Lommel SK – R. Knokke FC

Play Off's 20 mei 2018 - 16:00
Lommel SK

Resultaten

ClubGoalsUitslag
Lommel SK0Gelijkspel
RKFC0Gelijkspel

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
20 mei 2018 16:00 Play Off's 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

Lommel SK
Speelpleinstraat 18, 3920 Lommel, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

RKFC Royal Knokke Football Club

Wedstrijdverslag

Lommel SK – RKFC 0-0

Spanning tot het einde en een gouden punt voor RKFC !

De sfeer zat goed in het Soevereinstadion aan de Gestelsedijk : een stralende zon en een stevige publieke opkomst, ongetwijfeld ook aangelokt door de gratis toegang en consumpties aan 1 euro. Voor zover nog nodig maakten rookbommen van beide zijden (in de gepaste kleuren) duidelijk dat hier iets op het spel stond. Voor de duidelijkheid : prestige. Natuurlijk waren de Limburgers erop uit om de smadelijke nederlaag uit de heenmatch (4-0) recht te zetten en en passantRKFC te beletten de titel van kampioen op het palmares te schrijven, maar de promotie, zo weten we stilaan uitentreure, is in deze reeks niet zozeer een kwestie van sportief de beste te zijn. Wel financieel, en daar zijn we door Lommel bij voorbaat geklopt…

De thuisploeg dwong al in de eerste minuut een hoekschop af maar Justin ving de kopbal goed op. Van RKFC-zijde werd Simon door een verdediger belet contact te maken met een voorzet van Tjendo (5’) en kwam Ruben een voet te kort om een vrije trap van Alessio doelwaarts te deviëren (12’). Aaron van zijn kant zag zijn schot afgeblokt (16’). Om maar te zeggen dat RKFC (terecht) een stevig defensief blok had neergezet maar de aanval zeker niet schuwde.

Een veelbelovende Knokse aanval eindigde uiteindelijk bij Clepkens die sneller op de bal was dan Simon (19’). Na een fout op Maxim belandde de vrije trap van Alessio via de groen-witte muur bij doelman Clepkens (21’).

De thuisploeg infiltreerde nu eens op de linker- en dan weer op de rechterflank, maar Ruben en Niels Mestdagh hielden de boot af, middels een aanzienlijk aantal hoekschoppen.

Juist voor het halfuur viel een voorzet van Tjendo via een verdediger voor de voet van Aaron maar zijn schot met links vloog ruim over. Justin stopte een schot(je) van Vermijl (30’) en zag De Bruyn ver over knallen (33’). Maxim kopte een voorzet van Tjendo richting doel maar via een Lommelaar werd het een hoekschop (36’). Echt gevaarlijk werd het toen Sula een hoekschop inschoot, Justin met de voet redde en Ruyssen de rebound gelukkig voor ons naast poeierde (37’). Vermijl probeerde het vervolgens in de korte hoek maar Justin pareerde in hoekschop (39’). Maxim werd naar de zijkant gedrongen en probeerde nog een lob, die op het dak van het doel viel (41’). Een prima voorzet van Jarric vond geen inlopende ploegmaat (43’). Op slag van rust stond Ruben op de cruciale plaats om een schot van De Bruyn te blokkeren.

RKFC ging na de thee verder op de ingeslagen weg : met inzet van alle fysieke krachten Lommel afhouden en tegelijk voor de nodige dreiging proberen zorgen. Maxim rook een doelpunt maar kreeg de bal, die hem uit een vrije trap was toegespeeld, niet onder controle (47’). Aaron trapte naar doel waar Clepkens de bal langs de paal duwde (49’). Tjendo haalde de achterlijn maar zijn voorzet was iets te ver voor Alessio om in te koppen (57’). De Knokse druk werd in die fase geïllustreerd door drie gele kaarten voor de thuisploeg. Ruben redde onvrijwillig een knal en was even groggy (65’). De thuisploeg speelde gewoon verder en werd daarvoor terecht getrakteerd op een fluitconcert vanuit het bezoekende vak. Tjendo ging neer in het strafschopgebied maar de scheidsrechter ging er niet op in (70’). Clepkens redde de plaatselijke meubelen toen hij een poging van Aaron afweerde in hoekschop (71’). En ook een poging van Alessio bracht niet meer op dan een corner (73’). RKFC kende een uitstekende periode : Max viseerde de korte hoek, maar Clepkens had dat goed begrepen (75’).

Aan de andere kant greep Justin goed in op een hoekschop van Henkens (76’). De thuisploeg gooide alles in de aanval, want een punt was niet genoeg. Invaller Gaethofs trapte uit de draai op de paal (81’) en Brebels stuurde de bal tot ontzetting van de thuisaanhang over de lat (89’). In de blessuretijd werd het zo mogelijk nog spannender met in de omschakeling reuzekansen langs beide zijden. Terry stuurde Jesse alleen op doel af maar Clepkens redde (90’). Justin weerde in eerste instantie de bal af tot bij Henkens, die de netten bol zette (91’). Tot consternatie en woede van heel Lommel keurde de ref de treffer evenwel af op aangeven van de grensrechter, vermoedelijk wegens buitenspel. Jesse had even later opnieuw kunnen (en eigenlijk) moeten scoren maar de bal ging voorlangs (92’). En Maxim kreeg ook nog de kans maar verslikte zich finaal (wellicht van pure uitputting) in de bal (92’).

Bij het eindsignaal vierde RKFC het gelijkspel terecht als een overwinning : blauw-wit had een fantastische, volwassen partij gespeeld tegen de gedoodverfde promovendus. Maar we mogen nog niet teveel juichen want op de laatste play off-speeldag zondag thuis tegen Dessel biedt enkel een overwinning zekerheid over de titel !

Lommel : Clepkens, Cauwenberg, Neven, De Bruyn, Vermijl (54’ Azevedo), Brebels, Santermans, Scheelen (69’ Valcke), Sula (78’ Gaethofs), Ruyssen, Henkens.

Royal Knokke FC : Justin Verlinden, Jarric Buysse, Ruben Vanraefelghem, Niels Van De Water, Niels Mestdagh, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle, Aaron Dhondt (80’ Jesse Mputu), Tjendo De Cuyper (84’ Terry Osei-Berkoe).

Scheidsrechter: Jurgen Brinckman.

Gele kaarten Lommel : Cauwenberg (46’, fout op Tjendo), Ruyssen (51’, fout op Maxim), Henkens (59’, fout op Nils).

Gele kaarten RKFC : Nils Pierre (43’), Jesse Mputu (86’, fout op Azevedo).

Niet ingevallen wisselspelers RKFC : Stijn Ampe, Jannes Vermeulen, Yentl Neuvroen, Tibo Andries, Thomas Grillet.