1ste Klasse Amateur 29 oktober 2017 - 15:00
R Knokke FC

Resultaten

Club1e helft2de helftGoalsUitslag
RKFC033Winst
KFC Dessel Sport112Verlies

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
29 oktober 2017 15:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

R Knokke FC
Smedenstraat 91, 8300 Knokke-Heist, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Met de komst van Dessel Sport wacht ons wederom een titelfavoriet, een ploeg met heel veel ervaring en een ploeg die steeds in de top 4 eindigt. Men moge er zeker van zijn dat deze ploeg van hetzelfde kaliber is als onze vorige opponent, SK Lommel.

Onze ploeg heeft vorige week echter het nodige vertrouwen getankt om deze match met volle overgave aan te vatten. Wij hopen dan ook onze supporters te kunnen verwennen met een goede pot voetbal en hopelijk met een thuiszege.

Uw coach,
Yves Van Borm

Nabeschouwing

Een schitterende overwinning en propaganda voor het voetbal met twee teams die volledig voor de overwinning gingen. 3-2 was de einduitslag, het had ook 7-6 kunnen geweest zijn.

De eerste helft verliep gelijkopgaand maar de beste kansen waren voor RKFC. Helaas vertaalde zich dit niet in een voorsprong bij de rust, integendeel, het was Dessel Sport dat ging rusten met 0-1,die bij de eerste mooie aanval wist te scoren na 10 min.

De tweede helft waren er langs beide kanten verschillende kansen maar waren wij iets efficiënter bij de afwerking. 3-2 . Een wedstrijd waarin beide ploegen drie punten zouden moeten verdienen!

Voor R Knokke FC 4 op 6 tegen de twee titelfavorieten Lommel en Dessel Sport en een gedeelde derde plaats in de klassering na 9 wedstrijden. De respons van de toeschouwers wordt steeds groter, ook een geweldige sfeer en ambiance in de tribunes,voortgezet na de wedstrijd in de kantine.

Voetbal, een feest!!!

Een fiere trainer,
Yves Van Borm

RKFC – Dessel Sport 3-2 (rust 0-1)

Blauw-wit trekt aan het langste eind in spectaculair kansenfestival.

Aan de aftrap zagen we Sven De Rechter, die Tjendo De Cuyper naar de bank verdrong. Verder geen wijzigingen of verrassingen in de selectie.

Opponent Dessel stond tweede in de stand, op één punt van leider Lommel.

Ondersteund door de ritmesectie/discobar op de tribune zette RKFC de toon. Na een door Maxim aangesneden hoekschop vloog een kopbal van Alessio langs de staander (3’). Diezelfde teammaats tekenden voor een nieuwe actie maar nu besloot onze kapitein met links over (10’). De groen-witte bezoekers toonden zich efficiënter toen Janssens een teruglegger van Breugelmans juist na de bots op de slof nam : 0-1 (11’). Toen Yarric Sven aanspeelde behoedde doelman Kustermans zijn ploeg voor een snelle gelijkmaker (12’). RKFC trok een extra aanvallend register open, daarbij geholpen door een vrank en vrij spelend Dessel. Een voorzet van Niels bleef onaangeroerd (24’). Aaron bezorgde Maxim vrije doorgang naar doel maar onze linksbuiten viseerde een punt nipt boven de dwarsligger (25’). Desselaar Remen kraakte zijn schot (28’) en Maxim leek foutief te worden gestuit maar er werd niet voor gefloten. Maxim fungeerde als aangever voor Aaron die het beste bovenhaalde in de keeper van de gasten (37’). Janssens richtte een knal te hoog (44’) en op pass van Simon schoof Aaron de bal kruiselings naast (45’).

De Antwerpenaars waren als eerste kansrijk in de herneming toen Breugelmans van dichtbij naast besloot en ook Janssens vond de netten niet (53’). Van Knokse zijde testte Maxim de doelman zonder succes (54’). Na een pass van Maxim bracht een bezoekende voet redding op een doelrijpe trap van Tjendo (59’). Nadat Kustermans aan het werk was gezet door Niels (60’) bracht een stilstaande fase soelaas voor RKFC. Kieriën Serpieters zette zijn hoofd tegen een indraaiende hoekschop van Maxim en de stand was weer in evenwicht : 1-1 (64’). Maar Dessel nam al snel weer de bovenhand : de ingevallen Ben Yagan gooide voor doel waar noch Kieriën noch Niels de koppende targetman Vansimpsen konden afstoppen : 1-2 (69’). De match ontbrandde nu pas echt, met dank aan de Sporters die allesbehalve de bus parkeerden. Maxim zwiepte de bal voor doel tot bij Aaron Dhondt die de bal handig meenam en met links Kustermans torpedeerde : 2-2 (71’). De bezoekers riepen niet onterecht om de videoref maar die bleek afwezig. Oordeel zelf op http://www.focus-wtv.be/sport/knokke-klopt-titelkandidaat-dessel-sport. De spanning steeg ten top toen Janssens een geweldige mogelijkheid naar de wolken of althans boven het kader weglegde (73’). Gerits zag zijn dromen in hoekschop sterven (80’) maar bij een snelle tegenstoot gaf Maxim haarfijn mee voor Alessio Staelens die het ronde ding eerst rond Kustermans duwde om vervolgens het spurtduel met Ofori Appiah te winnen en het laatste tikje te geven : 3-2 (81’). Met andere woorden en als we goed kunnen tellen : drie op drie assists voor Maxim Vandewalle, dat verdient een dik lettertype ! Aaron had de match in een definitieve plooi kunnen leggen na voorbereidend werk van Tjendo maar met een voetveeg hield Wim Kustermans er de suspense in (83’). Omdat ook Yarric er niet in slaagde om de bevrijdende treffer aan te tekenen, bleef het nagelbijten in een wedstrijd die geen seconde verveelde. Uiteindelijk kaapte RKFC de drie punten weg tegen een sterke tegenstander en zo staan we op een mooie, gedeelde (met Dessel !) derde plaats.

Nu zondag is het in Henegouwen te doen, in Farciennes, bij de plaatselijke fusieclub Châtelet-Farciennes, die nog niet won (en dus dubbel gevaarlijk is !).

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem, Kieriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle, Sven De Rechter (46’ Tjendo De Cuyper), Aaron Dhondt.

Dessel Sport : Kustermans, Smet, Lenaerts, Breugelmans, Vansimpsen, Janssens, Njengo Mandeng (65’ Yagan), Ofori Appiah, Remen (80’ Vosters), Gerits, Tilburgs.

Scheidsrechter: Jurgen Brinckman.

Gele kaarten RKFC : Aaron Dhondt (77’, spelbederf)

Gele kaarten Dessel Sport : Remen.

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Maarten Cobbaert, Kyriën Serpieters, Jesse Mputu, Niels Van De Water, Niels Mestdagh, Cor Gillis.