1ste Klasse Amateur 15 april 2018 - 15:00
R Knokke FC

Resultaten

ClubGoalsUitslag
RKFC5Winst
FC Dender EH0Verlies

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
15 april 2018 15:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

R Knokke FC
Smedenstraat 91, 8300 Knokke-Heist, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Nog drie matchen om 1 overwinning binnen te halen. Dit weekend krijgen we met de komst van Dender FC de ploeg over de vloer die in het begin van het seizoen hoge titelambities koesterde maar die snel moest achtervolgen en die dit seizoen nooit het juiste ritme heeft gevonden. Want we moeten eerlijk zijn,in de heenronde waren zij de ploeg die ons het meest pijn heeft gedaan (ook al was het resultaat 1-3 in ons voordeel).
 
Misschien zijn wij wel de ploeg die hun plaats in de eindronde zal innemen, daarvoor hebben wij die ene zege nog nodig.
Ik durf te stellen dat, indien wij ons kunnen verzekeren van een eindrondeticket, dit gelijk staat als het behalen van een derde titel op rij! Dat zou de kers op de taart zijn van dit schitterende seizoen 2017-2018.
 
Onze kern blijft krap door het onrespectloze gedrag dat de verbannen spelers laten zien en al weken vindingrijk zijn bij het zoeken naar excuses om hun kat te sturen naar de wedstrijden. (waarbij ze nog het lef hebben om het woord respect in hun mond te nemen) Maar de spelers die er al het hele seizoen staan verdienen uiteraard veel meer onze aandacht, sterker zelfs, alle aandacht. Zij zullen tot de laatste snik vechten voor RKFC, voor de medespelers,voor de voorzitter, voor de medewerkers en vrijwilligers en voor onze supporters.
 
Yes, we can.
 
Uw coach,
Yves Van Borm

Nabeschouwing

Wat een geweldige wedstrijd hebben de onzen geleverd.
 
Na de matchen van gisteren wisten we dat een gelijkspel voldoende was om in ons eerste jaar in de Superliga de playoffs te halen. We lieten niets aan het toeval en leverden één van onze beste thuiswedstrijden van het seizoen.
 
Enorm sterk in balbezit, terugvallend op de automatismen die eigen zijn aan R Knokke FC, vlot scorend en kansen blijven creëren tot de 90ste minuut.
 
Verdedigend enkel in problemen bij stilstaande fasen door de gestaltekracht van de tegenstrever. Resultaat: 5-0. Kortom een wedstrijd om van te smullen en deze ploeg verdient alle lof met de manier waarop ze zijn gegroeid in deze competitie.
 
Na de wedstrijd vele complimenten van onze supporters, die ons spel echt wel kunnen smaken. En daarvoor doen we het tenslotte, het is een werk van vele handen waarbij ik iedereen die betrokken is met onze ploeg eens wil in de verf zetten, mensen die bergen werk verzetten achter de schermen maar die nooit in de schijnwerpers staan. Dat verdient minstens een bloemetje!!!
 
DANKUWEL
 
Uw coach,
Yves Van Borm

RKFC – FCV Dender EH 5-0 (rust 2-0)

Met glans naar de eindronde !

Geen wijzigingen in de Knokse opstelling. Ook de wisselspelers luisterden naar dezelfde namen als vorige week.

De heenmatch eindigde op een 1-3 overwinning voor blauw-wit, die echter pas in de slotfase werd veiliggesteld. Met 30 punten stonden de Oost-Vlamingen (die op de grens met Vlaams-Brabant opereren) maar twee eenheden boven Hamme, dat de avond voordien wel had verloren. Opgemerkte figuren bij de bezoekers zijn trainer Chris Janssens (oud-speler van Lokeren, Westerlo en Lierse) en Ernest Nfor, wiens hoogdagen bij Zulte-Waregem en Kortrijk echter al een tijdje achter hem liggen. Nfor startte trouwens op de bank.

