1ste Klasse Amateur 25 maart 2018 - 15:00
R Knokke FC

Resultaten

ClubGoalsUitslag
RKFC6Winst
Chatelet Farciennes SC3Verlies

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
25 maart 2018 15:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

R Knokke FC
Smedenstraat 91, 8300 Knokke-Heist, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

De matchen van de waarheid komen er nu aan. Te beginnen nu thuis tegen Châtelet-Farciennes, de voorlaatste in de stand. Maar in de terugronde aan een remonte bezig en vanuit een uitzichtloze situatie teruggekeerd naar uitzicht op redding.
 
Wie denkt dat een hapklare brok ligt te wachten is er aan voor de moeite. Winst tegen Deinze(2-1), gelijk op Dessel (1-1) en thuis tegen Lommel (1-1)geeft voldoende aan. Vorige week een droge 3-0 overwinning tegen Patro Maasmechelen. We zullen dus 100% gefocust moeten zijn.
 
We zijn echter verplicht om terug aan te sluiten met een overwinning na de recente 2 op 9 willen we uitzicht blijven behouden op deelname aan de eindronde.
 
Ik reken dan ook op de honger bij onze spelers om er vol voor te gaan en om onze trouwe supporters te verwennen, liefst met mooi voetbal maar vooral met drie punten.
 
Hopelijk maakt de koude plaats voor beter weer om er een leuke wedstrijd van te maken.
 
Uw coach,
Yves Van Borm

 

Nabeschouwing

Totaalvoetbal van de bovenste plank.
 
Deze wedstrijd kunnen we enkel samenvatten met superlatieven. Motivatie, inzet, gedrevenheid en een drang om te winnen waren de ingrediënten van een verdiende zege tegen een potige ploeg die over twee zeer sterke flankspelers beschikte, waardoor we een spectaculaire 6-3 eindscore kregen.
 
Met de rust stond het reeds 5-2, met vijf verschillende doelpuntenmakers aan Knokse kant.
 
Onze kapitein Staelens zorgde met zijn tweede doelpunt van de match voor het zesde Knokse doelpunt en voor een veilige marge van 6-2.
 
Rood voor Paepe een kwartier voor tijd zorgde voor een derde waals doelpunt op vrije trap. 6-3 en dit was ook de einduitslag.
 
Al bij al een vrij gemakkelijke zege maar waarbij we de tegendoelpunten te makkelijk incasseerden.
Op naar de volgende match,
 
uw coach,
Yves

RKFC – Royal Châtelet-Farciennes SC 6-3 (rust 5-2)

Doelpuntenkermis vóór de rust, eerste rode kaart van het seizoen erna.

Terry Osei-Berkoe bleef out. Niels Coussement was terug na ziekte maar begon, zoals Sven De Rechter, op de bank zodat Tibo Andries en Yentl Neuvroen uit de selectie verdwenen. Tenslotte kwam er een spits bij (Aaron Dhondt) ten koste van een middenvelder (Maarten Cobbaert).

In Châtelet wonnen we met 0-2 maar de beslissende treffer viel pas kort voor tijd. De Henegouwers, promovendi zoals wij, stonden bij aanvang gedeeld voorlaatste. De groen-witten van trainer Frederic Stilmant wisten dus waarvoor ze speelden.

