1ste Klasse Amateur 16 september 2017 - 20:00
RFC Seraing

Resultaten

Club1e helft2de helftGoalsUitslag
FC Seraing011Gelijkspel
RKFC101Gelijkspel

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
16 september 2017 20:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

RFC Seraing
Rue de la Boverie 253, 4100 Seraing, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

RKFC Royal Knokke Football Club

Voorbeschouwing

De derde speeldag staat ons een verplaatsing naar het roemrijke Seraing te wachten.
Deze club heeft maar één ambitie en dat is stijgen naar de profliga.
We komen te staan tegen een heuse profploeg, die enkel overdag traint.
Het stadion ademt enkel voetbal uit.
Voor mij een beetje nostalgie want in Seraing speelde ik als zestienjarige mijn eerste wedstrijd bij de reserven van SK Beveren.
Een herinnering die me lang is bijgebleven,want bij aankomst in Seraing stuurde de toenmalige trainer Omer Janssens onze keeper naar het frituur om frietjes(een half uur voor de wedstrijd)en deze heeft die lekker opgegeten in de dugout!Mijn eerste ervaring in eerste klasse…
Voor ons komt het erop aan om zo veel mogelijk punten te sprokkelen om ervoor te zorgen dat we niet in problemen komen dit seizoen.
Buiten Sven De Rechter is iedereen fit zodat de keuzemogelijkheden zeer groot zijn.
Op dit monent is het dan ook jongens ontgoochelen maar zij beseffen ook dat hun kans nog wel zal komen.
We vertrekken reeds om 14uur richting Seraing en zullen ons daar verder voorbereiden op de wedstrijd.
Hopelijk keren we niet puntenloos terug zodoende dat de lange terugrit een plezierreisje kan worden.
Met een 5 op 9 kunnen we dan van een geslaagde start spreken en kunnen we onze trouwe supporters trots maken.

Coach Yves Van Borm

 

Nabeschouwing

De vraag die we ons onmiddellijk stelden na afloop van de wedstrijd:
Hebben we nu een punt gewonnen of twee punten verloren?

De waarheid is dat we overklast zijn geweest in verschillende domeinen van het voetbalspelletje.
Technisch vernuft, snelheid van uitvoering,(gezonde) agressiviteit ,duelkracht, gestalte  en fysieke kracht hebben we duidelijk onze meerdere moeten erkennen in RFC Seraing.
De momenten dat we konden wedijveren met de thuisploeg waren eerder schaars.
Tien minuten op het einde van de eerste helft en vijf minuten op het einde van de wedstrijd.
Daarin hebben we wel scoringskansen gehad waardoor we wel met de overwinning konden gaan lopen.
Maar zowel de thuisdoelman als een gebrek aan efficiëntie weerhielden ons om de winninggoal te maken.
Ondanks het overwicht van de thuisploeg hebben ze ,buiten het eerder lucky doelpunt, echter weinig tot geen uitgespeelde kansen gehad gedurende de wedstrijd.
Vandaar dat we ons zeker kunnen verzoenen met het gelijkspel na negentig minuten.
Conclusie: vooral in balbezit zal de snelheid van uitvoering hoger moeten, alsook de verkeerde inspeelpasses zullen uit ons spel moeten verdwijnen.
Na drie wedstrijden nog niet verloren en 5 op 9,dan  kunnen we als nieuwkomer toch spreken van een goede start.

ps: bedankt ook aan alle sympathisanten van RKFC die aanwezig waren in Seraing, je moet het toch maar doen!!!

Sportieve groeten,

Yves Van Borm

RKFC overleeft belegering en blijft ongeslagen !

Voor de eerste competitiewedstrijd ooit over de taalgrens (die sinds de jaren 60 bestaat) begaven we ons in de schaduwen van de vroegere hoogovens van Luik naar het Stade du Pairay van Seraing. De Metallos waren in de jaren 90 een te duchten eersteklasser, die zelfs Europees speelde, met namen als Nico Claesen en Jules Bocande. De club ging echter failliet en het huidige Seraing is een andere club, dat het stamnummer van Boussu Dour overnam en in 2015 ook de naam van de vroegere roemrijke club. Trainer is de vroegere international Christophe Grégoire.

Bij RKFC waren het identiek dezelfde namen als vorige week, zowel op het veld als op de bank. Sven De Rechter was nog steeds gekwetst out.

