1ste Klasse Amateur 17 december 2017 - 15:00
R Knokke FC

Resultaten

Club1e helft2de helftGoalsUitslag
RKFC033Winst
FC Seraing022Verlies

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
17 december 2017 15:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

R Knokke FC
Smedenstraat 91, 8300 Knokke-Heist, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

De laatste wedstrijd van dit jaar brengt ons tegen  RFC Seraing,een profploeg die ons het heel lastig maakte in de heenmatch en die ons gedurende 60 min toch zwaar domineerde.(uitslag 1-1)
Onze ploeg kan dit weekend laten zien welke vooruitgang het heeft geboekt gedurende deze competitie ,maar wat ook de uitslag zal zijn,we kunnen al terugblikken op een fantastische heenronde.
Spijtig dat onze vorige wedstrijd tegen Berchem door de hevige sneeuwval uitgesteld was ,waardoor we onze eerste plaats niet hebben kunnen verdedigen.
Maar mits deze thuiswedstrijd te winnen kunnen we wel virtueel leider blijven.
En dat is dan ook onze doelstelling dit weekend.
Nog een welgemeende dank aan de verschillende sponsors voor de aangebodene spijzen en dranken,dit in Put 19,vanwege technische staf en spelers.

Uw coach,
Yves Van Borm

 

Nabeschouwing 

Daverend slot van de wedstrijd en van een onvergetelijke jaargang 2017 !

Door de overvloedige sneeuwval ontbreekt Berchem voorlopig in het overzicht van onze eerste competitiehelft en vingen we de terugronde aan tegen de Metallo’s van Seraing. In Luik zagen we in september behoorlijk af en, hoewel we toen ook kansen hadden op de winst, waren we niet ontevreden met het behaalde punt.

Trainer Yves huldigde opnieuw het credo “Never change a winning team” en voegde daar en passant “and a winning bench” aan toe.

Al snel bleek dat de bezoekers de nadruk legden op de verdediging : ruim voorbij de middellijn wachtte een rood-zwart blok, dat loerde op een snelle uitbraak. Onlogisch was dat niet : de Luikenaars hebben geen slechte eerste ronde achter de rug maar konden met 19 punten toch nog wat extra marge gebruiken.

Na een slechte controle van een bezoeker legde Alessio aan met links maar hij kraakte zijn schot (5’). Kyrien was bij de pinken bij een voorzet van Kilota en koos wijselijk voor een hoekschop (9’). Een schotje van de Luikse Alessio (Cascio) zeilde over (11’) en nog in dezelfde minuut vond Terry van schuin links voor doel het zijnet. Na voorbereidend werk van Simon besloot Alessio in één tijd op doelman Mignon (17’). Bezoeker Mansoni Sambu legde aan maar zijn knal was ruim te hoog bemeten (19’). Een goed aangesneden voorzet van Tjendo leek ideaal voor Maxim maar zijn kopbal ging over het doel (21’). Een poging van Terry week op een verdediger af in hoekschop (24’). Na een overtreding op Simon botstede vrije trap van Alessio op de bezoekende muur (30’).

Bram zag een voorzet van Kilota passeren en achtte zich gelukkig dat de bal uiteindelijk naast ging (30’). Cascio profiteerde bijna van een misverstand tussen Kyrien en Ruben maar mikte over (32’). Er bleef genoeg te beleven : een laag schot van Terry werd door de Luikse portier in hoekschop verwerkt (34’) en Terry legde een verre pass van Kyrien met het hoofd terug voor Alessio die zijn schot echter niet laag kon houden (36’). Na een kopbal van Kilota over (40’) en een voorzet van Maxim die geplukt werd door Mignon terwijl Tjendo stond te wachten aan de tweede paal (45’) konden we gaan ravitailleren.

Na de kampwissel hadden de gasten het geweer van schouder veranderd, zoveel was duidelijk. Met een man meer in hun middenveld bezorgden ze ons de nodige last. Voordeel was dat er meer ruimte kwam voor onze snelle mannen. Een voorzet van Mansoni Sambu richtte geen schade aan op het scorebord (48’). Onze flankaanvallers hadden tijdelijk van plaats gewisseld en Tjendo De Cuyper onderstreepte dat dadelijk : hij sneed naar binnen en vuurde naar de linkerbenedenhoek van het bezoekende doel. Via de paal en het hoofd van Mignon caprioleerde de bal over de lijn : 1-0 (52’). Lang konden we van de voorsprong niet genieten : een center vanop onze rechterkant werd onvoldoende weggewerkt en Gueye werkte van dichtbij af : 1-1 (59’). De match barstte nu volledig los : Yarric stuurde Maxim diep op links en Tjendo dook gepast op om de voorzet binnen te knallen : 2-1 (65’). Na een reuzeactie vond Simon Maxim maar de doelman ranselde de bal uit de korte hoek in corner (71’). RKFC kreeg een aantal hele en halve kansen maar wist er geen te benutten. Alessio (74’), Simon, Tjendo (80’) en Maxim (81’) vonden de doelman, het zijnet, een verdediger of de paal hun weg. Het was integendeel Gueye die ons een koude douche bezorgde toen hij een voorzet van Kilota in één tijd afwerkte : 2-2 (84’). De zenuwen stonden nu tot het uiterste gespannen, blijkbaar ook bij de pas ingevallen Aaron die over de bal maaide die hem nochtans goed werd aangespeeld door Yarric (88’). Toen de bezoekende doelman met een voetveeg ook een schot van Simon wegwerkte leek het op een gelijkspel te zullen eindigen. Maar in blessuretijd kopte Alessio door voor Maxim die de winnende treffer in de hoek trapte : 3-2 (92’). Alles wat blauw-wit is in delirium en bij trainer Yves zowaar tranen van emotie… RKFC viert het jaareinde als leider, samen met Lommel, maar met een wedstrijd minder gespeeld !

Behalve Berchem hebben we nu dus alle ploegen kunnen taxeren. Als we zo verder doen zit de eindronde er zeker in (en dromen we stilletjes van meer) ! Bedankt voor de steun afgelopen jaar en hopelijk zien we jullie begin januari (de uitgestelde match tegen Berchem gaat door op 7 januari) weer talrijk terug. Op naar een gezond en sportief voorspoedig 2018 !

Een samenvatting van de belangrijkste fases van de partij vind je op . http://www.focus-wtv.be/sport/1ste-amateur-knokke-wint-extremis-van-seraing.

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem, Kyriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle, Tjendo De Cuyper (88’ Aaron Dhondt), Terry Osei-Berkoe.

Seraing : Mignon, Faye, Choukri (72’ Schenk), Pierrot, Kilota, Deville, Mansoni Sambu, Lahssaini, Gueye, Cascio, Bonemme.

Scheidsrechter: Kevin Debeuckelaere.

Gele kaart RKFC : Nils Pierre (45’, duwfout op Lahssaini).

Gele kaarten Seraing : Kilota (43’, fout op Terry), Cascio (71’, fout op Yarric).

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Maarten Cobbaert, Niels Mestdagh, Jesse Mputu, Cor Gillis, Niels Van De Water.