1ste Klasse Amateur 25 februari 2018 - 15:00
KFC VW Hamme

Resultaten

ClubGoalsUitslag
KFC VW Hamme0Verlies
RKFC3Winst

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
25 februari 2018 15:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

KFC VW Hamme
Sportpleinstraat 2-4, 9220 Hamme, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Wederom een verplaatsing maar deze keer één van de kortste van dit seizoen.

De verplaatsing naar VW Hamme komt op het slechtste moment aangezien deze ploeg net een 0 op 12 heeft behaald. Zij zullen uiteraard deze neerwaartse spiraal willen omzetten en trachten aan te knopen met puntengewin. Aan ons om dit nog één week uit te stellen.

We staan dan ook voor een moeilijke opdracht en met de heenmatch in het achterhoofd (0-0) weten we dat VW Hamme stug kan verdedigen.

Onze ploeg heeft één groot doel voor ogen en dat is trachten de eindronde te behalen. We leven van week tot week en voor RKFC komen er nu 8 ‘cup’ matchen aan. Ik verwacht dan ook een elftal die die honger de komende weken zal tonen teneinde dit mirakel te verwezenlijken. Want laten we wel wezen, we mogen stilaan toch het etiket van seizoensrevelatie meedragen, eindronde halen of niet.

Aaron Dhondt is onze eerste geschorste speler met drie gele kaarten na 22 speeldagen. We mogen dan ook wel zeggen dat we niet alleen een weireldploegske hebben (zoals aan de kust wordt gezegd), maar ook een proper ploegske…

Uw coach,
Yves Van Borm

Nabeschouwing

Door de overwinning op VW Hamme met 0-3 doen we een uitstekende zaak in het klassement en werden we, samen met SK Lommel, de grote winnaar van dit weekend.

Vijf ploegen zullen strijden voor de overige 3 plaatsen in de eindronde naast SK Lommel, namelijk:
ksk Heist, Deinze, Dessel Sp en Seraing.Deze lieten deze speeldag allemaal punten waardoor we helemaal alleen op de tweede plaats komen te staan en nummer vier en vijf op respectievelijk 5 en 6 punten zetten in het klassement.

De wedstrijd was met de rust reeds gespeeld (0-2), en hielden gedurende 90 minuten volledige controle tegen een toch wel zwakke tegenstrever. (waar is de grandeur van het vroegere Vigor gebleven?)

Enig minpunt de absurde derde gele kaart voor Tjendo De Cuyper die regelenentair de bal afneemt en door de referee onterecht werd bestraft waardoor hij volgende week de topper tegen KMSK Deinze mist. En wetende dat ik begonnen was om de spelers met twee gele kaarten te wisselen om zodoende schorsingen te vermijden voor de volgende belangrijke wedstrijd tegen Deinze.

We komen nu tegen twee ploegen (Deinze en E Aalst) waartegen we in de heenronde een 0 op 6 hebben behaald. Men weze gewaarschuwd.

Uw coach,
Yves Van Borm

Vigor Wuitens Hamme – RKFC 0-3 (rust 0-2)

Weeral een triootje !

Terry Osei-Berkoe nam aan de aftrap de plaats in van de geelgeschorste Aaron Dhondt (de eerste in kaartenlast bij RKFC dit seizoen!). Daardoor mocht Tibo Andries zich op de bank proberen warm te houden. In de heenmatch vormden de Oost-Vlamingen een taaie brok, want het bleef bij een doelpuntenloos gelijkspel (één van slechts drie keer dat RKFC er deze campagne niet in slaagde te netten !). De meest recente wedstrijden verliepen evenwel in mineur voor de gastheren – ondermeer omwille van een groot aantal geblesseerden – zodat stilaan het degradatiespook aan de einder opduikt. Er is West-Vlaamse inbreng bij Hamme, met trainer Jamaïque Vandamme en speler Mitch Dekuyper die eerder voor Coxyde uitkwam.

De omroeper heette in het bijzonder Yves Van Borm hartelijk welkom want onze trainer speelde in de jaren 90 nog een seizoen bij de blauw-zwarten.

