1ste Klasse Amateur 7 januari 2018 - 15:00
R Knokke FC

Resultaten

ClubGoalsUitslag
RKFC4Winst
Berchem Sport2Verlies

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
7 januari 2018 15:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

R Knokke FC
Smedenstraat 91, 8300 Knokke-Heist, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar brengt ons bij Berchem Sport,een ploeg met een roemrijk verleden. Hopelijk zijn de weergoden ons goedgezind en kan de partij doorgaan,niet zoals vorig jaar in december,waarbij de sneeuw spelbreker was voor de vele genodigden en toeschouwers.
Deze wedstrijd staat in het teken van de eerste plaats.
Bij winst kunnen wij drie punten uitlopen op de eerste achtervolger, SK Lommel.
Dat dit niet evident is, bewijst de resultaten van Berchem tegen oa Lommel en Heist.
Berchem heeft dringend punten nodig en wil zo snel mogelijk veiliger oorden opzoeken.
Onze spelersgroep heeft genoten van een welverdiende vakantie en heeft deze week alle dagen getraind(behalve vrijdag).
Wij zijn gebrand om ook een mooie terugronde te spelen en hopen ons te kunnen handhaven in de top 4.
Wij rekenen op de steun van de steeds talrijkere supporters en wensen jullie een gezond en een sportief 2018.

Uw coach,
Yves Van Borm

 

Nabeschouwing

Na een break van twee weken (winterstop) was het uitkijken naar de eerste ontmoeting van het nieuwe jaar tegen Berchem Sport.
En zoals onze vorige tegenstrever Seraing FC lieten ook zij bij aanvang van de wedstrijd hun diepe spits op de bank.
Het geeft aan dat de meeste ploegen zich beginnen aan te passen aan ons elftal,wat betekent dat men steeds meer respect krijgt voor ons ploegje.
De eerste 35 minuten waren een streling voor het oog,met geduldige opbouw en voorbeeldige wedstrijdmentaliteit,en met als gevolg een 3-0 voorsprong na een dik half uur.
En toen begon men te voetballen met een houding alsof er ons niets meer kon gebeuren, met een arrogante houding en liever zoekend naar persoonlijk succes.
Een tegentreffer juist voor de rust 3-1 en komen we voor rust nog goed weg ook door slecht uitspelen van Berchem voor doel.
Tijdens de rust duidelijk gemaakt dat dit niet de manier was om dit resultaat vast te houden.
Maar de partij was veel evenwichtiger in de tweede helft en met een defensieve blunder brachten we zelf de tegenstrever terug in de wedstrijd: 3-2.
Verandering moest geschieden en daardoor Mputu diep in punt en systeem veranderen.
We maakten dan op een schitterende manier de 4-2 via aanvoerder Staelens en daardoor was de wedstrijd gespeeld en worden we alleen leider in deze superliga met drie punten voorsprong op SKLommel.
Wat een sfeer,beleving,enthousiasme en samenhorigheid tussen alle aanwezigen bij RFC Knokke.
Voetbal,een feest!

Uw coach,
Yves Van Borm

Wedstrijdverslag

RKFC – Koninklijke Berchem Sport 2004 4-2 (rust 3-1)

RKFC begint 2018 zoals het 2017 afsloot : met een zege !

Een week vroeger dan de concurrentie vatten we de jaargang 2018 aan, met de wegens de sneeuw uitgestelde achterstallige wedstrijd van 10 december. En met de wetenschap dat we met een overwinning drie punten los aan de leiding staan !

Zoals gebruikelijk geen veranderingen in de opstelling van RKFC. Eind vorig seizoen maakten we al uitgebreid kennis met de club van Het Rooi, toen we in een dubbele confrontatie nipt de titel van algemeen kampioen van tweede amateurklasse misten. De Antwerpenaren kennen serieuze aanpassingsmoeilijkheden en staan momenteel op een degradatieplaats. Trainer Nicky Hayen, nog niet zo lang geleden speler bij Sint-Truiden en nog minder lang geleden trainer bij Geel, volgde de naar Sint-Truiden vertrokken Jonas De Roeck op.

