerden ons overwicht in die fase. Toen de thuisploeg omschakelde toonde Kyriën zich attent. Flinke eindspurt van RKFC in de eerste helft : Maxim mikte tweemaal tevergeefs op doel (38’ en 40’) en Alessio zag zijn afstandsknal door goalie Jaa in hoekschop geduwd (43’).

Na rust domineerde blauw-wit het vierde kwartier, op zoek naar een tweede treffer. Ruben kopte achterwaarts in de handen van de keeper (51’), een voorzet van Maxim, door Aaron teruggekopt tot bij Simon, kende geen vervolg en Tjendo schoot naast op pass van Maxim (54’). Aaron vuurde over (56’) en Tjendo kon net niet bij een pass van Alessio (60’). Het was dan ook verdiend dat RKFC zijn voorsprong verdubbelde. De thuisachterhoede was Maxim Vandewallevergeten op de achterlijn. Max kapte terug naar binnen en besloot in de korte hoek : 0-2 (61’). Maar ook puik werk van Justin die een onmiddellijke aansluitingstreffer van Van Aerschot verhinderde (62’). Een schot van diezelfde Van Aerschot bezorgde Ruben even later een blauwe plek (64’) en Berben trapte een degelijke kans naast (66’). Pogingen van Simon (71’) en Maxim (76’) misten dat tikkeltje venijn maar ook de thuisploeg maakte niet veel meer klaar. Alleen Van der Veken stelde zich nog gevaarlijk aan maar hij trapte in één tijd over (83’). In de slotfase won doelman Jaa een rechtstreeks duel met een dribbelende Tjendo (87’).

Al bij al een zege zonder veel problemen en wanneer die er dan toch leken te komen toonde Justin bij minstens drie gelegenheden dat hij een waardige concurrent kan zijn voor Bram.

De (vrij onverwachte) nederlaag van Deinze tegen Aalst maar vooral het verlies van Heist-op-den-Berg bij Dessel kwam RKFC zeer goed uit met het oog op de eindronde. Met nog 3 matchen te gaan staan we 6 punten voor op Heist. Een zege volgende zondag tegen Dender moet voldoende zijn !

Oosterzonen : Jaa, Schops, Bastiaens, Van der Veken, Van Aerschot, Berben, Maes, Janssen, Troosters, Walen, Augustynen.

Royal Knokke FC : Justin Verlinden, Jarric Buysse, Ruben Vanraefelghem, Kyriën Serpieters, Niels Mestdagh, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle (88’ Jesse Mputu), Aaron Dhondt (90’ Thomas Grillet), Tjendo De Cuyper.

Scheidsrechter: Thomas Vanboven.

Gele kaarten Oosterzonen : Van der Veken (50’, fout op Aaron).

Gele kaarten RKFC : geen.

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Bram Paepe, Cor Gillis, Yentl Neuvroen, Tibo Andries.