NABESCHOUWING SPOUWEN-MOPERTINGEN

Door het oog van de naald,maar alles in acht genomen een meer dan verdiende kwalificatie. De eerste helft hadden we gedurende 45 minuten volledige controle(illustrerend 0 corners tegen in 1ste helft). Was dan ook even opschrikken toen na een kwartier spel een achterstand op het scorebord stond door een heerlijk afstandsschot van Sabbadini. Kansen bij de vleet, maar het doelkader en de bezoekende doelman stonden steeds in de weg.

Vandaar dat we niet verder kwamen dan een 1-1 ruststand.(doelpunt door Staelens op assist van De Cuyper). Na de pauze verliep de wedstrijd  evenwichtiger en waren er kansen aan weerszijden. De mooiste kansen werden wel nog steeds de nek omgewrongen door onze spelers en dan krijg je wel eens het deksel op de neus en ja hoor, zeven minuten voor affluiten viel een weggewerkte bal op de achterzijde van het hoofd van Geurts en zo het doel in: 1-2.

We bleven echter niet bij de pakken zitten en met een ‘kick and rush’ voetbal bleven we ballen pompen in het bezoekende vak,wat illustreerde in een domme handsbal en een terechte penalty in de 94ste minuut.

Staelens nam zijn verantwoordelijkheid en klaarde de klus, 2-2 en zo gingen we naar verlengingen. Beide ploegen hadden veel verbruikt en bij de laatste corner van de wedstrijd viel de bal voor de voeten van Savaete en die trapte de bal genadeloos binnen,3-2 en de kwalificatie voor de vijfde ronde was binnen.

Een vijfde ronde die ons naar het verre Luxemburg brengt met een verplaatsing naar RUS Givry(3e amateur klasse). Een dikke pluim ook voor Spouwen-Mopertingen voor de manier waarop zij gestreden hebben en waarin zij terecht ontgoocheld achterbleven met een bijna kwalificatie op zak.

Sportieve groeten en tot volgende zondag,

Uw coach,
Yves Van Borm