1ste Klasse Amateur 17 februari 2018 - 20:00
RE Virton

Resultaten

ClubGoalsUitslag
R Excelsior Virton1Verlies
RKFC3Winst

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
17 februari 2018 20:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

RE Virton
Fbg d\'Arival 47-67, 6762 Virton, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Een unicum voor R Knokke FC.

De verste verplaatsing tussen 2 clubs in het Belgisch voetbal is weggelegd voor onze ploeg. Het wordt een lange dag met vertrek reeds om 12u in Knokke om met tussenstop in Arlon te arriveren in Virton rond 18u30.
De thuiskomst is gepland rond 2u30 s ‘nachts.

Het zijn hectische weken geweest met de nederlaag tegen leider SK Lommel veertien dagen geleden en met de melding dat onze club geen licentie voor 1 B zal aanvragen, waardoor promoveren niet is weggelegd voor onze ploeg dit jaar.
Een gegeven die we moeten accepteren en die gedragen wordt door gezond verstand en waardoor we enkel nog maar meer respect kunnen hebben voor de manier waarop onze voorzitter, Vincent Van Honsebrouck, onze club leidt.
Met duidelijkheid, met visie en een structuur waardoor de toekomst voor ons eerste elftal alsook voor alle jeugdspelers verzekerd kan blijven.

Ik zal erover waken dat dit geen weerslag zal hebben op onze sportieve prestaties en wat de uitslagen ook moge zijn in de toekomst, dit zal nooit als een excuus gelden.

Ik denk dat wij ons perfect kunnen spiegelen aan het seizoen van R Antwerp FC, niet alleen door de naam Royal en stamnummer 1 (RKFC 101), maar vooral door de plaats in het klassement na 20 speeldagen en hoe moeilijk het is om die plaats te blijven behouden,omringd door clubs met een veel hoger budget.
Ook wij stellen vast dat Lommel, Dessel en Deinze nog extra spelers heeft aangekocht en winterstages in het buitenland heeft gevolgd om hun doel,de stap naar 1B, te kunnen verwezenlijken.
Onze doelstelling is echter scherprechter te spelen in dit kampioenschap en een plaats in de eindronde af te dwingen.
Want laten we eerlijk zijn, ons seizoen is nu al meer dan geslaagd, we willen er echter nog graag een verlengstuk aan breien.

Uw coach,
Yves Van Borm

Nabeschouwing

De verre verplaatsing naar Virton is tot een goed einde gebracht, waardoor onze ploeg terug op de tweede plaats terechtkomt, na leider SK Lommel die zich ongenaakbaar toont in de terugronde.

Een 1-3 overwinning die tot stand is gekomen met een geweldige wedstrijdmentaliteit en een hoge druk op de helft van de tegenstrever die geen raad wist hiermee.
Ruststand 0-2 ,waarbij we nog een aantal kansen lieten liggen om de wedstrijd al dood te maken voor rust.

De tweede helft begon onmiddellijk met een derde doelpunt, waardoor we snel op rozen zaten. 0-3 en wedstrijd gespeeld zou je denken maar de thuisploeg liet de moed niet zakken en met een geweldig publiek achter hun probeerden ze ons onder druk te zetten.

Een kwartier voor tijd viel dan toch de verdiende eerredder voor de thuisploeg 1-3, weliswaar met een afgeweken bal, maar die tellen ook uiteraard. We bleven echter rustig en konden de match nog rustig uitspelen alhoewel we bij balbezit nog beter moeten en kunnen.

Onze supporters waren in de minderheid, maar ze waren wel even luidruchtig als het thuispubliek en natuurlijk ook een dikke chapeau om onze ploeg te komen steunen in het verre Luxemburg.
Il faut le faire…

Uw coach,
Yves Van Borm