R. Knokke FC – Lommel SK

Play Off's 5 mei 2018 - 20:00
R Knokke FC

Resultaten

ClubGoalsUitslag
RKFC4Winst
Lommel SK0Verlies

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
5 mei 2018 20:00 Play Off's 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

R Knokke FC
Smedenstraat 91, 8300 Knokke-Heist, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

RKFC Royal Knokke Football Club

RKFC – Lommel SK 4-0 (rust 1-0)

Of hoe een ongenaakbare leider een lijder werd… – Zware blessure voor Kyriën.

Bij RKFC was Alessio Staelens terug uit gele schorsing. Jesse Mputu verhuisde daardoor naar de bank. Verder was de opstelling een doorslag van de match tegen Geel. Thomas Grillet viel uit de kern.

De bezoekers haalden in de terugronde maar liefst 43 op 45 (waaronder een 1-4 overwinning in het Olivier-stadion). RKFC was erop gebrand om de gehalveerde voorsprong (5 in plaats van 10 punten) nog verder te verkleinen. In het team van trainer Vandervee ontbrak De Azevedo, maar er bleven nog genoeg spelers met ervaring in eerste en 1B over : Clepkens, Valcke, Henkens, Scheelen,…

De eerste kans viel voor de voet van Sula, op aangeven van Valcke, maar Justin kwam goed tussen (3’). Sula probeerde het even later nog eens maar hij stuitte weer op onze doelman (6’).

Op voorzet van Tjendo knalde Alessio naar doel waar Clepkens afweerde. Aaron gelastte zich met de hoekschop en Kyriën kopte de indraaier op de lat. Gelukkig was Ruben Vanraefelghemter plaatse om binnen te koppen : 1-0 (9’). Toch wel een speciaal doelpunt met ons centraal verdedigingsduo in de hoofdrol ! De Noord-Limburgers dreigden weer via Sula, die langs de uitgelopen Justin snelde, maar Ruben bracht redding (18’). Alessio kon niet goed met het hoofd bij een inzenden van Niels (20’) maar de sensatie viel in ons strafschopgebied te beleven. Via Sula raakte de bal de hand van Ruben en de grensrechter zwaaide richting penaltystip. Dat was buiten Justin Verlindengerekend die de goed naar de hoek getrapte bal van Scheelen wegsloeg (22’). De gasten kregen in het restant van de eerste helft nog de meeste (halve) kansen : Sula schoot in de draai over (30’), Henkens richtte ook te hoog (34’) en De Bruyn zag vanop een meter of tien evenmin kans om de Knoke netten aan het trillen te brengen (37’). Justin bracht redding op een kopbal van Sula (38’) en een vrije trap van Scheelen die hij mooi uit de winkelhaak duwde (39’). Voor RKFC kreeg Maxim eerst de bal niet onder controle (36’) en kopte hij vervolgens een voorzet van Tjendo naast (41’). Met een schot van Valcke over het doel (41’) kwam de rust in zicht.

Onmiddellijk na de herneming draafde Maxim richting Lommel-doel, hij loste een pegel die Clepkens niet kon klemmen en Tjendo De Cuyperduwde vanuit een scherpe hoek binnen : 2-0 (46’). Gelukkig was er Focus-WTV zodat de laatkomers de goal (en de rest) kunnen herbekijken : http://www.focus-wtv.be/sport/fc-knokke-blaast-titelstrijd-nieuw-leven. Aaron wou ook een strafschop maar dat viel op koude steen (50’). Even later een zeer ongelukkig moment toen Kyriën zich zwaar kwetste (53’). Het valt af te wachten wat het verdict zal zijn, maar het zag er alleszins niet goed uit (de knie?). Aaron gaf perfect mee in de loop van Maxim Vandewalle, die doelman Clepkens omspeelde en in het lege doel besloot : 3-0 (55’). Bijna een identiek doelpunt als de 2-0 tegen Dender enkele weken geleden toen Simon de aangever was. De bezoekers zakten meer en meer weg, onvoorstelbaar eigenlijk voor wie de match in februari heeft gezien. Nadat Tjendo met zijn linker naast had geschoten (61’) verstuurde Simon een pass naar Maxim en Alessio Staelensrondde de voorzet vanop links vanop drie meter af : 4-0 (64’). In de slotfase trapte Vermijl over voor Lommel (77’), pakte Justin een vrije trap van Brebels (84’) en miste Sula nog een kans (89’) zodat er weer een clean sheetmocht bijgeschreven worden. De ingevallen Terry werd door een verdediger nog van de forfaitscore gehouden (88’).

Royal Knokke FC : Justin Verlinden, Jarric Buysse, Ruben Vanraefelghem (kapitein), Kyriën Serpieters (53’ Niels Van De Water), Niels Mestdagh, Nils Pierre, Simon Savaete, Jesse Mputu (59’ Tibo Andries), Maxim Vandewalle (79’ Terry Osei-Berkoe), Aaron Dhondt, Tjendo De Cuyper (89’ Jesse Mputu).

Lommel : Clepkens, Neven, Swers, De Bruyn (74’ Vermijl), Brebels, Valcke (60’ Vermeiren), Scheelen (63’ Gaethofs), Sula, Ruyssen, Henkens, Deferm.

Scheidsrechter: Yves Verslycken.

Gele kaarten RKFC : geen.

Gele kaarten Lommel : Neven (81’, fout op Aaron).

Niet ingevallen wisselspelers RKFC : Bram Paepe, Jannes Vermeulen, Yentl Neuvroen, Tibo Andries.