1ste Klasse Amateur 24 september 2017 - 15:00
R Knokke FC

Resultaten

Club1e helft2de helftGoalsUitslag
RKFC000Gelijkspel
KFC VW Hamme000Gelijkspel

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
24 september 2017 15:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

R Knokke FC
Smedenstraat 91, 8300 Knokke-Heist, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

RKFC Royal Knokke Football Club

Voorbeschouwing

De vierde speeldag brengt ons tegen mijn ex ploeg VW Hamme, waar ik een mooi seizoen heb beleefd en waarbij we de kampioenstitel hebben behaald in vierde klasse. Vorige week kwam ik nog Guido Vergeylen en Louis Mergan tegen op de wedstrijd tegen Virton en apotheker Marc DHondt is nog steeds een goede kameraad en trouwe klant.(wie vitaminekuur nodig heeft,vraag maar aan Marc , hij zal u de beste geven). Ook Daniel De Paepe, mijn toenmalige trainer, is nog steeds nauw betrokken bij de club. Dus altijd een leuk weerzien met een aantal oude bekenden. De ploeg is op dezelfde manier gestart als RFC Knokke, namelijk 5 op 9 en zal graag zijn ongeslagen status willen behouden,evenals wijzelf natuurlijk. Aan ons om trachten de eerste thuiszege van het seizoen binnen te slepen, zodoende om onze positie te behouden in de linkerkolom. Wij zullen de soliede organisatie moeten ontwrichten willen wij de drie punten thuis houden en dat is geen sinecure,aangezien zij reeds tweemaal de nul konden houden,mede dankzij het puike keeperwerk van Griffin De Vroe. Hopelijk zullen onze trouwe supporters op post zijn en worden zij steeds talrijker om onze ploeg aan te moedigen. Tot op de wedstrijd.

Yves Van Borm

Nabeschouwing

Achteraf gesteld is het duidelijk dat we twee punten verloren zijn. We hebben de wedstrijd grotendeels gedomineerd en verschillende kansen afgedwongen. Helaas ging de bal er niet in.En wie niet scoort, niet wint. We zullen de scoringskansen beter moeten benutten willen we driepunters binnenhalen. Na vier matchen hebben we 6 op 12 en nog niet verloren. Als nieuwkomer in de hoogste amateurreeks moeten we daarmee tevreden zijn. En we hebben voor het eerst dit seizoen de nul gehouden. Ik ben ervan overtuigd dat deze ploeg nog maar aan 55 % van zijn kunnen zit. Dus er is nog heel veel progressiemarge en dat is alleen maar positief. We zullen de komende weken dan ook hard werken om ons niveau op te krikken. Leuk dat we vele nieuwe gezichten hebben gezien onder onze supporters. RFC Knokke verwelkomt jullie graag bij onze volgende wedstrijden, wij verheugen ons erop.

Yves Van Borm

RKFC vergeet in de eerste helft de overwinning veilig te stellen.

Bij RKFC nam Niels Coussement de rechtsachterstek in, Yarric Buysse schoof door naar links waardoor Niels Mestdagh op de bank belandde. Het grote nieuws op het wedstrijdblad was de terugkeer van Maxim Vandewalle bij de invallers, maar hij zou niet aan speelminuten toekomen. Sven De Rechter was er opnieuw niet bij wegens liesproblemen.

Het kennersoog van Jean-Marie Pfaff zag RKFC dadelijk de aanval zoeken tegen Oost-Vlamingen die geleid worden door speler-trainer Jamaique Vandamme, vroeger nog bij SV Roeselare, Roda JC, KV Oostende, KM Torhout en Deinze.

Een schot van Terry week af op een verdediger in hoekschop (5’). Na een te hoog gerichte vrije trap van de bezoekers (7’) viel Aaron een paar maten te klein uit om een voorzet van Tjendo in te koppen (12’). Na een inspeelpass van Niels C. gaf Tjendo voor doel tot bij Alessio die met links in één tijd een losse flodder produceerde (14’). Een goal van Simon werd afgekeurd voor buitenspel (17’) en dat lot ondergingen ook de bezoekers op het halfuur. Doelman De Vroe had de nodige moeite met een laag schot van Simon (19’) en Bram stond pal op een centraal gerichte knal van Mariën (21’). Aaron raakte het leer onvoldoende (21’) en na een lang uitgesponnen aanval besloot Tjendo over het doel (22’). Een slimme dieptepass van Kieriën door het midden zette plots Aaron op weg naar doel maar zijn lob ging over (26’) ! Simon trapte de volgende kans huizenhoog over (32’) waarna Aaron een assist van Tjendo al even onbesuisd richting atletiekpiste zond (40’). Een gemeten voorzet van Tjendo vond Yarric die keihard naar de korte hoek kopte maar De Vroe bleef met wat meeval baas over de bal (41’). Na al die verkwanselde kansen kreeg RKFC vlak voor rust nog bijna het deksel op de neus maar het schot van Mariën vloog voorlangs (42’).

Na de herstart toonden de Hammenaren meer aanvallende intenties, maar het bleef aanvankelijk bij een schotje van Mariën, gestopt door Bram (49’). Terry probeerde het een paar maal, maar de doelman (53’) en matige meetkunde (55’) verhinderden beweging op het scorebord. Een schot vanuit een scherpe hoek van Vits dwong Bram tot het weggeven van een hoekschop (57’). Nadat De Vroe een vrije trap van Aaron onschadelijk had gemaakt (59’) kreeg Vercruysse voor een roekeloze en vooral nutteloze (op 75 meter van zijn eigen doel !) fout op Ruben een tweede gele kaart (63’). Hamme versterkte logischerwijze zijn verdedigende stellingen maar bleef er onder inspiratie van een degelijke Vandamme regelmatig gevaarlijk uitkomen. Terry drukte een paar keer af maar vond de juiste richting niet (71’ en 75’). Gelanceerd door Alessio schakelde Tjendo in vijfde maar De Vroe sloeg zijn doelrijpe schot in hoekschop (80’). Een verre poging van Kieriën kon al als “wanhoopsschot” gecatalogeerd worden (84’) en Aaron stak te weinig venijn in zijn poging (85’). Simon had, na een voorgift van Aaron, een treffer op het hoofd maar het verschil met de juiste kant van de paal bedroeg toch ruim een meter (87’). Ook een slotoffensief via Simon en Tjendo leverde niets op zodat – in tegenstelling tot Peter Sagan en Alexander Kristoff – de fotofinish beide opponenten niet uit elkaar kon houden.

En dan drong het besef door dat we weliswaar ongeslagen blijven maar dat er toch meer in zat dan één punt vandaag… Dat was toch enigszins de teneur van de nabespreking in de VIP-kantine door trainer Yves Van Borm en Kieriën Serpieters.

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem, Kieriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre (71’ Jesse Mputu), Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Tjendo De Cuyper, Terry Osei-Berkoe, Aaron Dhondt.

Vigor Wuitens Hamme : De Vroe, Vercruysse, Dujardin, Vits, Vandamme, De Wilde, Mariën, Speltdooren, De Keersmaeker, Van Remoortere, Leyder.

Scheidsrechter: Robin Lefevre.

Gele kaarten RKFC : Niels Coussement (77’), Jesse Mputu (79’).