1ste Klasse Amateur 17 februari 2018 - 20:00
RE Virton

Resultaten

ClubGoalsUitslag
R Excelsior Virton1Verlies
RKFC3Winst

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
17 februari 2018 20:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

RE Virton
Fbg d\'Arival 47-67, 6762 Virton, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Een unicum voor R Knokke FC.

De verste verplaatsing tussen 2 clubs in het Belgisch voetbal is weggelegd voor onze ploeg. Het wordt een lange dag met vertrek reeds om 12u in Knokke om met tussenstop in Arlon te arriveren in Virton rond 18u30.
De thuiskomst is gepland rond 2u30 s ‘nachts.

Het zijn hectische weken geweest met de nederlaag tegen leider SK Lommel veertien dagen geleden en met de melding dat onze club geen licentie voor 1 B zal aanvragen, waardoor promoveren niet is weggelegd voor onze ploeg dit jaar.
Een gegeven die we moeten accepteren en die gedragen wordt door gezond verstand en waardoor we enkel nog maar meer respect kunnen hebben voor de manier waarop onze voorzitter, Vincent Van Honsebrouck, onze club leidt.
Met duidelijkheid, met visie en een structuur waardoor de toekomst voor ons eerste elftal alsook voor alle jeugdspelers verzekerd kan blijven.

Ik zal erover waken dat dit geen weerslag zal hebben op onze sportieve prestaties en wat de uitslagen ook moge zijn in de toekomst, dit zal nooit als een excuus gelden.

Ik denk dat wij ons perfect kunnen spiegelen aan het seizoen van R Antwerp FC, niet alleen door de naam Royal en stamnummer 1 (RKFC 101), maar vooral door de plaats in het klassement na 20 speeldagen en hoe moeilijk het is om die plaats te blijven behouden,omringd door clubs met een veel hoger budget.
Ook wij stellen vast dat Lommel, Dessel en Deinze nog extra spelers heeft aangekocht en winterstages in het buitenland heeft gevolgd om hun doel,de stap naar 1B, te kunnen verwezenlijken.
Onze doelstelling is echter scherprechter te spelen in dit kampioenschap en een plaats in de eindronde af te dwingen.
Want laten we eerlijk zijn, ons seizoen is nu al meer dan geslaagd, we willen er echter nog graag een verlengstuk aan breien.

Uw coach,
Yves Van Borm

Nabeschouwing

De verre verplaatsing naar Virton is tot een goed einde gebracht, waardoor onze ploeg terug op de tweede plaats terechtkomt, na leider SK Lommel die zich ongenaakbaar toont in de terugronde.

Een 1-3 overwinning die tot stand is gekomen met een geweldige wedstrijdmentaliteit en een hoge druk op de helft van de tegenstrever die geen raad wist hiermee.
Ruststand 0-2 ,waarbij we nog een aantal kansen lieten liggen om de wedstrijd al dood te maken voor rust.

De tweede helft begon onmiddellijk met een derde doelpunt, waardoor we snel op rozen zaten. 0-3 en wedstrijd gespeeld zou je denken maar de thuisploeg liet de moed niet zakken en met een geweldig publiek achter hun probeerden ze ons onder druk te zetten.

Een kwartier voor tijd viel dan toch de verdiende eerredder voor de thuisploeg 1-3, weliswaar met een afgeweken bal, maar die tellen ook uiteraard. We bleven echter rustig en konden de match nog rustig uitspelen alhoewel we bij balbezit nog beter moeten en kunnen.

Onze supporters waren in de minderheid, maar ze waren wel even luidruchtig als het thuispubliek en natuurlijk ook een dikke chapeau om onze ploeg te komen steunen in het verre Luxemburg.
Il faut le faire…

Uw coach,
Yves Van Borm

Royal Excelsior Virton – RKFC 1-3 (rust 0-2)

Vruchtbare expeditie naar de Gaume.

Terry Osei-Berkoe was terug na blessure en startte op de bank, ten koste van Yentl Neuvroen. Sven De Rechter was er daarentegen opnieuw niet bij, waardoor Maarten Cobbaert terug bij de achttien kwam. De heenmatch leverde een vlotte 4-0 winst op voor RKFC. Met een twaalfde plaats en 23 punten houdt de thuisploeg zich, na een desastreuze start, nu voorlopig nipt uit het degradatiegewoel.

De nederlaag tegen Lommel en twee weken zonder wedstrijd deden blauw-wit gretig uitkijken naar de eerstvolgende gelegenheid om zich te rehabiliteren. Het bleek meteen de verste verplaatsing van het seizoen, ruim 300 kilometer naar de meest zuidelijk gelegen stad van het land, tegen de groen-witten van de Gaume, Royal Excelsior Virton. De Luxemburgers (dat mogen we eigenlijk niet zeggen want de Gaume is niet hetzelfde als Luxemburg !) zagen de week voordien hun trainer Franck Defays weggeplukt worden door eersteklasser Moeskroen, zodat ze nu voor de eerste keer geleid werden door Samuel Petit. RKFC werd vocaal ondersteund door een verrassend grote aanhang.

