1ste Klasse Amateur 4 maart 2018 - 15:00
R Knokke FC

Resultaten

ClubGoalsUitslag
RKFC2Gelijkspel
KMSK Deinze2Gelijkspel

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
4 maart 2018 15:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

R Knokke FC
Smedenstraat 91, 8300 Knokke-Heist, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Met de komst van KMSK Deinze krijgen we één van de ploegen over de vloer die hun ambities niet wegsteken, namelijk promoveren naar 1 B. Ze hebben dan ook in functie daarvan hun licentie aangevraagd.

Dat we na 22 speeldagen nog steeds volop meestrijden voor een ticket richting playoffs en kunnen wedijveren met dergelijke teams maakt het seizoen van R Knokke FC toch wel bijzonder.

KMSK Deinze heeft niets aan het toeval overgelaten en heeft zelfs na nieuwjaar de terugronde gaan voorbereiden in Spanje, zoals ook onze profclubs van eerste klasse plegen te doen.

Hun kern loopt over van klasse en hun bank telt vele spelers die bij elke andere club een plaats in de basis zouden hebben.
De heenmatch verloren we met 1-0, en de nul houden is de grote sterkte van dit Deinze. Aan ons om trachten een gaatje te vinden in hun zeer solide defensie.

Het wordt sowieso een geladen wedstrijd waarin de verliezer een slechte zaak doet in het klassement en in de strijd voor de eindronde. Want dit is een wedstrijd tussen de tweede en de vierde van het klassement.

En natuurlijk blijft Deinze ook mijn ex-ploeg, waarbij ik trots mag terugkijken op de geleverde prestaties gedurende de 2 volledige jaren dat ik er werkzaam was.

Uw coach,
Yves Van Borm

Nabeschouwing

De wedstrijd tegen KMSK Deinze heeft niet opgeleverd wat we verhoopt hadden, namelijk een overwinning die alleen maar verdiend zou geweest zijn op basis van de volledige wedstrijdduur.
 
Een wervelend begin, met reeds drie corners na 3 min en het openingsdoelpunt van Staelens na 5 min (via een scrimmage), en waarbij we na 20 minuten reeds drie open kansen niet konden benutten, zorgden ervoor dat we de wedstrijd controleerden en domineerden.
 
Deinze kon gedurende de eerste 45 minuten hier enkel twee vrijschoppen van Brulmans tegenover stellen, maar het leverde wel de gelijkmaker op, 1-1 en ruststand.
 
De tweede helft verliep evenwichtig maar de kansen waren enkel voor Knokke. Deinze kwam een kwartier voor tijd uit het niets op voorsprong via een kopbal van Mertens, een uiterst mooie deviatie.
 
Maar nog geen vijf minuten later konden we gelijkstellen via Vandewalle die op zijn eigen manier de 2-2 nette.
En nog drie minuten later scoorden we een derde doelpunt maar die voor zeer onduidrlijke redenen werd afgekeurd.
 
Hier worden de drie punten ons afgepakt en de enigste ploeg die gefrustreerd achter moet blijven is RKFC. Deinze mag blij zijn met hun punt want tweemaal scoren zonder een echte doelkans te forceren is niet slecht en blijft men in de running voor het begeerde eindrondeticket.
 
Zo blijft alles zeer spannend tot de laatste speeldag in functie van de playoffs. Hun frustatie moet eerder liggen in de kloof van twaalf punten die er nu al is met die andere titelkandidaat, SK Lommel.
 
Een grote dank aan het talrijk opgekomen publiek en de geweldige ambiance die er heerste tijdens de wedstrijd.
 
Uw coach,
Yves Van Borm

RKFC – KMSK Deinze 2-2 (rust 1-1)

Geen winnaar in duel om plaats in de eindronde.

Door de schorsingsdag van Tjendo De Cuyper stonden zowel Terry Osei-Berkoe als Aaron Dhondt, zelf terug na “geelzucht”, in het aanvalsvak. Sven De Rechter was reserve, Tibo Andries haalde de selectie deze keer niet.

In de heenmatch verloren we aan de Leie met het kleinste verschil. De kloof met de gasten bedroeg 8 punten maar RKFC speelde een wedstrijd meer. Voor Deinze, dat een licentie voor 1B heeft aangevraagd, was het puntenverschil met de vierde gerangschikte (Dessel Sport, dat de avond voordien had gewonnen bij Virton) belangrijker. Die achterstand bedroeg 5 punten, maar de oranje-zwarten hadden twee wedstrijden minder gespeeld zodat een overwinning deelname aan de eindronde al een heel stuk dichterbij zou brengen.

