1ste Klasse Amateur 13 januari 2018 - 20:00
KSK Heist

Resultaten

ClubGoalsUitslag
KSK Heist2Winst
RKFC1Verlies

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
13 januari 2018 20:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

KSK Heist
Lostraat 48a, 2220 Heist-op-den-Berg, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

De winterstop is voor iedereen gedaan.
Vanaf nu zijn alle ploegen terug paraat om de terugronde aan te vatten.
Nu volgen voor RKFC de weken van de waarheid.De komende vier wedstrijden
spelen we tegen respectievelijk Heist (3e), Oudenaarde (6e) en SK Lommel (2e), met tussendoor een uitstap naar Patro Maasmechelen (met volledig nieuwe ploeg).
Dan pas zullen we weten welke ambities we mogen koesteren.
De verplaatsing naar SK Heist kunnen we met een volledig fitte kern maken (enkel de langdurig geblesseerde Dildick blijft afwezig).
Alle wedstrijden staan heden in een ander perspectief,namelijk het verdedigen van de leiderspositie,wat toch onrechtstreeks voor extra druk zorgt.Maar het is aan ons om dat om te zetten in positieve druk en het eerder als een stimulans te zien.
Onze ploeg kijkt alvast uit naar deze topper en gaat vol vertrouwen deze wedstrijd tegemoet .
Hopende op de vocale steun van onze trouwe supporters.

Uw coach,
Yves Van Borm

 

Nabeschouwing

Bij aanvang van de wedstrijd tumult aangaande onze uitrusting.
De scheidsrechter vond dat beide tenues van RFCK (volledig wit of volledig blauw) teveel gelijkenissen vertoonde met de outfit van de thuisploeg. (blauw wit)
Dankzij de fairplay van T1 van KSK Heist,Karel Keleman,die zijn spelers dan verplichtte om hun away shirts (zwarte tenues) aan te trekken, konden we dan toch de wedstrijd aanvatten. (in schril contrast met zijn collega hulptrainer die een ongeziene, arrogante houding aannam, waarschijnlijk ingegeven door zijn indrukwekkend palmares…).
Deze topwedstrijd had alle ingrediënten van een topper op het scherp van de snee.
Na 6 minuten keken we reeds tegen een achterstand aan en konden we iets later zelfs op identieke wijze achter een dubbele achterstand aankijken maar Paepe zat deze keer wel in de baan.
Naarmate de wedstrijd vorderde, namen we de wedstrijd in handen en met een magistrale vrije trap van Staelens kwamen we verdiend terug langszij. 1-1.
We troffen nog driemaal her kader in de eerste helft,zodoende bleef het 1-1 tot aan de rust.
In de tweede helft trokken we de lijn door maar na 15 min kwamen we terug op achterstand door een werelddoelpunt van Napoleone. 2-1.
Ook in de tweede helft kregen we mogelijkheden genoeg om gelijk te stellen maar de afwerking bleef in gebreke.
Op het einde namen we zoveel risico’s dat ook de thuisploeg ons definitief kon uittellen maar ook zij faalden in de afwerking.
Zo bleef het spannend tot de laatste minuut maar scoren lukte niet meer waardoor we deze wedstrijd verliezen met 2-1.
Een wedstrijd die in feite geen verliezer verdiende.
We blijven op de eerste plaats,samen met SK Lommel, en voelen de hete adem in onze nek van respectievelijk SK Heist, Deinze en Dessel Sport.
Het wordt een ongelooflijke spannende competitie, waarbij wij als nieuwkomer toch een woordje kunnen meepraten in de debatten, wat op zich al een succes is.

Uw coach,
Yves Van Borm

 

KSK Heist-op-den-Berg – RKFC 2-1 (rust 1-0)

RKFC verliest slijtageslag.

De gebruikelijke opstelling bij RKFC, dus met Terry Osei-Berkoe vooraan en Aaron Dhondt op de bank. De ploeg uit de Zuiderkempen verloor op het Olivierstadion met 3-1 maar handhaafde zich in de kop van het klassement, op slechts 4 punten van de koppositie.