À propos, een “wuiten” zou een sprekende Vlaamse gaai zijn…

RKFC, volledig in het wit, dwong na 3 minuten al een eerste hoekschop af. Na een nieuwe corner, getrapt door Maxim, bokste doelman De Vroe de bal weg voor het hoofd van Ruben en besloot Simon in de nabeurt over (7’). Een voorzet van thuisaanvaller De Kuyper zorgde voor animo in de Knokse defensie maar Niels en Bram klaarden de klus (9’). Na 16’ verloor Nils de bal aan Vits maar onze middenvelder herstelde zelf zijn foutje. De krachtmensen (“vigor” in het Latijn) verdedigden massaal en loerden op de tegenaanval. Bij één daarvan kwam Audin oog in oog met Bram, maar met een beetje geluk kon onze doelman ver buiten zijn strafschopgebied de bal veroveren (21’). Maar even later tikte Alessio haarfijn door in de loop van Maxim Vandewalle, die de trekker al even loepzuiver overhaalde : 0-1 (25’). En nog voor het halfuur leek Hamme al schaakmat te staan toen Tjendo vanop de achterlijn voorzette tot bij Maxim die alweer op de goede plek stond : 0-2 (29’). De thuisploeg kreeg evenwel ook mogelijkheden. Eén die letterlijk uit de lucht kwam vallen was een afstandsschot van Mariën dat Bram maar al te graag op de bovenkant van de lat zag vallen (34’). Nadat Ivens naast had gemikt verloor Dujardin de bal aan Tjendo die de aanval zag stranden (36’). Terry wroette zich bijna langs twee verdedigers en moest uiteindelijk tevreden zijn met een hoekschop (40’). Vóór rust nog een laatste dreigend moment voor RKFC toen Ivens een lobbal in gedachten had maar de uitvoering liep spaak (41’).

Voor zover dat al niet het geval was, werd de partij al vroeg in de tweede helft in zijn beslissende plooi gelegd : Terry vond Maxim, die zelf leek te kunnen scoren, maar uiteindelijk was het aan de tweede paal Tjendo De Cuyper die van dichtbij binnenlegde : 0-3 (50’). Hamme kende werkelijk geen gelukkige namiddag toen de gekwetste Vercruysse moest vervangen worden.

Van dan af was het, ondanks de koude, genieten van de zon voor de supporters en, zo leek het toch, dikwijls ook voor de spelers van RKFC. Een poging van Simon werd verijdeld (57’), op aangeven van Alessio waagde Terry zijn kans die door de keeper in hoekschop werd verwerkt (67’). Jarric werd fel gehinderd maar slaagde er toch nog in de paal te treffen waarna Simon zijn kopbal weggetrapt zag (74’). Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde met weliswaar nog een smet(je?) : Tjendo liep een overbodige gele kaart op en mist daardoor de confrontatie met concurrent Deinze. Ook een aantal andere RKFC-ers staan op twee gele prenten en moeten dus uitkijken.

Hoewel de thuisploeg zeker zijn momenten had werd het al bij al dus een gemakkelijke en snel bereikte overwinning voor RKFC. Volgende week wacht, zoals gezegd tegen Deinze, op het Olivier-stadion een nieuwe uitdaging !

Vigor Wuitens Hamme : Devroe, Vercruysse (54’ Claeys), Dujardin, Ivens, Mariën, Vits (55’ Dhaeseleer), Aissa, Speltdooren, Van Remoortere, Audin (68’ Vereecke), Dekuyper.

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem (kapitein vanaf 70’), Kyriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre (79’ Niels Van De Water), Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein, 70’ Maarten Cobbaert), Maxim Vandewalle, Tjendo De Cuyper (82’ Jesse Mputu), Terry Osei Berkoe.

Scheidsrechter: Matthias De Prins.

Gele kaarten Hamme : geen.

Gele kaarten RKFC : Tjendo De Cuyper (77’).

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Niels Mestdagh, Tibo Andries, Cor Gillis.