1ste Klasse Amateur 12 november 2017 - 15:00
R Knokke FC

Resultaten

Club1e helft2de helftGoalsUitslag
RKFC404Winst
R Excelsior Virton000Verlies

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
12 november 2017 15:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

R Knokke FC
Smedenstraat 91, 8300 Knokke-Heist, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

De thuiswedstrijd tegen Excelsior Virton is een wedstrijd om echt naar uit te kijken.
Deze ploeg is reeds gedurende jaren een vaste waarde in tweede klasse en heeft een technisch,zeer sterk voetballende ploeg.
Dit jaar hebben zij hun start gemist,en toch wel opmerkeljk,de meeste wedstrijden waren zij nochtans dominant tov de tegenpartij.
De laatste twee wedstrijden hebben zij echter 6 op 6 behaald en lijkt de trein vertrokken.Deze ploeg is echt wel top5 waard en zullen op het einde van het seizoen wel terug te vinden zijn bij de elite van de super liga.
Onze ploeg daarentegen heeft reeds een mooi parcours afgelegd en wil nu onze gedeelde tweede plaats met een enorme drang,inzet en enthousiasme verdedigen en meer zelfs,trachten de kloof met de eerste plaats trachten te verkleinen.
Doelstelling dit weekend is onze trouwe supporters,aanhang en sponsors fier te maken op ons ploegkse en onze ploeg zal dan ook proberen een 9 op 9 te behalen dit weekend.
We are Knokke🔵⚪️👍👊

Uw coach,
Yves Van Borm

 

Nabeschouwing

Wat vooraf was beschouwd als moeilijke wedstrijd is uitgedraaid op een waar demonstratiestuk waarbij alle aanvallende registers zijn opengetrokken en de omschakelmomenten ten volle benut zijn geweest.
Resultaat 4-0 aan de rust en match gespeeld.
Dan mag je tijdens de rust zoveel zeggen als je wilt,de nonchalance sluipt sowieso dan in de rangen en gaat men een overbodige tweede helft aanvatten met nog maar 1 gedachte: controleren,de nul houden en geen kaarten pakken.
Maar ik hoop dat onze supporters en de hele Knokse entourage ons dit niet kwalijk neemt,integendeel,we genieten met zijn allen van de uitstekende resultaten met een derde helft in de kantine waarbij een nooit geziene ambiance heerst en iedereen feest alsof het zijn laatste trouwfeest was.De knokse sjaals worden talrijker en talrijker.
De tweede plaats is het resultaat na 11 wedstrijden.Aan ons om deze positie de komende weken te verdedigen.

Voetbal ,een feest:  een leuze die we graag blijven handhaven!

Uw coach,
Yves Van Borm

RKFC – Royal Excelsior Virton 4-0 (rust 4-0)

 

Knokse wervelwind veegt bezoekers weg in de eerste helft.

 

Trainer Yves koos gewoontegetrouw voor dezelfde starters en ook op de reservebank vielen weinig of geen verschuivingen te bespeuren.

 

De bezoekers uit de Gaume speelden na de eeuwwisseling 11 seizoenen in tweede klasse en eindigden vorig jaar derde in de eerste amateurklasse. De groen-witten die al zes seizoenen getraind worden door Frank Defays – vroeger als speler actief bij Sporting Charleroi – kenden een zwakke seizoensstart maar hadden recent wel twee keer gewonnen.

 

Het andere Royal, aangemoedigd door een kleine schare dapperen die niet opzagen tegen de bijna 300 kilometer naar de kust, glipte door de buitenspelval maar Njo Lea deponeerde de bal naast (‘3). RKFC, met de noordenwind stevig in de rug, bleek wel onmiddellijk trefzeker : van Simon ging het naar Maxim op links en diens voorzet werd in één tijd binnengegleden door Alessio Staelens : 1-0 na amper 6’.

Bram speelde goed mee als slot op de buitenspelval. Na een overtreding op Simon trapte Aaron een vrije trap vanop 35 meter stevig op doel maar het schot week af op een verdediger. Bij de daaropvolgende hoekschop greep doelman Cremer in het luchtledige maar noch Simon noch Kyrien konden binnen de palen koppen (14’). Maxim veroverde de bal en leverde een hakje af tot bij Aaron die op zijn beurt breed legde voor de zware rechter van Alessio : 2-0 (23’). Niels probeerde het met links maar zijn poging werd afgeblokt (28’). En de vlotte aanvallen bleven aanrollen : bij een snelle tegenstoot stuurde Alessio Tjendo weg, die zette voor vanop de achterlijn en Maxim Vandewalle kopte van dichtbij raak : 3-0 (32’). Een mooie dubbelpass tussen Simon en Aaron kreeg gelukkig voor de Luxemburgers geen vervolg (38’). Nadat Bram een voorzet-schot vervaarlijk dicht bij zijn doellijn had zien passeren (38’) vormden Alessio, Aaron en Maxim alweer een mooi driehoekje en het was de man uit Heist die quasi moeiteloos zijn tweede van de match nette : 4-0 (39’). De offensieve weelde bleek zwaar om dragen : op weg naar zijn hattrick zorgde Maxim voor een grappig moment door een ongewilde schwalbe waarna Alessio over besloot (43’).

 

De ingevallen Muratovic illustreerde de wil van de bezoekers om er na de rust toch nog iets van te maken maar hij viseerde Ruben in plaats van de Knokse netten (48’). Yarric zag een schot gered door doelman Cremer (49’) en Maxim speelde een tegenaanval niet goed uit toen zijn pass onderschept werd. Max betrapte Cremer op een foutje maar knalde de geloste bal over (52’). RKFC speelde – niet onbegrijpelijk – een versnelling lager en de Franstalige landgenoten kregen de nodige kansen. Bram maakte er één spectaculair onschadelijk toen Muratovic vanop vijf meter afdrukte (58’). Op tegenaanval bediende Arenate Lazaar die er nog in slaagde over het doel te trappen (66’). Aan Knokse zijde konden de applausvervangingen beginnen. En Bram stelde zijn kandidatuur voor de titel ‘blauw-witte van de match’ door Arenate van een gemaakte goal te houden (75’). Het was bijna meelijwekkend want zelfs een verdiende eerredder was Virton niet gegund toen Bram Paepe in de slotfase klasrijk een vrije trap uit zijn doel hield (88’)

 

Wil je nog eens nagenieten ? http://www.focus-wtv.be/sport/fc-knokke-veegt-virton-van-de-mat.

 

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem, Kieriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre (86’ Maarten Cobbaert), Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle (75’ Jesse Mputu), Tjendo De Cuyper (67’ Terry Osei-Berkoe), Aaron Dhondt.

 

Virton : Cremer, Angiulli, Arenate, Njo Lea, Lazaar, Serwy (46’ Muratovic), Fall, Vaccaro, Diakhaby, Schmitt (87’ Martinet), Devresse (60’ Lamote).

 

Scheidsrechter: Bart Zeebrouck.

 

Gele kaarten RKFC : geen

Gele kaarten Virton : Angiulli, Diakhaby.

 

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Niels Van De Water, Niels Mestdagh, Cor Gillis.