Met een 4-1 overwinning tegen Eendracht Aalst hebben we eindelijk onze eerste zege beet in deze competitie.
De eerste helft liet nochtans niet vermoeden dat we zo afgetekend gingen winnen.
De eerste helft was van een eerder bedroevend niveau waarbij toch duidelijk was dat de stress van een rode lantaarn verlammend werkt.
Na 10 minuten kregen we dan op rechtstreekse vrije trap de 0-1 om de oren wat niet meteen goed was voor het vertrouwen van onze ploeg.
Schuchtere pogingen waren niet genoeg om de tegenstrever pijn te doen.
Vlak voor rust kregen we dan een discutabele penalty na een fout op Dhondt en Staelens verzilverde de elfmeter.
Rust 1-1
Toegegeven dat de frustratie die meester had gemaakt van E Aalst bij deze fase terecht was.
De tweede helft kabbelde verder op dezelfde manier als de eerste 45 minuten tot Vandevelde Tibo in de zestigste minuut zijn moment zag aangebroken.
Bij een vrije trap aan de zijkant van het veld draaide hij de bal enig mooi in de bovenhoek.
Met dank aan onze scout Erwin die perfect illustreerde hoe de posities bij E Aalst waren ingevuld bij dergelijke fase en waar duidelijk was waar de kwetsbaarheid lag bij de tegenstrever.2-1
Het werk op stilstaande fase werd dan nog eens beloond toen Van Raefelghem een corner van Dhondt met het hoofd binnenknikte.3-1
En dan zag je het vertrouwen zo groeien,met als illustratie de perfecte voorzet van Van Fleteren naar Vandevelde,die dan op zijn beurt uithaalde met een ferme krul in de bovenhoek en 4-1.
Een deugddoende overwinning maar die geen euforie veroorzaakt aangezien onze toestand nog steeds niet rooskleurig is en waarbij realisme meer geplaatst is dan uitbundigheid.
We hebben nog een inhaalbeweging te maken de komende weken!!!
Maar met zijn allen zullen we wel uit dit dal kruipen.
Dat zijn we verplicht aan onze voorzitter en aan al onze supporters die ons massaal zijn blijven aanmoedigen en steunen in deze moeilijke periode.

Uw coach,
Yves Van Borm