Na de mooie 0-3 overwinning van vorige week in K.SK. Heist , wou RKFC in zijn laatste thuiswedstrijd van de heenronde voor eigen publiek bevestigen tegen het verrassende Châtelet-Farciennes SC van trainer Alex Czerniatynski. De Henegouwers stonden na de 1-0 overwinning van vorig weekend tegen Lierse Kempenzonen zowaar op een gedeelde vierde plaats. Nieuwe trainer Lorenzo Staelens voerde in zijn eerste thuiswedstrijd één wissel door: de geelgeschorste Vanraefelghem kwam terug in de ploeg ten koste van Buysse, die op de bank begon. Doordat Vanraefelghem zijn vertrouwde positie centraal in de verdediging innam, schoof Mestdagh door naar zijn favoriete positie als linksachter.

Heel sterke eerste helft met drie doelpunten in een halfuur

De weersomstandigheden waren niet echt ideaal om in te voetballen. Ondanks de strakke wind en de vele regen lag het veld er best goed maar wel loodzwaar bij.RKFC nam onmiddellijk de match in handen en drong de bezoekers terug op hun eigen helft. Het was duidelijk dat de spelers wilden verder gaan op het elan van vorige week. Dit resulteerde in een vroege openingstreffer van de infiltrerende Staelens, die tussen de bezoekende verdedigers en keeper een voorzet van Mestdagh binnenkopte. Met zijn achtste treffer van het seizoen was de toon meteen gezet en nauwelijks tien minuten later was het opnieuw raak. Flankaanvaller Vandewalle werd foutief afgestopt en Staelens mocht een vrije trap vanop de linkerkant nemen. De indraaiende bal werd via Kamneng Djoum en in laatste instantie Aaron Vanfleteren in het bezoekende doel verlengd. Meteen 2-0 en RKFC op rozen. De bezoekers konden hier aanvankelijk weinig tegenover stellen en er was een attente doelman Verlinden nodig op een doorsteekpas naar centrumspits Lamort. Na nog eens tien minuten kwam RKFC opnieuw gevaarlijk opzetten. De Cuyper dweilde de rechterflank af, nam zijn rechtstreekse tegenstrever Vanhorick in snelheid en leverde een perfecte voorzet op het hoofd van Staelens af: 3-0 en meteen zijn negende treffer van het seizoen. Net voor de rust verdiende een trap van Vandewalle, na voorbereidend werk van Savaete en De Cuyper, meer maar de bal scheerde rakelings naast de kruising. Op slag van rust kwamen de bezoekers dan een allereerste keer gevaarlijk opzetten. Centraal achterin kreeg RKFC de bal niet weg en na een 1-2 tussen Lamort en Laurent mocht Lamort zomaar de vrijstaande Vanderbecq bedienen, die de 3-1 droog binnentrapte. Het enige minpuntje van een heel sterke eerste helft van de thuisploeg en ook onmiddellijk de ruststand.

Mindere tweede helft

De bezoekers kwamen gedreven uit de kleedkamer en zetten meteen hoog druk. Dit resulteerde in meerdere corners en daarbij horende gevaarlijke stilstaande fasen. Gelukkig was er een attente Vanraefelghem die de bal van de lijn kon vegen en besloot Khaida in het zijnet. Het was nu alle hens aan dek bij thuisploeg die maar moeizaam vanonder de druk uitkwam. Het flitsende voetbal van de eerste helft moest plaats ruimen voor het collectief verdedigen en verhinderen van de aansluitingstreffer voor de bezoekers. Deze kwam er gelukkig niet, mede door een cruciale redding van doelman Verlinden oog in oog met de ingevallen Manzinga en de hulp van de dwarsligger.

RKFC hield stand en geeft met deze overwinning en bijhorende 6 op 6 de rode lantaarn door en springt over zowel K.SK. Heist als A.S.V. Geel.

1/8stefinale Croky Cup en uitwedstrijd K. Rupel Boom F.C.

Na twee overwinningen op rij kunnen we aanstaande donderdag met vertrouwen naar het Joseph Marienstadion afreizen waar we de plaatselijke profploeg uit 1B,R. Union Saint-Gilloise, in de ogen mogen kijken. Dit in de 1/8stefinale van de Croky Cup wat een absoluut hoogtepunt in de clubgeschiedenis is.

Komende zondag trekken we dan op ons beurt naar het Gemeentelijk Parkstadion in Boom voor de belangrijke competitiewedstrijd tegen K. Rupel Boom F.C.

 

Wedstrijdinfo:

RKFC: Verlinden, Kamneng Djoum, Biemans, Vanraefelghem, Mestdagh, Pierre, Savaete, De Cuyper, Staelens (73’ Neuvroen) , Vanfleteren (79’ Dhondt) en Vandewalle (90’ Buysse)

Châtelet-Farciennes SC: Moriconi, Jiyar, Castellana, Lamort, Vanderbecq, Sbaa (78’ Galvez Y Lopez), Vanhorick (73’ Manzinga), Durieux (82’ Castronovo), Laurent, Thibaut, Khaida

Doelpunten:

9′         1-0 Staelens
19′       2-0 Vanfleteren
31′       3-0 Staelens
45′       3-1 Vanderbecq

Gele kaarten: Biemans, Savaete en Neuvroen (RKFC), Durieux (Châtelet-Farciennes SC)

Wedstrijdleiding: REF: Christophe Windels (17), AR1: Arno Cornelis (18), AR2: Kris Messely (16)