1ste Klasse Amateur 4 februari 2018 - 15:00
R Knokke FC

Resultaten

ClubGoalsUitslag
RKFC1Verlies
Lommel SK4Winst

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
4 februari 2018 15:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

R Knokke FC
Smedenstraat 91, 8300 Knokke-Heist, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Nu zondag spelen we DE topper van de 20ste speeldag oftewel de nummers één en twee tegen elkaar.

Met SK Lommel krijgen we de gedoodverfde titelfavoriet over de vloer, de ploeg die ook het grootste budget heeft en een mooi verleden in eerste klasse. Zij zakten vorig jaar uit 1B en willen die plaats onmiddellijk terug innemen. Dat SK Lommel na 19 speeldagen op de eerste plaats staat, verbaast niemand. Maar dat RKFC na 19 speeldagen op de tweede plaats staat, op amper twee punten van leider SK Lommel, had de grootste optimist bij de start van het nieuwe seizoen nooit durven voorspellen.

Tijdens de winterstop heeft SK Lommel nog drie extra versterkingen binnengehaald om niets aan het toeval over te laten en de beoogde promotie binnen te halen. SK Lommel behaalde de laatste vier wedstrijden 12 op 12 met een doelpuntenaverage van 13-1. Maw deze ploeg is duidelijk op toerental.
Aan ons om te proberen SK Lommel een halt toe te roepen en de competitie in de superliga spannend te houden.

Onze ploeg kijkt er alvast naar uit om deze topper te spelen en hoopt onze supporters te kunnen plezieren met een nieuwe overwinning.

Uw coach,
Yves Van Borm

Nabeschouwing

De wedstrijd om de eerste plaats is voor ons op een geweldige sisser uitgedraaid.

De wedstrijd was amper op gang gefloten of we stonden reeds met 0-1 achter.
Die opdoffer hebben we nooit echt goed verteerd en een kwartier later stond het reeds 0-2 na onnodig balverlies op het middenveld die geen poot aan de grond kreeg.

Veel foute passes, weinig beweging zonder bal en een tegenstrever die ons pijn deed met hun zeer snelle omschakeling in de eerste helft. Een opflakering met de aansluitingstreffer werd direct in de kiem gesmoord door een derde tegentreffer voor rust. Onze verdediging gaat hier positioneel helemaal de mist in.

De tweede helft, vertrokken met nieuwe moed, duurde maar 7 minuten en konden de boeken definitief dicht. Balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft.1-4.

De tegenstrever etaleerde hun klasse en dominantie in balbezit en speelde de wedstrijd professioneel uit.
Veel goede wil volstond niet om het tij nog te kunnen keren.

We moeten vooral onthouden dat we na 20 speeldagen op de derde plaats staan en dat R Knokke FC respect heeft afgedwongen in onze reeks. Laten we er alles aan doen om de eindrondekansen gaaf te houden en onze plaats in de top 4 te handhaven.

Uw coach,
Yves Van Borm

Was dit de kampioen ?

Terry Osei-Berkoe bleef out zodat een ongewijzigd Knoks elftal opdraafde. Op de bank was Cor Gillis terug en verscheen er met Yentl Neuvroen zowaar ook een “nieuw gezicht”. Dat ging ten koste van Maarten Cobbaert en Tibo Andries.

Voor aanvang stonden de gasten aan de leiding, met twee punten voorsprong op RKFC. In Lommel behaalden we in oktober een prima punt.

De Noord-Limburgers, onder leiding van Tom Van Imschoot (in de heenmatch was dat nog Wouter Vrancken) hielden hun twee aanwinsten uit de “wintermercato”, Thomas Azevedo (ex-OHL) en Robin Henkens (KV Mechelen, Waasland-Beveren en Westerlo), op de bank.

De Footlunch in de prachtig aangeklede grote kantine, de VIP-kantine die voorbehouden was voor de bezoekende supporters, een stralende zon en een grote publieke belangstelling, alles zat mee om er een echte topper van te maken tussen de nummers 2 en 1 !