“Bekendste” speler bij de oranje-zwarten is ex-Knokkenaar Gert Van Walle, die vandaag trouwens tot één van de uitblinkers zou uitgroeien. De bezoekende oefenmeester, Regi Van Acker, leidde in het verleden, naast Kortrijk, Antwerp en Lierse, ook al drie andere ploegen uit onze reeks (Hamme, Aalst en Dessel).

Na minder dan 20 seconden zaaide Maxim al paniek vanop links maar Alessio kon niet bij zijn voorzet. Na 2’ dwong RKFC een eerste van een serie van drie hoekschoppen af. Een afgeweerde deviatie van Alessio en een kopbalpoging van Simon illustreerden de vroege druk van blauw-wit. En dan kregen we al vroeg loon naar werk : Simon zette voor tot bij Aaron die in één tijd doortikte en Alessio Staelens duwde de bal onorthodox binnen : 1-0 (5’). Na een overtreding van Kyriën zorgde Brulmans met een schitterende vrije trap ei zo na voor een snelle gelijkmaker, maar een reuzesave van Bram hield vooralsnog onze nul op het bord (7’). Nadat een verdediger een pass van Jarric ongewild meegaf met Maxim leek de 2-0 in de maak maar doelman Vandenberghe redde zijn ploeg (10’). En diezelfde Maxim liet na balverlies in de bezoekende verdediging af te straffen want de bal sprong te ver van zijn voet (20’). Tegenslag voor Terry die, met wat op een blessure aan de hamstrings leek, moest vervangen worden (24’). Alessio kon geen contact maken met een voorzet van Niels (25’). Toen de lange spits Mertens teruglegde met het hoofd aarzelde de Knokse achterhoede niet om de bal weg te knallen (33’). Na een overtreding van Maarten op Brulmans legde die laatste aan voor een vrije trap die Bram niet kon klemmen en Challouk profiteerde van dichtbij : 1-1 (36’). RKFC reageerde gevat maar Maxim (op voorzet van Aaron) mikte naast (37’) en doelman Vandenberghe kende het nodige fortuin toen hij een vrije trap van Alessio liet glippen en de bal rakelings naast de paal buiten viel (44’).

Deinze nam een vliegende start in het tweede bedrijf en Mezine knalde net naast (47’). Knokke stelde daar een te hoog gericht schot in één tijd van Aaron tegenover, na een dubbelpass van Alessio en Niels (56’). RKFC dwong opnieuw hoekschoppen af, eerst na een voorzet van Aaron (59’) en vervolgens na een trap op doel van Alessio (60’) maar het waren de bezoekers die toonden hoe het moet : de ingevallen De Smul krulde een voorzet precies op de kruin van Mertens die via de binnenkant van de staak scoorde : 1-2 (70’). Maar RKFC gaf niet op. Op aangeven van Maarten liet zijn controle Alessio een zeldzame keer in de steek (76’) maar na een stevig middenveldduel leverde Nils af bij Jarric die Maxim Vandewalle de diepte in stuurde. Deze keer was Vandenberghe kansloos tegen zijn opwipper : 2-2 (78’). Een goal van Alessio werd nog afgekeurd (78’) en Simon plaatste net geen orgelpunt toen zijn kopbal over de lat vloog (89’).

Een wilskrachtige terugkeer na een achterstand (weliswaar nadat een voorsprong werd weggegeven) en een onveranderde, stevige kloof met de nummer vijf, dat moeten we zeker onthouden als positieve punten na deze topper. Spijtig tenslotte dat er alweer, voor de derde speeldag op rij, iemand ten prooi viel aan “gele koorts”, dit keer onze middenveld-dynamo, Nils Pierre. Spoedig herstel, Nils !

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem, Kyriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle, Aaron Dhondt (82’ Jesse Mputu), Terry Osei Berkoe (24’ Maarten Cobbaert).

Deinze : Vandenberghe, Goossens, Lievens, De Greef, Libbrecht (62’ De Smul), Sols, Mertens, Challouk (81’ Romero Gomez), Van Walle, Brulmans, Mezine.

Scheidsrechter: Kevin De Beuckelaere.

Gele kaarten RKFC : Nils Pierre (63’, fout op Van Walle).
Gele kaarten Deinze : Goossens (58’, fout op Jarric), De Smul (68’, fout op Aaron), Mezine (74’, geen afstand nemen bij vrije trap), Brulmans (75’, protest).

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Niels Mestdagh, Sven De Rechter, Niels Van De Water, Cor Gillis.