De bezoekers begonnen complexloos : na een schermutseling in de kleine rechthoek van RKFC dwongen ze de eerste hoekschop van de partij af. Na 9’ een eerste keer Knokke met een afstandsschot van Alessio, opgevangen door Minsart. Bram moest dan weer attent zijn op een listig doorgelaten vrije trap van Ladrière (12’). Manzinga bezorgde onze rechterflank handenvol werk. Een aanval langs Kyriën en Tjendo leidde bijna tot een kans maar de laatste pass was iets te hard (13’). Met een dieptepass van 40 meter bereikte Kyriën Tjendo De Cuyper die sneller was dan Afflisio : 1-0 (15’). Na een pittige tegenaanval zette Nils Pierre een ruim uitgevallen dubbelpass op met Aaron en rondde die zelf af : 2-0 (20’). Op een nieuwe vrijschop van Ladrière kwam Bram goed tussen (22’). Uit stand viseerde Aaron de korte hoek maar daar lag Minsart (26’). Na een overtreding op Nils stuurde Alessio Staelens de vrije trap naar de linkerhoek. De doelman raakte de bal nog maar niet genoeg : 3-0 (29’). Na een schuiver voorlangs van Ladrière (30’) plaatste Walbrecq de bal verrassend hoog in de hoek : 3-1 (32’). Maar binnen de minuut was het verschil weer 3 stuks : Alessio lanceerde Maxim Vandewalle die onder de uitgekomen Minsart binnenschoof : 4-1 (32’). De goals bleven als rijpe appels uit de lucht vallen : een vrije trap van Ladrière belandde bij El Khaida die foutief gestuit werd binnen onze zestien. Ladrière zette de elfmeter om : 4-2 (37’). Blauw-wit liet het niet aan zijn hart komen : ook Kyriën kwam zowaar in scoringspositie maar het was uiteindelijk Simon Savaete die met links raak schoot : 5-2 (41’). Met nog kansen voor Tjendo (te hoog, 42’) en Maxim (afgeblokt, 43’) en voor bezoeker Ladrière (naast) was er zelfs van overdaad sprake.

Na de rust leek het dezelfde weg op te gaan : Simon kopte een voorzet van Maxim terug tot bij Alessio die een spectaculair luchtballet weggaf : 6-2 (50’). Daarna bleven we echter wat op onze honger zitten. Er waren wel kansen : na wegboksen van Bram knalde Castronovo schuin naast (52’). Simon kopte een hoekschop van Aaron naast (59’), Alessio kon een voorzet van Tjendo niet perfect raken met het hoofd (67’) en Castronovo trof de paal (67’). Bij een goed uitgevoerde omschakeling verscheen Manzinga alleen voor de ver uitgelopen Bram die de bal tegen de arm kreeg, met een (niet onlogische) rode kaart tot gevolg (76’). Pech voor invallersdoelman Justin Verlinden : Charlier draaide de resulterende vrije trap quasi volmaakt in de hoek : 6-3 (79’). Ook pech voor Knokke dat Simon gekwetst moest vervangen. Bij momenten was het inderdaad een potige match. Verdiend applaus voor Justin die een poging van Walbrecq mooi uit de hoek haalde (84’). Vier minuten voor tijd vlamde Manzinga van dichtbij onbegrijpelijk over en ook voor Nils hing de deklat te laag (88’). In de absolute slotfase had één van de bezoekers nog rood kunnen krijgen voor een drieste tackle. Eerlijkheidshalve moet daaraan toegevoegd worden dat Aaron helemaal in het begin van de match blij mocht zijn dat de ref bij een gelijkaardige fase ook ruimdenkend bleek.

Al met al dus een vlotte zege in een wedstrijd die RKFC alvast om twee redenen zal onthouden : het (voorlopige) doelpuntenrecord van dit seizoen en de eerste uitsluiting…

Voor de meer visueel ingestelden : Sportbeat

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Jarric Buysse, Ruben Vanraefelghem, Kyriën Serpieters, Niels Mestdagh, Nils Pierre, Simon Savaete (78’ Maarten Cobbaert), Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle (77’ Justin Verlinden), Aaron Dhondt, Tjendo De Cuyper.

Châtelet-Farciennes : Minsart, Afflisio, Castellana, Ladrière, Lorenzon (57’ Kitoko), Mucci, Charlier, Thibaut, Manzinga, Walbrecq, El Khaida (46’ Castronovo).

Scheidsrechter: Sam Silvrants.

Gele kaart RKFC : geen.

Gele kaart Châtelet-Farciennes : Thibaut (83’ fout op Alessio), Kitoko.

Rode kaart RKFC : Bram Paepe (76’, handspel).

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Niels Van De Water, Cor Gillis, Jesse Mputu, Sven De Rechter, Niels Coussement.