1ste Klasse Amateur 27 januari 2018 - 20:00
Patro Eisden Maasmechelen

Resultaten

ClubGoalsUitslag
Patro Eisden Maasmechelen0Gelijkspel
RKFC0Gelijkspel

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
27 januari 2018 20:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

Patro Eisden Maasmechelen
Maaslaan 2, 3630 Maasmechelen, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Zaterdagavond krijgen we de verre trip naar Maasmechelen voorgeschoteld.
We vertrekken reeds om 14u met onze gebruikelijke tussenstop in Grobbendonk om daar onze sportmaaltijd te nemen maar ook om de busrit te breken.

Patro Maasmechelen is een profclub, die voorlopig op de laatste plaats staat in onze rangschikking, hebben een mooie accomodatie .

Het is voor onze ploeg een stap in het onbekende want deze ploeg heeft zich sinds vorige week versterkt tijdens de mercato met maar liefst zeven nieuwe spelers.Zij willen absoluut de degradatie vermijden en vandaar deze aankopen.Wij hebben dus geen zicht op onze tegenstrever en zullen ons dus niet echt kunnen instellen op sterke en zwakke punten van hen. Maar we spelen toch ons eigen spel en zullen ook nu proberen onze wil op te dringen.

Onze doelstelling is heel simpel:
Trachten te winnen om op gelijke hoogte te blijven van SK Lommel, medeleider en volgende tegenstrever van RKFC op 4 februari.

Maar niet vooruitlopen op de feiten.
Eerst Naar Maasmechelen en het is niet om te shoppen!!!

Uw coach,
Yves Van Borm

Nabschouwing

Wie niet scoort, niet wint.

De verplaatsing naar Patro Maasmechelen heeft ons toch een desillusie rijker gemaakt.
Een 0-0 eindstand tegen de rode lantaarn, die zelfs een volledige helft met tienen verder moest na een rode kaart voor hun linksback, kan ons niet tevreden stemmen.

Veel balbezit, geen enkele doelkans weggegeven, maar de laatste pass was niet van die kwaliteit om de tegenstrever echt te verontrusten. Al moet ook gezegd dat de hardnekkigheid waarmee de thuisploeg speelde ervoor zorgde dat we niet echt aan open doelkansen kwamen. Zij hielden veel volk achter de bal en hielden alles wel heel goed gesloten. We vonden geen oplossing om de verdedigende muur te slopen. Overal was er wel een been of voet of in laatste instantie een doelman in de weg.

De wil was er wel maar de kunde bleef in het gras steken.
We kunnen zeggen dat Patro Maasmechelen ons niet echt ligt, want ook in de heenmatch kwamen we niet verder dan een gelijkspel (opvallend ook dat in beide wedstrijden een doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel waarbij achteraf gebleken dit misschien niet de juiste beslissing was…).

Op naar volgende week waar we thuis een onvervalste topper spelen tegen SK Lommel of maw de nummers 1 en 2 tegen elkaar.

Uw coach,
Yves Van Borm

Hekkensluiter blijkt, ook met tien, opnieuw een taaie brok.

Terry Osei-Berkoe ontbrak nog steeds omwille van blessure zodat de startelf en de bankzitters van RKFC dezelfde waren als tegen Oudenaarde. In de openingsmatch van het seizoen geraakten we niet voorbij de Limburgse fusieploeg (1-1). Voor aanvang stond de mijnploeg laatste met 9 punten uit 18 matchen en vier punten achterstand op de voorlaatste (Berchem). Er was enige onrust gerezen bij blauw-wit (dat in Maasmechelen volledig in het wit verscheen) na geruchten dat de thuisploeg zich serieus had versterkt, maar op Aaron Knight (nummer 17) na verschilde de Patro-ploeg eigenlijk niet veel van het team dat in september aantrad op het Olivier-stadion. Maar die Knight, afkomstig uit Engeland, was dan ook wel de beste man bij de gastheren.

