SC Eendracht Aalst – R Knokke FC

1ste Klasse Amateur 11 maart 2018 - 15:00
Eendracht Aalst

Resultaten

ClubGoalsUitslag
SC Eendracht Aalst1Gelijkspel
RKFC1Gelijkspel

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
11 maart 2018 15:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

Eendracht Aalst
Bredestraat 214-232, 9300 Aalst, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Er staan ons twee moeilijke verplaatsingen te wachten, te beginnen nu zondag met traditieclub Eendracht Aalst, en de week nadien op zaterdagavond naar Dessel Sport.

Traditioneel worden de prijzen verdeeld in maart-april en dat is nu niet anders. Willen wij een ticket benachtigen voor de eindronde zullen we nog minimaal drie wedstrijden winnend moeten afsluiten.

De verplaatsing naar Eendracht Aalst is nooit een plezierreisje en deze ploeg heeft juist veel vertrouwen getankt door de recente 6 op 6 waardoor ze de onderste regionen definitief vaarwel hebben gezegd.Hun wintertransfers hebben echt wel een injectie gegeven aan hun elftal.

Daarbij kunnen ze ook nog rekenen op hun twaalfde man (en nu zondag ook nog op een 13e “vrouw” (t’is vrouwendag in Aalst), waardoor we top zullen moeten zijn om de drie punten mee naar huis te nemen.

Vergeet ook niet dat E Aalst ons in de heenronde reeds in eigen vesting kwam kloppen… . We herinneren ons ook de geweldige sfeer, ambiance en gezelligheid onder de supporters van Knokke en Aalst, waardoor het altijd een leuke wedstrijd is geweest in het verleden en de verbroedering tussen beide clans is een voorbeeld van hoe een wedstrijd moet beleefd worden.
Respect.

Uw coach,
Yves Van Borm

Nabeschouwing

De wedstrijd op Aalst heeft mij geleerd dat niet iedereen met de juiste spirit aan de aftrap kwam,waardoor ik genoodzaakt ben om in te grijpen.
 
We beginnen de wedstrijd voortreffellijk met een hoge pressing en reeds drie kansen na 5 minuten. Na 7 min brengt Vandewalle ons dankzij een mooie combinatie met Staelens op een 0-1 voorsprong.
 
We spelen een zeer degelijke eerste helft en hebben alles onder controle, alleen vergeet men de juiste keuze te maken bij de afwerking.
 
Ook de tweede helft, ondanks dat E Aalst nu volop wel aanwezig is in de match, hebben we alles onder controle en missen we de koelbloedigheid om een tweede maal te scoren. Buiten een kopbal bij een corner kan E Aalst echter geen echte doelkansen creëren in de tweede helft.
 
Maar zo lang dat het maar 0-1 blijft, zal de tegenstrever blijven geloven in een gelijkmaker. En die komt er ook tien minuten voor tijd als Paepe zich volledig verkijkt op een voorzet vanop de flank. 1-1.
 
E Aalst bekomt zo het punt die zeker wel verdiend is te noemen voor hun niet aflatende inzet en voorbeeldige wedstrijdmentaliteit, iets wat ontbrak bij sommige van onze spelers.
 
Als men denkt zich te kunnen veroorloven uit te bollen, dan zitten ze bij onze club op de verkeerde plaats. Ik eis van ELKE speler toewijding, concentratie en overgave tot de laatste seconde van de competitie.
 
Uw coach,
Yves Van Borm

Eendracht Aalst – RKFC 1-1 (rust 0-1)

Blauw-wit geeft het weg in de slotfase.  

De wedstrijd stond helaas in het teken van het overlijden van de secretaris en gerechtigd correspondent van RKFC, Roland Hongenaert.

Terry Osei-Berkoe was nog steeds out. Nils Pierre was geelgeschorst en zijn plaats als verdedigende middenvelder werd ingenomen door Maarten Cobbaert. Tjendo De Cuyper kwam dan weer terug na een schorsingsdag om zijn vroegere club in de ogen te kijken. De heenwedstrijd wonnen de Ajuinen op het Olivierstadion met 1-2.

