1ste Klasse Amateur 8 oktober 2017 - 15:00
R Knokke FC

Resultaten

Club1e helft2de helftGoalsUitslag
RKFC123Winst
KSK Heist101Verlies

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
8 oktober 2017 15:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

R Knokke FC
Smedenstraat 91, 8300 Knokke-Heist, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Op de zesde speeldag verwelkomen we KSK Heist en dit reeds voor de tweede keer dit seizoen.Een week voor de competitie startte,speelden we reeds tegen elkaar in de Beker van België en toen werden we serieus afgetroefd met duidelijke 2-5 cijfers en zagen we een trip naar Standard aan onze neus voorbij gaan.
We wisten niet goed hoe we dit verlies moesten plaatsen en begonnen de competitie met wat twijfels en vraagtekens.
Nu 5 speeldagen verder is duidelijk gebleken dat KSK Heist een te duchten tegenstrever is  die een vooraanstaande rol zal vervullen in onze reeks en hun 12 op 15 spreekt voor zich.
Voor ons een uitgelezen moment om te kijken of we stappen hebben gezet en te zien welke progressie de ploeg heeft gemaakt ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen SK Heist.
Aan vertrouwen geen gebrek aangezien we deze competitie nog altijd ongeslagen zijn.
Graag zouden we die reeks nog een aantal weken vasthouden.
Ons team is er alvast op gebrand om die status te behouden.
Aan het spelersfront iedereen fit zodoende dat we mogen selecteren uit 25 spelers,wat men in het voetbaljargon positieve selectieproblemen noemt.
Bedankt aan alle supporters en sympathisanten voor de leuke reacties en steunbetuigingen aan het adres van onze ploeg de voorbije weken.
Het is duidelijk dat RKFC leeft 🔵⚪️😀👍

Yves Van Borm

 

Nabeschouwing

Wat een weekend in Knokke.

Zoute rally, laatste weekend strandbars en R Knokke FC- KSK Heist,ingrediënten genoeg dus om naar de mooiste badplaats van België af te zakken.
Maar laat ons bij het voetbal blijven en hoe…
Een fantastische teamprestatie op het geronk van al die blinkende bolides en hun motoren.
Voorafgaand aan deze wedstrijd was al duidelijk op training te merken dat onze ploeg gebrand was om het verlies in de bekermatch uit te wissen met een goede prestatie.Naar motivatie toe hadden we als technische staf niet veel moeten zeggen.
Belangrijker was om de ruimtes die we lieten in de bekermatch tot een minimum te beperken en de sleutelspelers bij SKHeist aan banden te leggen.En dat is aardig gelukt.Het was wel even schrikken na de uitschuiver van Serpieters en de tegengoal tot gevolg,waardoor we weer tot achtervolgen werden verwezen.
Maar dan scoren we op een schitterende actie Buysse-Dhondt de 1-1 en na de rust verdubbelde Aaron Dhondt na een geweldige rush van Staelens met een atoomschot de score 2-1.
Terry Berkoe trof nog de paal alvorens Dhondt zijn derde van de namiddag nette, 3-1 en boeken toe.
We mogen stellen dat we een verdiende overwinning hebben behaald tegen een tegenstrever die sowieso hoog zal eindigen in deze competitie.
En zo kregen we het antwoord op de vraag of onze ploeg progressie heeft gemaakt tov zes weken geleden.
Bevestigen is nu de boodschap.
Na de match stelden we vast dat het publiek,dat steeds talrijker wordt(zelfs vanuit Den Haag was er iemand afgezakt en is supporter geworden van ons RKFC),genoten heeft en daarvoor doen we het!!!

Uw coach ,
Yves Van Borm,
T1 R Knokke FC

RKFC – KSK Heist-op-den-Berg 3-1 (rust 1-1)

Bekernederlaag gewroken met eerste thuiszege !

Iedereen was fit en coach Yves zwoer, zoals we dat van hem gewoon zijn, bij een ongewijzigde opstelling. Ook de wisselspelers waren dezelfde als bij de uitoverwinning vorige week op Dender.

