1ste Klasse Amateur 21 oktober 2017 - 20:00
Lommel SK

Resultaten

Club1e helft2de helftGoalsUitslag
Lommel SK011Gelijkspel
RKFC101Gelijkspel

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
21 oktober 2017 20:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

Lommel SK
Speelpleinstraat 18, 3920 Lommel, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club
RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Op de achtste speeldag wacht ons de verplaatsing naar het verre SK Lommel,de titelfavoriet bij uitstek en de fiere leider in onze reeks.
Deze ploeg wil zo snel mogelijk haar plaats heroveren in 1B en heeft hiervoor de nodige versterkingen binnengehaald.
Zij azen op eerherstel na het 3-0 verlies in Geel vorige week,maar wij hebben ook iets goed te maken na ons slecht resultaat tegen Eendracht Aalst.
Wij hebben in deze wedstrijd echter niets te verliezen,elk puntgewin is dus zuivere bonus.
Niettemin kijken we vol vertrouwen uit naar deze confrontatie en zullen er proberen voor een stunt te zorgen.
Deze verplaatsing is ook nostalgie voor ondergetekende want op het veld van Lommel maakte ik mijn debuut bij de rode duivels U16 tegen Duitsland(nu reeds 35 jaar geleden… help),aan de zijde van oa Luc Nilis,Alain Denil en Manu Karagiannis.
Dank ook aan onze supporters die de moeite maken om deze verplaatsing te maken.

Uw coach,
Yves Van Borm
T1 R Knokke FC

Nabeschouwing

De verre trip naar leider SK Lommel heeft ons een welverdiend punt opgeleverd.
Onze trip begon om 14u in Knokke richting Grobbendonk waar we gewoontegetrouw een sportmaaltijd namen om van daaruit verder te rijden naar Lommel.
Leuk stadion,goede grasmat en een lekker voetbalweertje.
Dat waren de ingrediënten van een geslaagde wedstrijd waar we collectief een zeer degelijke prestatie hebben geleverd en waar we de eerste ploeg zijn die punten hebben afgesnoept van SKLommel thuis,die voor mij hun status van titelfavoriet toch heeft kunnen staven.
Daarom beschouw ik dit gelijkspel als een overwinning.
De terugreis ging gepaard met fileleed waardoor we 2u45 onderweg geweest zijn richting Knokke.Niet getreurd echter,onze spelersgroep heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om het groepsgevoel aan te zwengelen door een aantal muzikale klassiekers te performen.De Romeo s in dubbel kwadraat!!
Je zou voor minder uitkijken naar de volgende verre verplaatsing…

uw coach,
Yves Van Borm

Lommel SK – RKFC 1-1 (rust 0-1)

Seizoensprimeur : RKFC bedwingt titelfavoriet op eigen veld !

Terry Osei-Berkoe was niet speelklaar en werd in de startopstelling vervangen door Maxim Vandewalle. Jarric Buysse, die vorige week van het veld hobbelde, bleek toch weer fit genoeg om de linkerflank af te rennen.

De thuisploeg, getraind door Wouter Vrancken en met klinkende namen als Michaël Clepkens en Wouter Scheelen (vroeger in eerste nationale bij Westerlo), verloor vorige week voor de eerste keer dit seizoen, net zoals wij, en behield daardoor nog steeds vier punten voorsprong op blauw-wit.

Het Soevereinstadion aan de Gestelsedijk, in het Limburgs bronsgroen eiken- of veeleer dennenhout, bood een prachtige aanblik in het avondkunstlicht.

De thuisploeg vloog er direct stevig in, met pogingen van Sula, die doorgedrongen was in ons strafschopgebied maar naast knalde (10’), en Gaethofs, die zijn trap niet laag kon houden (12’). Niels Coussement dreigde een eerste keer voor RKFC, zijn vluchtschot zeilde over (13’). Het spel ging nu goed over en weer : Bram klemde een schuiver van Gueroui (15’) en op aangeven van Simon besloot Aaron te zwak in de handen van doelman Clepkens (17’). RKFC nam de leiding na een prachtige doorsteek van Aaron op Maxim Vandewalle die koel afwerkte : 0-1 (18’), tot groot jolijt van de vocaal sterke Knokse aanhang. Lommel probeerde RKFC vervolgens op te sluiten op de eigen helft en dat lukte een periode behoorlijk goed. Vermeiren kopte een voorzet van Swers naast (21’) maar Simon miste aan de overkant van dichtbij de kans om blauw-wit een meer comfortabele voorsprong te bezorgen (25’). Na een lange rush slaagde Aaron er niet in om met de nodige precisie af te drukken (30’). Een goal van Din, op assist van Scheelen werd (terecht) afgekeurd voor buitenspel (42’). Alessio rondde een degelijke eerste helft af voor blauw-wit met een helaas minder goed gerichte kopbal (42’).

De thuisploeg gooide er na de kampwissel een paar verse krachten in. Gaethofs vuurde een kogel af, maar over de lat (48’). De doelmannen deden hun werk : Clepkens onderschepte een Knokse voorzet (52’) en Bram trapte zonder verpinken de bal buiten voor de neus van de ingevallen Vermijl (52’). Diezelfde Vermijl tekende even later voor de gelijkmaker : Bram was kansloos toen zijn schot afweek op Kieriën : 1-1 (55’).

Scheelen trapte een kans naast voor de gastheren (59’) en Alessio’s vrije trap belandde in de muur (65’). De mooiste kans voor RKFC kwam er toen Nils het veld overstak en met Sven links en Tjendo rechts twee afspeelmogelijkheden had. Uiteindelijk schoot Nils zelf, maar Clepkens kon redden (74’). Met de laatste mogelijkheid van de thuisploeg was ook niets mis : de vrijgespeelde Scheelen profiteerde bijna van balverlies van Nils maar mikte over Brams doel (82’). Nadat een vrije trap van Sven geen medemaat vond om in te koppen (83’) laveerden we vlotjes het laatste stukje richting gelijkspel

Een mooi punt op bezoek bij één van de strafste ploegen van de reeks en een prima reactie na de domper van vorige week tegen Aalst !

Beelden van de match zijn te vinden op http://www.lommelsk.be/index-matches.php?type=3?sort=7&id=95.

Lommel SK : Clepkens, Cauwenberg, Neven, Swers (73’ Ket), Gaethofs, Vermeiren (46’ Vermijl), Brebels, Scheelen, Sula, Gueroui (46’ Deferm), Ruyssen.

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem, Kieriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Tjendo De Cuyper, Maxim Vandewalle (67’ Sven De Rechter), Aaron Dhondt (76’ Jesse Mputu).

Niet ingevallen bij RKFC : Justin Verlinden (doelman), Maarten Cobbaert, Cor Gillis, Niels Van De Water, Niels Mestdagh.

Scheidsrechter: Jonas Timmermans.

Gele kaart RKFC : Bram Paepe (68’, tijd winnen).

Gele kaart Lommel : Brebels.