Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Nieuws

VERSLAG | RKFC 3-5 Ol. Charleroi

Knokke en de beker van België is over de jaren heen uitgegroeid tot een goed huwelijk. Een stuntoverwinning op Standard in 2018 en vorig seizoen nog KV Mechelen uit de beker gewipt. We versierden ei zo na zelfs een plaatsje in de kwartfinale. Dit seizoen in de 6de ronde kreeg RKFC Olympic Charleroi over de vloer, een ploeg van hetzelfde niveau maar uit de Waalse reeks. De inzet was duidelijk, een plaatsje in de 1/16de finales tegen een ploeg uit 1A.

Het waren de bezoekers die het best aan de wedstrijd begonnen. RKFC werd tegen het eigen doel gedrukt door een gretig Charleroi. Knokke werd eerst nog gered dankzij de paal maar op het halfuur kwam dan toch de onvermijdelijke achterstand. Pieters moest een speler van Olympic foutief afstoppen in de 16 en ref Windels wees onverbiddelijk naar de stip. Simon Paulet twijfelde niet en trapt de 11-meter binnen. De bezoekers hielden de druk hoog en dwongen Van den Bogaert zo in de fout. De ervaren centrale verdediger wilde de bal terug spelen naar Goblet maar spits Rousseau had het doorzien en werkte het piekfijn af. We gingen rusten met een 0-2-achterstand en heel wat kopzorgen.

Coach Tant greep dan ook in na de rust en voerde een 3-dubbele vervanging uit. Braem, Hurtevent en Cooman kwamen in de ploeg. Met de inbreng van Hurtevent zagen we een 2de debutant op het veld nadat andere nieuwkomer De Bodt aan de wedstrijd gestart was. Ook Braem maakte zijn thuisdebuut nadat hij al een helft gespeeld had in Ninove in de midweekwedstrijd. Maar de wissels konden niet echt hun stempel drukken want na 50 minuten stond het al 0-3 en net voorbij het uur maakte Mputu (ex-RKFC) er 0-4 van. Dat was het sein voor de bezoekers om wat gas terug te nemen en zo kon RKFC wat kansen afdwingen. Dat resulteerde in een strafschop voor Knokke en Prudhomme scoorde zo de aansluitingstreffer. Daarmee was het nog niet over, want 5 minuten voor het einde kon Pieters de 2-4 binnenkoppen.

In de blessuretijd werden er nog 2 doelpunten gemaakt, Gassama maakte er nog 2-5 van en nog geen minuut later scoorde De Bodt een knappe goal bij zijn debuut. Eindstand 3-5.

LINE-UP: Goblet – Pierre, Vanraefelghem (46′ Cooman), Van den Bogaert, Brachet (8′ Maertens) – Pieters, De Bodt, Prudhomme (73′ Muhire) – Jalloh (46′ Hurtevent), Mbye, Ngongo (46′ Braem).

GOALS: 73′ Prudhomme (1-4), 84′ Pieters (2-4), 93′ De Bodt (3-5).