De tiende speeldag brengt ons KSV Oudenaarde op bezoek.
Een vaste waarde in onze reeks,en een welgemeend compliment naar mijn collega trainer Stefan Leleu,
die elk jaar opnieuw erin slaagt om het maximum uit deze ploeg te halen.
Oudenaarde is één van die ploegen waar wij,RKFC,zich moeten aan spiegelen.
Trachten met beperkte of mindere middelen(anders gezegd,met gezond verstand gedirigeerd)een leuke ploeg naar voren te brengen,en die toch een rol van betekenis kan spelen in 1ste amateur.
Uitschieters met thuisoverwinningen en af en toe een bekerstunt,hetgeen men in Oudenaarde allemaal al kent.
Wij maken nu mee,wat Oudenaarde vorig jaar heeft gekend,namelijk een slechte start.
Zij konden zich echter iets sneller herstellen en na 3 op 15 hebben ze zich zonder problemen door de competitie getrokken.
Daar moet onze ploeg zich aan optrekken en snel terug aanknopen met een overwinning om niet afgezonderd te blijven bengelen onderaan het klassement.
Een overwinning die je nooit op bestelling krijgt,maar waar wedstrijdmentaliteit en honger naar een zege centraal moeten staan bij aanvang van deze wedstrijd,.
Het komt erop neer om relaxed aan de wedstrijd te beginnen,en ons niet met stress laten opzadelen dat toch alleen maar verlammend werkt op de prestaties.
Een welgemeende dank ook aan alle supporters die de voorbije weken onze ploeg op een positieve manier blijven aanmoedigen en ons naar de overwinning trachten te roepen.
Ook dank voor alle toffe en stimulerende berichtjes die ik mocht ontvangen de voorbije dagen(ondanks de magere resultaten),wat nogmaals onderstreept wat voor een warme club RKFC wel is.

Uw coach,
Yves Van Borm