Wat is er aan de hand?
Een vraag die mij dagelijks gesteld wordt.
Deze ploeg heeft op Seraing laten zien uit het goede  hout gesneden te zijn en heeft met man en macht gestreden voor wat het waard is.
Was het eerste kwartier voor de thuisploeg,dan hadden we in de eerste helft toch met minstens 1 doelpunt voorsprong de rust moeten ingaan.
We kwamen na 20 min 0-1 voor via Staelens maar drie min later was reeds alles te herdoen na een kopbal op corner van de boomlange Faye,die met twee armen zich volledig mocht afduwen op de schouders van onze verdediger en 1-1.
Het laatste kwartier hebben we nog drie open doelkansen verkwanseld zodat de ruststand 1-1 bleef.
De tweede helft hebben we controle over de match en krijgen een uitgelezen kans om op voorsprong te komen maar missen jammerlijk.
Dan kwam het kwartiertje van de scheidsrechter die dacht:
“Het is de week van de scheidsrechter “,dus ik ga mijn bijdrage afleveren.
Met nog een kwartier te gaan geeft hij Savaete een dubbel geel karton(eerste wel terecht)en dus rood en vijf minuten later geeft hij de thuisploeg een strafschop cadeau bij een aangeschoten bal van Van Raefelghem(zoals op Standard)2-1.
Bij de volgende betwistbare fase gaan de poppen aan het dansen en krijgt Staelens terecht rood.(samen met Bonemme van Seraing)
Doordat de match zeker zes minuten stillag dachten we nog zeker minimum vijf extra minuten te moeten spelen maar met een smile op zijn gezicht floot hij reeds na twee minuten in extra time af.
Weet niet of er een horloge klaarlag voor de scheidsrechter(sorry voor de uitdrukking)maar de champagne,oesters en kaviaar zullen zeker gesmaakt hebben na de wedstrijd.
Bayat heb ik echter niet gezien…Een gefrustreerde coach,
Yves Van Borm