Van bij de aftrap werden onze vleugelspitsen gezocht. Tjendo leverde een voorzet af die door een bezoeker in hoekschop werd gekopt (2’). Die werd genomen door Maxim waarop Ruben in één tijd (hoog) over besloot. Berchem-verdediger De Wilde trapte ongestraft zowel de bal als Tjendo over de zijlijn (4’). Onze wervelwind, die kort voor het einde vervangen werd, ondervond na de match nog hinder van die drieste charge. Intussen had Alessio de vuisten van doelman Appels al opgewarmd met een knal. Een grondscherend schotje van Zorbo vormde het eerste werk voor Bram (7’). Alessio kon aan de overzijde de bal niet goed controleren en tot een kans kwam het dan ook niet. Maar na 10 minuten maakte blauw-wit gebruik van een stilstaande fase om de zaak open te breken : na een fout op Maxim bracht Alessio de bal voor van aan de linker zijlijn en Simon Savaete glipte door de afweergordel om van dichtbij in te koppen : 1-0. En amper twee minuten later veroverde Alessio de bal en slalomde Simon diagonaal door de achterlinie van de gasten om Terry Osei-Berkoe te bedienen. Die rondde fluks af met links : 2-0. Een combinatie Alessio-Simon werd besloten met een kopbal van die laatste maar deze keer te zwak om de doelman te kloppen (13’). Het was even schrikken toen achtereenvolgens Mauro en Hairemans redelijk ongedekt mochten aanleggen maar telkens bevond er zich een Knoks lichaamsdeel in de baan van de bal (17’). Na een vrije trap van Alessio verplichtte Tjendo met een vlam van zijn linker Appels tot het betere grabbelwerk (20’). Dan bleef het een poosje kalm tot Tjendo een grote mogelijkheid aanbood aan Maxim die het doel evenwel nog rakelings miste (32’). RKFC bleef aan het commando : na een teruglegger van Tjendo schoot Alessio over (34’) en na een doorbraak op rechts van Tjendo tot aan de achterlijn duwde Alessio Staelens in de hoek : 3-0 (39’). Over en out zou je dan denken maar nee : terwijl Kyriën geveld lag ging het spel verder en vlamde Carrez vanop afstand de 3-1 binnen (42’). Trainer Hayen gooide er twee verse krachten in en RKFC leek wat van slag. Hairemans trapte, met dank aan een miniem maar o zo belangrijk tikje van Kyriën, half naast de bal en verkwanselde zo een bijna niet te missen kans (43’) en Bram duwde een geplaatste bal van Van Dooren in hoekschop (44’). We waren dan ook blij dat het rustsignaal klonk.

Maar Berchem bleef ook in het begin van de tweede helft goed geïnspireerd. Carrez trapte over (49’). Max en Tjendo probeerden iets doelrijp ineen te knutselen maar een verdediger verstoorde het opbouwwerk ruw door een corner weg te geven (52’). Maar dan werd het echt warm voor RKFC : Niels kon niet goed met het hoofd bij een verre pass waarop Saillart op snelheid langs Bram ging en laag binnenschoot : 3-2 (57’). Een slim hieltje van Alessio bracht Terry in scoringspositie maar onze nummer 23 talmde te lang (59’). Alessio kopte een (bijna-)assist van Tjendo naast (60’) maar de sportieve erfgenamen van Ludo Coeck bleven aan de gelijkmaker ruiken : een voorzet van Carrez bleef gelukkig voor ons onaangeroerd en rolde voorlangs (65’). Nadat Terry een schuin schot via een achterspeler in corner had zien vliegen (72’) zette Alessio Staelens met Tjendo een ruim uitgevallen dubbelpass op om dan gepast bij de penaltystip op te duiken en met een veeg van zijn linker stond het 4-2 (74’). Bram verrichtte nog belangrijk afstopwerk op een strak schot (76’) maar ook RKFC had de score nog kunnen opvoeren. Simon deed een pass van de ingevallen Aaron echter geen eer aan toen hij niet voorbij de goed uitgelopen Appels geraakte (87’). Carrez dreigde nog in de slotfase maar Bram had het laatste woord (88’).

Kortom, een schitterend begin van 2018 voor RKFC en een al even prachtige 12 op 12 ! En nu zaterdag wacht weer een topper, op het veld van Heist-op-den-Berg, waartegen we een bilan van 1-1 kunnen voorleggen (winst in de competitie, verlies in de beker).

Een samenvatting van de belangrijkste fases van de partij tegen Berchem vind je op . http://www.focus-wtv.be/sport/knokke-begint-2018-met-winst.

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem, Kyriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle (68′ Jesse Mputu), Tjendo De Cuyper (83’ Aaron Dhondt), Terry Osei-Berkoe.

Berchem : Appels, De Wilde (42’ Saillart), Van Minnebruggen, Kammeng, Absisan (79’ Bimbo Maluka), Hairemans, Zorbo, Verstraeten (42’ Van Dooren), Vande Velde, Mauro, Carrez.

Scheidsrechter: Jurgen Brinckman.

Gele kaart RKFC : geen.

Gele kaarten Berchem : geen.

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Maarten Cobbaert, Niels Mestdagh, , Cor Gillis, Niels Van De Water.