Knokke nam een vliegende start : al in de eerste minuut kon Alessio bijna balverlies in de lokale verdediging uitbuiten maar zijn schot vloog naast. Op aangeven van Alessio zette Simon doelman Devriendt een eerste keer aan het werk (4′). Maxim kwam een teen tekort om een voorzet van Tjendo binnen te werken (5′). Maar na 7′ kreeg RKFC dan toch wat het dan al ruim verdiende : na een schitterende dubbelpass met Alessio sneed Maxim door de Oost-Vlaamse verdediging, zowel de doelman als een verdediger beten in het gras en 0-1. Ruben schampte een hoekschop van Aaron naast (8′). De thuisploeg deed dan toch van zich spreken toen Mitu Bram onder vuur nam. Onze goalie werkte in hoekschop (11′). Vervolgens beproefden De Rock (15′) en Mbaye (17′) hun geluk maar ze wisten het Knokse doel niet te vinden. Simon ontsnapte aan geel wegens truitjetrek maar de stilaan gebruikelijke boeking kwam er toch toen Maxim (terecht) bestraft werd voor een onnodige fout. De zwart-witten waren intussen op stoom geraakt en gesteund door een fanatieke aanhang voerden ze de druk op. Een paar keer riep de thuisploeg om strafschop maar de ref ging daar niet in mee. De gemoederen geraakten verhit en de scheidsrechter moest de plaatselijke trainer De Cock intomen. Een voorzet van Niels werd in hoekschop getrapt (32′). Thuisdoelman Devriendt ging onder een voorzet van Maarten door maar zonder gevolg want Maxim kon niet afwerken (34′). Tjendo trapte in de vlucht maar zijn schot was slecht gericht (38′). Aan de overkant gaf Mitu mee met De Rock maar Bram stond pal : een hoekschop was het resultaat (39′). Een Knokse tegenaanval via Tjendo leek veelbelovend maar eindstation Alessio werd niet bereikt. Rust 0-1, en dat had iets meer mogen zijn voor RKFC, gelet op de kansen in de beginfase.

Blauw-wit begon geïnspireerd aan het tweede bedrijf : Maarten verzond een pass tot bij Maxim die Tjendo in stelling bracht maar Devriendt produceerde een puike redding en duwde in hoekschop (48′). Die werd getrapt door Alessio tot bij Kyriën, die over kopte. Ruben beperkte Mitu tot een knal naast (51′). Het ging goed over en weer. Een poging van Aaron werd afgeblokt (53′) en Maarten vlamde in de vlucht naast (54′). Op hoekschop van Diarra kopte Mbaye op doel maar te centraal en Bram kon klemmen (57′). Nadat een vrije trap van Diarra voorlangs was gevlogen (63′) kopte Ruben een vrije trap van Maxim over (65′). Een grote kans viel te beurt aan Simon maar na een carambole werd het uiteindelijk slechts een doeltrap (65′). Eén doelpunt voorsprong is niet veel en dat ondervonden we tot onze scha en schande : De Neve zette voor en via een ongelukkige interventie van Bram vloog de bal tegen de netten : 1-1 (80′). In de absolute slotfase kreeg Simon nog de winning goal aan de voet maar Devriendt bracht redding (88′).

Al bij al dus een wat wrange nasmaak bij dit resultaat. Een voorsprong uit handen geven is nooit plezant. Meteen het eerste gelijkspel in vier duels met de Ajuinen na twee winstpartijen vorig seizoen.

Beelden van en interviews na de match, ondermeer met Tjendo, zijn te vinden op de website van Eendracht Aalst : https://www.eendracht-aalst.be/.

Aalst : Devriendt, J. Geenens, Van Hoevelen, Mertens, Heymans, Diarra (76′ Yala Lusala), De Neve, Marmitte (66′ De Coninck), Mitu, Mbaye, De Rock (90′ De Man).

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Niels Coussement, Ruben Vanraefelghem, Kyriën Serpieters, Jarric Buysse, Maarten Cobbaert, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Maxim Vandewalle (81′ Cor Gillis), Tjendo De Cuyper (86′ Niels Van De Water), Aaron Dhondt (71′ Jesse Mputu).

Scheidsrechter: Lonnoy.

Gele kaart RKFC : Maxim Vandewalle (21’, fout op Geenens).

Gele kaarten Aalst : Van Hoevelen (60’, fout op Alessio), De Neve (74’, fout op Simon), Mertens (84′).

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Sven De Rechter, Yentl Neuvroen, Niels Mestdagh.