Op een behoorlijk zware grasmat kopte Alessio achterwaarts door tot bij Tjendo die de bal echter te ver van zijn voet liet springen (4’). Engelen produceerde een gekraakt schot dat door Bram opgeraapt werd (5’). Troonbeeckx mocht op de rand van buitenspel doorgaan op onze linkerflank en hij knalde hard en hoog in de korte hoek : 1-0 (6’). En nauwelijks later ontsnapten we aan een nieuwe treffer toen Ruben nog in hoekschop kon trappen nadat Bram goed in de voeten van Kabeya was gedoken (8’). Het was een behoorlijk agressieve en potige thuisploeg die we tegenover ons kregen : Napoleone ontsnapte al vroeg aan een gele kaart voor een zware fout op Ruben. Na een fout op Maxim dropte Alessio een vrije trap in het strafschopgebied. Geluk voor de gastheren want via het hoofd van een verdediger en de lat belandde de bal in hoekschop (15’). Nadat een schot van Alessio werd afgeblokt (18’) verzuimde de doorgebroken Troonbeeckx Bram te lobben (23’). Na een voorzet van Maxim trof Tjendo de buitenkant van de paal (25’). Na een fout op Terry, waarvoor aanvoerder Webers geel kreeg, kweet Alessio Staelens zich van de vrije trap en hoe : hij schilderde de bal magistraal hoog in de hoek : 1-1 (29’). Niels knalde vervolgens op de benen van doelman Stroobants (32’) en Terry kopte een voorzet van Yarric naast (36’). Van Nils ging het naar Maxim en vervolgens naar een uitstekend inlopende Tjendo die vanop een meter of vijf jammerlijk de paal viseerde (37’) !!

Na de kampwissel bediende Tjendo Maxim die met een verdediger op de huid naast besloot (46’). Even later was het opnieuw Tjendo die voorzette maar nu kon Terry te weinig kracht op zijn kopbal zetten (48’). De thuisploeg probeerde meer druk te zetten en versierde enkele hoekschoppen. Bram dook een voorzet-schot van Kabeya in hoekschop (58’). Na een lang uitgesponnen aanval legde Napoleone aan van juist buiten de grote rechthoek en Bram was gezien : 2-1 (59’). Pittig detail : niet de al even stevig gesticulerende Napoleone (die al geel had) maar wel het “onbeschreven blad” Kabeya kreeg een karton onder de neus wegens het sarren van de bezoekende spionkop.

Op een snelle tegenstoot dreigde de ingevallen (en vallende) Ventose (66’) om vervolgens een nieuwe kans naast te mikken (68’). RKFC bleef offensief bij de les : een plaatsbal van Maxim had beter verdiend dan naast te gaan (79’) en na doorkoppen van Aaron ging Jesse aan de haal. Een verdediger zorgde er in extremis nog voor dat de bal net naast de voor Knokke verkeerde kant van de paal rolde (81’). Jesse had tot bloedens toe een klap op de lip gekregen en moest minutenlang aan de kant blijven. De thuisploeg kreeg zeeën van ruimte omdat RKFC alles in de aanval gooide en Bram haalde er een gemaakte goal van Troonbeeckx uit (85’). Aaron kwam nog eens in schietpositie na voorbereidend werk van Yarric en Jesse maar een verdediger stak er een voetje voor (90’). Bram haalde er nog wel een poging van Troonbeeckx uit (90’) maar ook hij kon niet verhinderen dat de punten in Heist-op-den-Berg bleven.

Tekenend voor de verbetenheid waarmee gestreden werd was dat RKFC, tegen de gewoonte in, twee gele kaarten kreeg, telkens voor een stevige fout (Tjendo en Alessio).

Maar niet getreurd : volgende zondag is er een uitgelezen kans op revanche, thuis tegen Oudenaarde !

Een ruime samenvatting van de wedstrijd kan je vinden op de website van Heist-op-den-Berg (http://www.kskheist.be) en op Youtube . https://www.youtube.com/watch?v=M20K3mCirs4.

Heist-op-den-Berg : Stroobants, Webers, Englebert (40’ Ventose), Tambeur, Napoleone (92’ Bambi Nzanga), Lokando Mboyo, Troonbeeckx, Verbist, Engelen, Regnier, Kabeya (89’ Bounou).

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem, Kyriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre (69’ Aaron Dhondt), Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle (86’Niels Mestdagh), Tjendo De Cuyper, Terry Osei-Berkoe (73′ Jesse Mputu).

Scheidsrechter: Istvan Lagaert.

Gele kaart RKFC : Tjendo De Cuyper (76’, fout op Regnier), Alessio Staelens (88’, moedwillig aanlopen van de tegenstander).

Gele kaarten Heist-op-den-Berg : Napoleone (19’, fout op Yarric), Webers (28’, fout op Terry), Regnier (48’, fout op Tjendo), Kabeya (59’, provoceren).

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Maarten Cobbaert, Cor Gillis, Niels Van De Water.