Na 6 minuten kwam Bram in actie toen hij een hoekschop van Lamotte wegbokste. Een minuut later dwong RKFC zijn eerste corner af, getrapt door Maxim. Ruben kopte de bal terug tot bij Alessio Staelens, die zijn veertiende treffer van het seizoen nette : 0-1. En op tegenaanval hadden we de voorsprong al rap kunnen verdubbelen toen Tjendo Alessio wegstuurde maar een verdediger redde in extremis de meubelen (9′). Toen Maxim aan de trui getrokken gaf de scheidsrechter een demonstratie van hoe de voordeelregel NIET moet toegepast worden (11′). De thuisploeg dreigde met een center van Chardome en Njo-Lea kopte de bal tegen de netten maar de goal werd terecht afgevlagd voor buitenspel (14′). Het bleef boeiend en RKFC dwong talrijke mogelijkheden af. Alessio kon zijn hoofd niet goed tegen een inzenden van Tjendo zetten (15′) en Aaron ontfutselde Martinet het leer maar slaagde er niet in doelman Dupire te omspelen (18′). Op hoekschop van Aaron kopte Ruben dan weer te hoog (19′).

Het geluk van de gastheren bleek stilaan opgebruikt toen Aaron Tjendo De Cuyper in het straatje stuurde. Onze rechtsbuiten bleek te snel voor zijn bewaker en knalde vlot binnen : 0-2 (21′). Na een mooie individuele actie drukte Tjendo af met links maar Dupire lag in de weg (27′). Virton probeerde het tij te keren en Bram moest alert zijn op een volley van Fabris (28′). Ruben van zijn kant gaf een hoekschop weg toen Njo-Lea aandrong (30′). Toch was de beste kans voor rust nog voor RKFC toen Alessio Maxim bediende maar de plaatselijke doelman reageerde uitstekend (34′).

Onmiddellijk na de koffie diende Aaron Dhondt de thuisploeg na zwak verdedigen de doodsteek toe met een laag schot in de hoek : 0-3 (47′). Virton liet het er niet bij zitten en RKFC trok zich terug op de eigen helft en slaagde er te weinig in te combineren. Meermaals werd de bal lukraak weggetrapt. Er kwamen logischerwijze ook kansen voor de gastheren : Bram redde met één hand een poging van Njo-Lea (58′) en verrichtte een ware heldendaad op een gemaakte goal van Lamotte (66′). Tussendoor speelden we een tegenaanval via Aaron slecht uit (64′). Jesse had zijn invalbeurt al spoedig glans kunnen geven maar zijn intikker, na een voorzet van Jarric, rolde traag tegen de paal (71′). Virton kreeg loon naar werken toen Arenate, met de onvrijwillige medewerking van Ruben, de 1-3 lukte (75′). Nadat Njo-Lea naast had gekopt (78′) ebde de aanvalsdrift van de trots van de Gaume stilaan weg. Jesse kon net niet bij een voorzet van Tjendo (83′). Een voorzet van Arenate vloog voorbij iedereen waarop Lamotte het tevergeefs vanuit een scherpe hoek probeerde, want Bram stond op de goede plaats (84′). Terry, vrijgespeeld door Jesse, besloot te zwak om Dupire te verslaan (88′), Njo-Lea vlamde over (88′) en Jesse haalde in de draai zwaar uit met zijn linker maar miste het doel nipt (91′).

Na een heel degelijke eerste 45 minuten bleek de tweede helft er voor RKFC wat te veel aan maar de zege werd nooit in vraag gesteld. Hopelijk zijn we vertrokken voor een mooie laatste rechte lijn !

Royal Excelsior Virton : Dupire, Martinet, Angiulli, Arenate, Njo-Lea, Lazaar, Lesquoy, Fabris, Chardome (80’ Vialette), Prudhomme (63’ Bah), Lamotte (87’ Protin).

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem, Kyriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle (63’ Jesse Mputu), Tjendo De Cuyper (90’ Cor Gillis), Aaron Dhondt (69’ Terry Osei Berkoe).

Scheidsrechter: Michel Etienne.

Gele kaarten Virton : Fabris (82’, fout op Simon).

Gele kaarten RKFC : Aaron Dhondt (25’, protest na duwfout), Simon Savaete (79’, gevaarlijk spel).

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Niels Van De Water, Niels Mestdagh, Maarten Cobbaert.

Vigor Wuitens Hamme – RKFC 0-3 (rust 0-2)

Weeral een triootje !