Na een minuut of drie produceerde Aaron op aangeven van Simon een vluchtschot maar keeper Demirci had er niet al te veel moeite mee. Het werd al gevaarlijker toen Tjendo aanlegde, na een voorzet van Jarric. Via het been van een verdediger werd het een corner (7’). RKFC hield de thuisploeg behoorlijk op afstand met een gedisciplineerde buitenspelval. En het moet gezegd : de Limburgers vormden een indrukwekkende verdedigingslinie. Het was duidelijk dat er in de strijd tegen de degradatie liefst geen (of niet teveel) doelpunten worden geslikt. Het duurde even tot Alessio een voorzet van Tjendo probeerde doelwaarts te koppen maar hij geraakte niet goed bij de bal (23’). De scheidsrechter liet een duidelijke obstructiefout op Maxim onbestraft (28’). De bezoekers (wij dus) hadden de overhand maar Alessio’s vluchtschot met links raakte een verdediger en leverde slechts een corner op (31’). Na balverlies van Knight trok Tjendo op zijn rechterflank op avontuur. Hij liep Depret eruit en die vond er niets beters op dan, terwijl er geen enkele kans was dat hij nog de bal kon spelen, onze rechtsvoor te torpederen (44’). Wat ons betreft een volledig terechte rode kaart maar daarmee ging de lokale aanhang (uiteraard) niet akkoord. Oordeel zelf over de beslissing van de ref : http://www.patromaasmechelen.be/film.php.

Op slag van rust testte Aaron, op pass van Simon, Demirci nog eens met een schuiver, en de plaatselijke goalie bleek weer de sterkste.

Het was voorspelbaar dat de paars-witte plaatselijken in de tweede periode het verdedigend cordon nog zouden versterken en dat gebeurde ook. Het aantal tegenaanvallen dat we moesten afslaan was dan ook zeer beperkt en de keren dat Bram effectief moest tussenkomen waren nog zeldzamer. Yarric gaf het startschot voor een quasi ononderbroken offensief van wit-wit, dat voor niet voor de laatste keer met een hoekschop afliep (46’). Op die hoekschop vond Ruben de grijparmen van Demirci op zijn weg. De volgende in de rij was Simon (voorzet : Tjendo), in één tijd over, mits een voetje en … hoekschop (48’). Maxim bereikte Tjendo wiens laag schot voorlangs zoefde (50’). Maxim knalde dan weer pardoes op een verdediger na goed voorbereidend werk van Tjendo (53’). En op hoekschop van Aaron was het weer onze linksbuiten die in één tijd afdrukte maar weer stond een verdediger in de weg (53’). Demirci deed ook zijn duit in het zakje : hij stopte een poging van Maxim na nog maar eens een hoekschop (56’).

Na handspel van Knight krulde Alessio een vrije trap over (61’). Aaron trof, na een teruglegger van Simon, één van de talrijke (gelegenheids)verdedigers van de thuisploeg waarop Simon zelf niet voorbij Demirci geraakte (71’). Op een zeer sporadische uitbraak van Eisden Maasmechelen trapte Rubanguka over (85’). De ernst van de situatie drong steeds meer door bij RKFC en de aanvallen rolden versneld maar daarom niet meer geordend aan. Na een hoekschop mikte Nils over (86’). De ingevallen Jesse en Alessio kopten om beurt maar de bal ging over het doel (88’). Het venijn zat (bijna) in de staart : na een langdurige aanvalscombinatie kreeg Sven De Rechter vanop de zestienmeterlijn een reuzekans om verwoestend uit te halen maar via een verdediger en de doelman werd het miraculeus weer… een hoekschop (92’).

De plaatselijke harde kern, die eerder het niet bijster originele “Wij hebben sch*** aan het beleid” aanhief, zal dat zeker niet gehad hebben aan het veroverde punt. Voor RKFC bleef er een gevoel dat verdacht leek op wat opborrelt na een nederlaag. Winst volgende zondag in de topper tegen Lommel zou een perfect medicijn zijn !

Patro Eisden Maasmechelen : Demirci, Claessens, Depret, Rubanguka, Allegria (75’ Kiki Anass), Van Rijswijk (72’ Lagrib), Knight, Vardic, Aerts, Cavus; Harris (83’ Olaerts).

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem, Kyriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle, Tjendo De Cuyper (72’ Sven De Rechter), Aaron Dhondt (72’ Jesse Mputu).

Scheidsrechter: Marnic Claes.

Gele kaarten Patro Eisden Maasmechelen : Aerts (80’, vasthouden Jesse).

Rode kaart Patro Eisden Maasmechelen : Depret (44’).

Gele kaart RKFC : geen.

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Niels Van De Water, Tibo Andries, Niels Mestdagh, Maarten Cobbaert.