Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Nieuws

VERSLAG | RKFC 2-0 K. Rupel Boom FC

Voor de 5de ronde in de Croky Cup kregen we Rupel Boom op bezoek. Een favoriet voor de titel in 2de amateur (de reeks onder die van RKFC) dus het beloofde een goede test te worden. De bezoekers begonnen ook het best aan de wedstrijd en kregen al vrij snel een grote kans die Goblet maar net naast de paal zag verdwijnen. Knokke herstelde wel het evenwicht en kon ook enkele kansen laten optekenen. Het duurde uiteindelijk tot halfweg de eerste helft voor 1 van de kansen omgezet werd. Op een hoekschop van Prudhomme werd Vanraefelghem vrijgelaten en zo’n kans moet je hem niet geven. Onze kapitein kopte de bal staalhard voorbij de Rupelse doelman, 1-0! De bezoekers probeerden wel maar hadden niet echt nog een reactie in huis voor de rust dus ging RKFC met een voorsprong rusten.

In de 2de helft speelde RKFC de wedstrijd volwassen uit. Ze probeerden nog te prikken maar zorgden vooral voor een goede organisatie. Het was af en toe oppassen geblazen voor een gevaarlijk schot uit de 2de lijn van de bezoekers maar echt wereldsaves moest Goblet niet uit zijn hoed toveren. Een kwartier voor het einde kreeg Prudhomme te veel ruimte en tijd en kon hij oprukken richting Boomse 16 meter. Hij zag de keeper iets te ver uit zijn doel staan en lepelde de bal enig mooi in de verste hoek! Zo stond onmiddellijk ook de eindstand op het scorebord. Bekijk hier nog eens de 2 doelpunten terug!

Een zakelijke overwinning brengt RKFC in de 6de ronde van de Croky Cup waar het Olympic Club Charleroi ontvangt. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 8 september om 16u in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark.

LINE-UP: Goblet – Meddour, Vanraefelghem, Van den Bogaert, Brachet (85′ Maertens) – Pierre (85′ Ferrera), Pieters, Prudhomme – Jalloh (75′ Muhire), Mbye (75′ Naessens), Degallaix (64′ Ngongo).

DOELPUNTEN: 22′ Vanraefelghem, 77′ Prudhomme.