Sambu Mansoni warmde Bram op met een houdbaar schotje (3’) waarop een vrije trap van Aaron werd door Brams overbuur Mignon onschadelijk gemaakt werd (4’). Daarop gaf Yarric vanop onze rechterflank – maar met zijn linker – een sublieme kruispass tot bij Aaron Dhondt die was ontsnapt aan de aandacht van de Luikse verdedigers en het stond 0-1 (6’). De thuisploeg reageerde als door een zwerm wespen gestoken. Bonemme kon net niet bij een vrije trap (11’), Kieriën gooide zich in de baan van een schot van Al Badaoui en prees zich gelukkig met een hoekschop (12’) en Gueye vond op counter gelukkig slechts het zijnet (15’). Diezelfde Gueye viseerde met een kopbal de lat maar had daarvoor eerst wel een overtreding op Bram gemaakt (17’). Alessio kwam een teen te kort voor een cruciale steal op het middenveld (21’). Even later kopte Pierrot voor de gastheren een opgelegde kans over (22’). De thuisploeg zette slag om slinger snelle aanvallen op langs onze flanken maar werd ook regelmatig afgevlagd voor buitenspel. RKFC kwam weer boven water en het was onze kapitein die het goede voorbeeld gaf : Alessio zag eerst een laag afstandsschot gestopt door de doelman (34’) en haalde vervolgens, totaal vrijgelaten aan de tweede paal, in één tijd uit maar Mignon duwde de knal met een wanhoopssprong in hoekschop (35’). Na een hoekschop van Aaron ketste een poging van Kieriën op een verdediger (37’) en de scheidsrechter bestrafte een overtreding op Tjendo met geel voor Al Badaoui maar had beter voordeel gegeven want een beloftevolle aanval werd zo afgebroken (37’). Een schot van Terry miste dan weer nauwkeurigheid (39’). Bij een nieuwe aanval van Seraing heerste er totale paniek in de Knokse kleine rechthoek maar de bal ging via een dubbele carambole via een Knoks en vervolgens een Seraings been nipt naast de paal buiten voor een doeltrap (41’). Nadat Ruben een voorzet van Gueye had weggekegeld en een poging van Kilota werd afgeblokt konden we met de kleinste voorsprong gaan rusten.

Knokke bracht met Cor een extra verdediger in terwijl de thuisploeg er ook twee frisse krachten in gooide. Seraing voerde van bij aanvang van de tweede periode de druk op. Bij een tegen Ruben aangeschoten bal werd om strafschop geroepen en een stevige tackle van Cor lanceerde een rood-witte aanvaller de lucht in maar de ref zag er geen fout in. Ruben greep zuiver in om Faye af te stoppen (60’). Een trap in de draai van Alessio, na een assist van Tjendo, vloog naast (60’). Maar RKFC kon de bal amper in de ploeg houden en gedurende 10 à 15 minuten was het pompen of verzuipen want de aanvallen van de Luikenaars bleven elkaar opvolgen. Bram klemde een schot van Sambu Mansoni (63’), Gueye kopte naast (66’) en na een hoekschop geraakte de bal niet weg en kopte Gueye van dichtbij uiteindelijk het eerste doelpunt van het seizoen voor zijn ploeg binnen : 1-1 (69’). Blauw-wit geraakte maar moeizaam uit de omknelling : Deville vlamde over (78’) en gelukkig voor ons kopte Gueye een enorme kans op voorzet van Kilota nog naast (78’).

Maar in de slotfase kreeg RKFC nog drie loepzuivere kansen om de volle buit mee te graaien. Eerst mocht Aaron alleen op doel afgaan maar de frisheid ontbrak bij onze wittekop en doelman Mignon had niet veel moeite met zijn schot (81’). Een minuut later luidde blauw-wit opnieuw de aanvalstrom maar nu verzuimde Aaron de vrijstaande Alessio te bedienen. En in de absolute slotfase richtte Jesse zijn schot wel hard maar in de handen van Mignon, na een pass van Niels Mestdagh (89’).

Maar misschien gingen we met drie punten wel een beetje ruim bedeeld zijn, gezien het spelbeeld. In elk geval toch weer een punt erbij !

RFC Seraing : Mignon, Faye Wagane (46’ Deglas), Pierrot, Kilota, Al Badaoui (46’ Deville), Sambu Mansoni, Lahssaini, Gueye, Faye Ibou (60’ Schenk), Cascio, Bonemme.

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Jarric Buysse, Ruben Vanraefelghem, Kieriën Serpieters, Niels Mestdagh, Nils Pierre, Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Tjendo De Cuyper (73’ Jesse Mputu), Terry Osei-Berkoe (46’ Cor Gillis), Aaron Dhondt.

Scheidsrechter: Charles Boeur.

Gele kaarten RKFC : Bram Paepe (44’, tijd winnen), Tjendo De Cuyper.

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Tibo Andries, Maarten Cobbaert, Niels Coussement, Niels Van De Water.