Het voelde dan ook als een douche even koud als de gure oostenwind toen Sula na amper 20 seconden los door onze achterlinie werd gelanceerd en hij Bram met een rolbal diagonaal het nakijken gaf : 0-1. Blauw-wit rechtte snel de rug. Maxim kreeg de eerste mogelijkheid om tegen te prikken maar zijn poging trof een bezoeker. Een krulbal van Jarric ging over het doel (5’) en Tjendo vuurde een schot af dat afweek in hoekschop (7’). Bram hield ons dan recht met een voetveeg nadat De Bruyn balverlies op ons middenveld uitbuitte en Valcke diep stuurde (10’). De infiltraties van Jarric op de linkerflank bezorgden de bezoekers toch wat kopzorgen. Eerst werd één van zijn voorzetten vóór de neus van Alessio weggekopt in hoekschop (15’) en even later moest Neven een afgeweken center van onder de lat koppen (16’). Maxim vond in het strafschopgebied Aaron, die met links uithaalde maar Clepkens kon wegboksen (20’). Maar dan kregen we toch vrij simpel het deksel op de neus van een zeer efficiënt Lommel : Scheelen zette voor vanop onze linkerflank en Valcke kon moederziel alleen aan de tweede paal binnenduwen : 0-2 (26’). Gelukkig konden we op een paar van onze sterkhouders rekenen om de spanning terug te brengen : een voorzet van Tjendo werd weggekopt tot bij Alessio Staelens die in één tijd met links verwoestend hoog binnenknalde : 1-2 (35’). Dat feestje duurde evenwel niet lang. Eerst besloot Valcke op aangeven van Swers naast (38’) en vervolgens werd De Bruyn met een verre pass perfect door de buitenspelval gestuurd. Hij rondde Bram en stuurde het leer via de paal binnen : 1-3 (40’). En het had bij rust zelfs 1-4 kunnen staan na een scrimmage voor het Knokse doel waarbij de bal tegen de paal en een hand vloog.

Na de onderbreking was het zaak zo snel mogelijk de aansluiting te bewerken. Alessio zette die ambitie kracht bij maar kogelde in één tijd over het doel (47’). En weer gaven de bezoekers blijk van een bijna angstwekkende doeltreffendheid : na een vlotte tegenaanval was De Bruyn de snelste om aan de eerste paal binnen te tikken : 1-4 (52’) en zelfs de meest doorgewinterde optimist moest toegeven dat het kalf verdronken was voor RKFC. Een goal van Neven werd nog afgekeurd (54’) en een knal van Scheelen werd door een Knoks hoofd uit zijn baan geduwd (64’). Blauw-wit probeerde nog met enkele wissels de stand een draaglijker aanzicht te geven. Aaron kopte een voorzet van Sven over (64’) en Jesse zette zich door maar stuitte op Clepkens die een hoekschop niet kon voorkomen (77’). Aan de overzijde bleven de gasten op de loer liggen maar Sula trapte een volley over (79’). In de slotfase viseerde Sven na een teruglegger van Simon nog de benen van Clepkens (89’).

Achteraf kostte het trainer Yves Van Borm geen moeite om toe te geven dat Lommel topniveau had gehaald en dat RKFC weinig te verwijten viel. Het is duidelijk dat de Kempenaars, tot vorig seizoen een vaste waarde in tweede klasse, de grote favoriet zijn voor de eindronde en de promotie. Deze ploeg en omkadering kan het zich eigenlijk zelfs niet veroorloven om niet te stijgen, waar voor RKFC bij manier van spreken alles kan en alles mag !

Beleef deze topmatch nogmaals op focus en op sportbeat.

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem (kapitein vanaf 80’), Kyriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre (57’ Sven De Rechter), Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein, 80’ Niels Van De Water), Maxim Vandewalle, Tjendo De Cuyper (57’ Jesse Mputu), Aaron Dhondt (72’ Jesse Mputu).

Lommel : Clepkens, Neven, Swers, De Bruyn, Brebels, Valcke (61’ Henkens), Scheelen (71’ Azevedo), Sula (82’ Vermeiren), Gueroui, Ruyssen, Deferm.

Scheidsrechter: Jurgen Brinckman.

Gele of rode kaarten : geen.

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Yentl Neuvroen, Niels Mestdagh, Cor Gillis.