1ste Klasse Amateur 26 november 2017 - 15:00
R Knokke FC

Resultaten

Club1e helft2de helftGoalsUitslag
RKFC314Winst
KFC Oosterzonen011Verlies

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
26 november 2017 15:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

R Knokke FC
Smedenstraat 91, 8300 Knokke-Heist, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Met de komst van Oosterzonen krijgen we weer een taaie tegenstrever over de vloer.
Deze ploeg is het ook gewend om op kunstgras te spelen zodoende dat dit voordeel wegvalt voor ons.
Oosterzonen,op een boogscheut van Westerlo verwijderd,heeft een aantal ex spelers van de toenmalige eersteklasser in de rangen lopen en heeft de ambitie om Westerlo van de troon te stoten in de kempen.
Onze ploeg heeft de brandende ambitie om het onterechte en pijnlijke verlies van vorige week op Deinze naar de vergeethoek te spelen,waardoor we verplicht zullen zijn om wederom top te presteren om de punten thuis te houden.
Graag ook nog een welgemeende dank aan allen die positief gereageerd hebben op de aankondiging van mijn contractverlenging want die berichtjes waren massaal!
En eerlijk? Dat doet enorm deugd.
RKFC en mezelf: liefde op het eerste gezicht,en na vier seizoenen nog steeds het geval. We are Knokke🔵⚪️.

Uw coach,
Van Borm Yves

Nabeschouwing

Onder het goedkeurend oog van onze burgemeester Lippens hebben we als ploeg wederom propaganda gemaakt voor het Knokse voetbal.
Wie onze thuiswedstrijden bijwoont krijgt waar voor zijn geld.
De beslissende plooi werd gelegd in de eerste helft waarbij we met een 3-0 voorsprong de rust in gingen.
Een kopbaldoelpunt van Berkoe en twee doelpunten van man in vorm Savaete.
“Het” systeem draaide op volle toeren.
In de tweede helft scoorden de bezoekers onmiddellijk na de pauze waardoor we wakker moesten blijven.
Het kantelmoment situeerde zich halfweg tweede helft waarbij onze doelman Paepe de strafschop van Van Aerschot stopte.
Daarna maakten we het af op onze manier met een snelle onschakeling met de 4-1 op het bord via onze kapitein Staelens,die ook op toerental begint te komen.(8ste goal dit seizoen).
Een applausvervanging voor De Cuyper die de hele wedstrijd een kwelduivel was voor zijn tegenstrever.
We volgen op 1 punt van de drie leiders na 13 speeldagen met 25 op 39!
We mogen stilletjesaan onze doelstellingen(het behoud)bijstellen maar waakzaam blijven,voeten op de grond houden en keihard werken naar de volgende wedstrijd is de boodschap.

Uw coach,
Yves Van Borm

RKFC – KFC Oosterzonen 4-1 (rust 3-0)

 

Na fantastische eerste helft brengt Bram zekerheid.

 

Bij RKFC stond Terry Osei-Berkoe deze keer aan de aftrap en begon Aaron Dhondt op de bank.

 

Opponent Oosterzonen heeft zijn thuisbasis in Oosterwijk, een … wijk van Tongerlo, dat zelf deel uitmaakt van Westerlo. Na drie campagnes in derde klasse werken de Antwerpenaren nu hun tweede seizoen af in de hoogste amateurafdeling, en met succes, want ze volgden bij aanvang op slechts 3 punten van RKFC.

 

Een zeer divers trio, te weten Jan Ceulemans (ook ex-trainer van Westerlo), burgemeester Leopold Lippens en Sinterklaas, was present bij dit treffen van het linkerrijtje.

 

De bezoekers, sinds 2015 onder leiding van trainer Stijn Geys, begonnen voortvarend, met een duel tussen Nils en Van Aerschot waarbij Bram goed tussenkwam (5’). Kort daarna stond Jarric een hoekschop toe. Een nieuwe corner van Molenberghs (drie seizoenen in eerste klasse met Westerlo) leek dreigend maar werd uiteindelijk door niemand beroerd (7’). Maxim stak de neus aan het venster voor RKFC maar op een mooie actie volgde een onnauwkeurige voorzet voorbij het doel (20’). Nadat de vrijgespeelde Tjendo aarzelde drukte Jarric uiteindelijk af. Zijn schot met rechts bleek evenwel ongevaarlijk (25’). Onze postbode bewees al snel dat hij niet enkel brieven kan afleveren : zijn voorzet vanop de achterlijn was perfect op maat voor Terry Osei-Berkoe die er zijn hoofd tegen zette : 1-0 (28’). Op het halfuur had Molenberghs in kansrijke positie zijn schoenen niet genoeg gekrijt. Alessio zag zijn trap dan weer afgeblokt (30’). Op pass van Simon dwong Alessio doelman Jaa tot een prima redding (32’). Simon Savaete, opnieuw sterk bezig, kapte zich vrij in het strafschopgebied en gaf de keeper het nakijken : 2-0 (35’). En binnen nauwelijks tien minuten smeerde blauw-wit de Kempenaars een derde treffer aan, opnieuw via Simon Savaete, meteen een tweede assist voor Tjendo : 3-0 (40’).

 

Hoewel Maxim, aangespeeld door Terry, de Antwerpse keeper op de proef (47’) stelde, waren het toch de in het wit (de clubkleuren zijn rood-geel) aantredende gasten die scherper uit de kleedkamer waren gekomen. Niels ontsnapte aan geel en ook Jarric mocht niet klagen over de ref. Een vrije trap van Molenberghs werd goed afgerond door Mayele en meteen was er terug spanning : 3-1 (50’). Tjendo ontbond zijn duivels het maar eerst werd zijn knal met links afgeblokt (57’) en daarna ging Jaa goed plat op een poging vanuit een moeilijke hoek (61’). Na een kort genomen hoekschop met Tjendo mikte Maxim naast (68’). Consternatie bij RKFC toen Kyriën bij een poging tot controle de bal tegen zijn hand kreeg en de ref naar de stip wees. Gelukkig was Bram Paepe bij de pinken : hij dook naar de linkerhoek en redde de trap van Van Aerschot (69’). En met een counter uit het boekje stelde blauw-wit de zege definitief veilig : Simon gaf mee in de loop van Tjendo die er een sprint van 50 meter op de rechterflank uitperste gevolgd door een scherpe voorzet buiten het bereik van de doelman. Aan bakboord wist Maxim in een uiterste krachtinspanning nog terug te leggen naar het centrum waar Alessio Staelens van dichtbij ongehinderd afrondde : 4-1’ (77’). Bram duwde nog een mogelijkheid voor de ingevallen Fall in hoekschop (83’) maar de strijd was gestreden.

 

Zo staan we nu vierde met 25 punten, op één lengte van het koptrio Lommel, Dessel en Heist-op-den Berg !

 

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement (76′ Niels Van De Water), Ruben Vanraefelghem, Kyriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle, Tjendo De Cuyper (84′ Aaron Dhondt), Terry Osei-Berkoe (88′ Niels Mestdagh).

 

Oosterzonen : Jaa, Schops, Bastiaens, De Maeyer, Van Der Veken, Van Aerschot, Maes (63’ Demba), Molenberghs, Janssen, Benhamou, Mayele (68’ Fall).

 

Scheidsrechter: Jurgen Brinckman.

 

Gele kaart RKFC : Terry Osei-Berkoe (80’, gevaarlijk spel).

Gele kaart Oosterzonen : Maes (56’, fout op Jarric).

 

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Maarten Cobbaert, Jesse Mputu, Cor Gillis.