Het zware 2-5 verlies tegen de Antwerpse bezoekers voor de beker lag nog vers in het geheugen en het werd snel duidelijk dat het niet de bedoeling was om tweemaal op rij in de wolfsklemmen te lopen, ook al hielden de gasten op de eigen helft een stevig blok in stelling. Dat trainer Keleman Napoleone (in de bekermatch goed voor twee goals) en Webers op de bank hield was verrassend en kon uiteraard op onze goedkeuring rekenen. Oud-RKFC-speler Kim Van den Bergh, tegenwoordig actief bij Hoek in Nederland, was een aandachtig toeschouwer.

 

Na een evenwichtige openingsfase vloog een voorzet van Yarric voorbij het Heistse doel zonder averij aan te richten (11’). Simon had iets moois in gedachten maar zijn pass geraakte niet tot bij Alessio. Nadat de bezoekers zich een aantal keer te pletter hadden gelopen op de Knokse buitenspelval drukte Kabeya dan toch eens af maar over het doel van Bram (15’). Aaron slalomde zich langs een drietal verdedigers tot hij werd neergehaald wat terecht geel opleverde voor Engelen (19’). Kabeya kon optimaal profiteren van een slippertje van Kieriën: 0-1 (25’). RKFC bleef niet bij de pakken zitten en Aaron bediende Alessio maar een verdediger stak een voet voor diens schot met links, een hoekschop was het gevolg (29’). Ook Aaron zelf stuitte met een afstandspoging op een Heistenaar (32’). Maar nog in dezelfde minuut spurtte Yarric, na een goede interceptie van Tjendo, door op links en Aaron Dhondt dook perfect op voor doel om de voorzet van dichtbij langs doelman Van Aerschot binnen te duwen : 1-1. Bram hield de gelijke stand op het bord door een volley van Orye uit zijn doel te duwen (43’). Orye probeerde het op slag van rust nog eens maar kraakte zijn schot.

 

Na rust bleef het wat voortkabbelen tot Terry, na een assist van Aaron, afdrukte maar er enkel een hoekschop uithaalde (55’). Even later claimden de bezoekers tevergeefs een strafschop na een duel tussen Niels Coussement en Mboyo (57’). Na een hoekschop voor Heist heroverde Alessio het balbezit en hij stuurde meteen Aaron weg die met een droge knal hoog in de touwen zijn tweede aantekende : 2-1 (63’). Terry kende pech toen zijn pegel van buiten het strafschopgebied afweek op een bezoekende voet en naast een versteende Van Aerschot tegen de paal sloeg (68’). Kyrien was attent toen Napoleone oprukte en tackelde in hoekschop (71’). Nadat Kabeya over het doel had gemikt (72’) probeerde Alessio het met zijn linker maar het schot miste kracht (78’). De uitstekende Bounou kon net niet zijn ingevallen ploegmaat Webers bereiken (85’) maar aan de overzijde zorgde een andere wisselspeler, Maxim, voor gevaar dat door Van Aerschot werd bezworen (87’). In de absolute slotfase stelde RKFC de zege definitief veilig toen Aaron een pass van Maxim onorthodox met het hoofd meenam en de bal rustig naast de doelman schoof : 3-1 (92’) en een schitterende hattrick !

Met 12 op 18 staan we nu op een tweede plaats ! Fantastisch, maar laten we niet gaan zweven. Volgende week thuis tegen Aalst hopen we op bevestiging en binnen twee weken is er de topper, op verplaatsing bij leider Lommel !

Beelden van de match zijn te vinden op de site van Focus-WTV, http://www.focus-wtv.be/sport/aaron-dhondt-scoort-hattrick, en op deze van Heist : https://www.youtube.com/watch?v=PZYALXRxbLI.

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem, Kieriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Tjendo De Cuyper (69’ Maxim Vandewalle), Terry Osei-Berkoe, Aaron Dhondt.

KSK Heist-op-den-Berg : Van Aerschot, Wijns, Engelen, Ventôse (83’ Webers), Orye (69’ Napoleone), Bounou, Kabeya, Englebert, Tambeur, Mboyo, Regnier (69’ Bambi Nzanga).

Scheidsrechter: Christophe Windels.

Gele kaarten RKFC : Nils Pierre (40’, fout op Kabeya), Aaron Dhondt (56’).

Gele kaarten KSK Heist-op-den-Berg : Engelen, Mboyo, Tambeur.

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Maarten Cobbaert, Niels Van De Water, Niels Mestdagh, Cor Gillis, Jesse Mputu.