Door de uitslagen van de avond voordien (gelijke spelen van zowel Deinze als Heist-op-den-Berg) hadden we, gelet op ons veel beter doelsaldo, nog slechts een punt nodig om ons ten koste van Heist-op-den-Berg voor de eindronde te plaatsen.

De gasten startten snedig en dwongen in de openingsminuut al een hoekschop af. Simon kopte die indraaier weg. Een wenkende voorzet van Zaida vond gelukkig voor ons geen afnemer (6’). Sterckx y vlamde naast (18’) maar dan was het aan RKFC om de fakkel over te nemen. Met een copybook-aanval verhuisde de bal van Alessio naar Tjendo op de rechterflank en Aaron Dhondt stuurde zijn voorzet in één tijd onder keeper Gies in doel : 1-0 (21’). Cocchiere mikte naast het doel van Justin (24’). Simon verstuurde een gemeten pas door het centrum naar Maxim Vandewalle die in twee tijden de doelman passeerde : 2-0 (32’). Mbarki en Jarric vochten stevige sprintduels uit op onze rechterflank. Een schot van Maxim paste deze keer niet in het doelkader (36’) en Meeuws besloot van dichtbij naast na een bezoekende vrije trap (38’).

Dender begon gedreven aan het tweede bedrijf. Nicaise kopte een hoekschop van Sterckx y Calle over (50’). Maar niet lang daarna konden de boeken toe. Een hoge voorzet van Maxim werd door Tjendo met rechts in de loop van Simon Savaete gelegd en via de staak stond het 3-0 (57’). Aaron (op de doelman) en Alessio (over) kruidden de 63ste minuut elk met een kans. Na een kopbal naast van invaller Nfor (65’) was het weer Knokke time : op tegenaanval stuurde Simon Maxim weg. Die bediende lateraal de inlopende Tjendo De Cuyper, die een ruimverdiende treffer aan zijn palmares mocht toevoegen : 4-0 (66’). Justin van zijn kant kon zich opwarmen aan mogingen van Cocchiere en Sarr (68’). Maxim mikte naast (73’) maar even later kopte een inlopende Simon een afgeweken voorzet van onze linksbuiten buiten het bereik van Gies binnen : 5-0 (74’). Cocchiere slaagde er niet in een eretreffer aan te tekenen (77’) en ook RKFC dreef de score niet verder op. Daar hadden we nochtans zeker de gelegenheid toe maar eerst geraakten noch Maxim noch de ingekomen Tibo niet voorbij de doelman (79’), vervolgens kopte Tibo een aangeven van Tjendo naast (81’), Tjendo zond een gekraakt schot naast de paal buiten (82’) en Alessio knalde een pegel ook al naast (83’). Goffin liet de laatste kans noteren voor de bezoekers maar werkte niet goed af (84’). Na drie applausvervangingen mochten de Knokse supporters een gratis vat aanslaan om de plaatsing voor de eindronde te vieren ! Ook leuk : een tweede opeenvolgende clean sheet voor Justin.

Dankzij Focus-WTV kan u het allemaal nog eens beleven

Royal Knokke FC : Justin Verlinden, Jarric Buysse, Ruben Vanraefelghem (87’ Cor Gillis), Kyriën Serpieters, Niels Mestdagh, Nils Pierre (84’ Yentl Neuvroen), Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle, Aaron Dhondt (77’ Tibo Andries), Tjendo De Cuyper.

Dender : Gies, Hias, Vervoort, Nicaise, M’Barki (60’ Nfor), Tarfi, Cocchiere (60’ Sarr), Zaida, Meeuws, Sterckx y Calle, Bogaerts (74’ Goffin).

Scheidsrechter: Christophe Windels.

Gele kaarten RKFC : geen.

Gele kaarten Dender : geen.

Niet ingevallen wisselspelers RKFC : Bram Paepe, Thomas Grillet, Jesse Mputu.