Terry Osei-Berkoe nam aan de aftrap de plaats in van de geelgeschorste Aaron Dhondt (de eerste in kaartenlast bij RKFC dit seizoen!). Daardoor mocht Tibo Andries zich op de bank proberen warm te houden. In de heenmatch vormden de Oost-Vlamingen een taaie brok, want het bleef bij een doelpuntenloos gelijkspel (één van slechts drie keer dat RKFC er deze campagne niet in slaagde te netten !). De meest recente wedstrijden verliepen evenwel in mineur voor de gastheren – ondermeer omwille van een groot aantal geblesseerden – zodat stilaan het degradatiespook aan de einder opduikt. Er is West-Vlaamse inbreng bij Hamme, met trainer Jamaïque Vandamme en speler Mitch Dekuyper die eerder voor Coxyde uitkwam.
De omroeper heette in het bijzonder Yves Van Borm hartelijk welkom want onze trainer speelde in de jaren 90 nog een seizoen bij de blauw-zwarten.

À propos, een “wuiten” zou een sprekende Vlaamse gaai zijn…

RKFC, volledig in het wit, dwong na 3 minuten al een eerste hoekschop af. Na een nieuwe corner, getrapt door Maxim, bokste doelman De Vroe de bal weg voor het hoofd van Ruben en besloot Simon in de nabeurt over (7’). Een voorzet van thuisaanvaller De Kuyper zorgde voor animo in de Knokse defensie maar Niels en Bram klaarden de klus (9’). Na 16’ verloor Nils de bal aan Vits maar onze middenvelder herstelde zelf zijn foutje. De krachtmensen (“vigor” in het Latijn) verdedigden massaal en loerden op de tegenaanval. Bij één daarvan kwam Audin oog in oog met Bram, maar met een beetje geluk kon onze doelman ver buiten zijn strafschopgebied de bal veroveren (21’). Maar even later tikte Alessio haarfijn door in de loop van Maxim Vandewalle, die de trekker al even loepzuiver overhaalde : 0-1 (25’). En nog voor het halfuur leek Hamme al schaakmat te staan toen Tjendo vanop de achterlijn voorzette tot bij Maxim die alweer op de goede plek stond : 0-2 (29’). De thuisploeg kreeg evenwel ook mogelijkheden. Eén die letterlijk uit de lucht kwam vallen was een afstandsschot van Mariën dat Bram maar al te graag op de bovenkant van de lat zag vallen (34’). Nadat Ivens naast had gemikt verloor Dujardin de bal aan Tjendo die de aanval zag stranden (36’). Terry wroette zich bijna langs twee verdedigers en moest uiteindelijk tevreden zijn met een hoekschop (40’). Vóór rust nog een laatste dreigend moment voor RKFC toen Ivens een lobbal in gedachten had maar de uitvoering liep spaak (41’).

Voor zover dat al niet het geval was, werd de partij al vroeg in de tweede helft in zijn beslissende plooi gelegd : Terry vond Maxim, die zelf leek te kunnen scoren, maar uiteindelijk was het aan de tweede paal Tjendo De Cuyper die van dichtbij binnenlegde : 0-3 (50’). Hamme kende werkelijk geen gelukkige namiddag toen de gekwetste Vercruysse moest vervangen worden.
Van dan af was het, ondanks de koude, genieten van de zon voor de supporters en, zo leek het toch, dikwijls ook voor de spelers van RKFC. Een poging van Simon werd verijdeld (57’), op aangeven van Alessio waagde Terry zijn kans die door de keeper in hoekschop werd verwerkt (67’). Jarric werd fel gehinderd maar slaagde er toch nog in de paal te treffen waarna Simon zijn kopbal weggetrapt zag (74’). Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde met weliswaar nog een smet(je?) : Tjendo liep een overbodige gele kaart op en mist daardoor de confrontatie met concurrent Deinze. Ook een aantal andere RKFC-ers staan op twee gele prenten en moeten dus uitkijken.

Hoewel de thuisploeg zeker zijn momenten had werd het al bij al dus een gemakkelijke en snel bereikte overwinning voor RKFC. Volgende week wacht, zoals gezegd tegen Deinze, op het Olivier-stadion een nieuwe uitdaging !

Vigor Wuitens Hamme : Devroe, Vercruysse (54’ Claeys), Dujardin, Ivens, Mariën, Vits (55’ Dhaeseleer), Aissa, Speltdooren, Van Remoortere, Audin (68’ Vereecke), Dekuyper.

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem (kapitein vanaf 70’), Kyriën Serpieters, Jarric Buysse, Nils Pierre (79’ Niels Van De Water), Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein, 70’ Maarten Cobbaert), Maxim Vandewalle, Tjendo De Cuyper (82’ Jesse Mputu), Terry Osei Berkoe.

Scheidsrechter: Matthias De Prins.

Gele kaarten Hamme : geen.

Gele kaarten RKFC : Tjendo De Cuyper (77’).

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Niels Mestdagh, Tibo Andries, Cor Gillis.