09/12/’18 : K. Rupel Boom F.C. – RKFC 1-0

Na de overwinning van vorig weekend tegen Châtelet-Farciennes SC en het nipte verlies in de 1/8stefinale van de Crocky Cup afgelopen donderdag bij R. Union St-Gilloise, was RKFC toe aan zijn derde wedstrijd in acht dagen.

De tevens laatste wedstrijd van de heenronde bracht ons naar traditieclub K. Rupel Boom F.C van trainer Gregoire Vanderidt. De Steenbakkers telden 6 punten meer en wilden, gezien hun thuisreputatie, na een recente 1 op 9 opnieuw eens de 3 punten thuishouden.

Trainer Lorenzo Staelens voerde in vergelijking met afgelopen donderdag twee wissels door: de geelgeschorste Pierre kwam terug in de ploeg ten koste van Dhondt, die op de bank begon. Ook Vandewalle, met lichte hinder, mocht rusten waardoor Buysse een rij hoger op de linkerflank kwam te voetballen.

Voor elke ploeg een reuzenkans maar toch een brilscore aan de rust

Ondanks de vele regen van de afgelopen dagen lag het veld er best goed maar in bepaalde stroken loodzwaar bij.Het was RKFC die de eerste kans van de wedstrijd bij elkaar voetbalde via De Cuyper. Hij besloot na een mooi uitgespeelde counter via Staelens en Buysse, in de handen van de keeper Rausin.Rupel Boom probeerde druk vooruit te zetten maar meer dan wat speldenprikken via Laureys en Walen De Keyser zat er het eerste halfuur voor de thuisploeg niet in. Mede door een goed georganiseerde verdediging onder leiding van het centrale duo Biemans-Vanraefelghem.

Op het halfuur volgde dé kans op 0-1 nadat de pijlsnelle De Cuyper de achterlijn haalde en perfect achteruit legde naar de inlopende Buysse. Die werd nog heel even gehinderd door verdediger De Looze waardoor zijn trap met rechts van binnen de kleine rechthoek op de paal uiteenspatte.

In het laatste kwartier vóór de rust kwamen de bezoekers twee keer gevaarlijk opzetten langs Schaessens, telkens na voorbereidend werk van Laureys. Een eerste keer kraakte hij zijn schot met rechts en een tweede keer kapte hij Buysse mooi uit maar besloot de uitgelezen kans met links te zwak in de handen van onze doelman.

Wie in de tweede helft eerst scoort, wint … al behoorden 5 doelpunten tot de mogelijkheden

Na amper 4 minuten in de tweede helft troffen we een tweede keer het doelhout. Deze keer via een geweldige trap van Buysse. De rebound van De Cuyper werd door Rausin gepareerd en de attente Augustynen kon de bal in derde instantie voor de neus van Vanfleteren wegwerken. Hier kwam de thuisploeg heel goed weg.

In de komende 10 minuten wist Rupel Boom een paar keer gevaarlijk te zijn op vooral stilstaande fasen. Op een vrije trap van Hens bracht doelman Verlinden eerst nog redding en in de rebound claimde Rupel Boom een penalty voor een tussenkomst van Vanraefelghem. Na een vrije trap van Put raakte de bal niet goed weg en trapte Laureys tegen de paal, waarna Vanraeleghem op de lijn nog kon ontzetten. Hier ontsnapte RKFC aan een achterstand. Deze kwam er kort na het uur toch nadat een slecht inspelen van Vanraefelghem in een dodelijke counter via Laureys resulteerde. De spits van de thuisploeg dolde eventjes met onze verdediging waarna hij de bal onhoudbaar voorbij Verlinden via de paal binnentrapte.

Meteen het signaal voor RKFC om het gaspedaal nog wat in te drukken. Maar het bleef opletten voor de gevaarlijke tegenaanvallen van de thuisploeg. Bij één van deze counters was er een sublieme redding van Verlinden nodig nadat Laureys alleen voor hem opdook.

De inbreng van Vandewalle en Dhondt zorgde voor fris bloed in de aanval. Na een actie op snelheid over de linkerflank kon Vandewalle de vrijstaande De Cuyper bedienen maar deze besloot nipt naast. Een voorzet van Vandewalle werd met de hand door De Looze in de grote rechthoek beroerd maar ref Brinckman sloot de ogen. Hier werd RKFC een loepzuivere strafschop onthouden.

Net voor tijd was er nog een reuzenkans via Van de Velde maar zijn schot strandde naast de verkeerde kant van de paal.

In de 93ste  minuut schilderde diezelfde Van de Velde een voorzet op het hoofd van Vanraefelghem maar Rausin redde voor zijn ploeg de meubelen met een prima reflex. De bal wilde er vandaag maar niet in. Getuige de bal tegen de deklat in de 94steminuut en de rebound die door Mestdagh net werd over getrapt. RKFC verdiende vandaag niet te verliezen en op basis van de kansen zat er zoveel meer in. Dame Fortuna was Rupel Boom vandaag wel heel erg gezind.

Volgende week zaterdag thuis tegen F.C. Seraing

Na een 7 op 9 trekt RKFC onverdiend aan het kortste eind maar kan dit volgend weekend alweer rechtzetten. Komende zaterdag om 20.00 u. spelen we thuis tegen het 1 plaats hoger geklasseerde F.C. Seraing. Dit is de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar en tevens de eerste wedstrijd van de terugronde. Op naar een veel betere terugronde!

 

Wedstrijdinfo:

RKFC: Verlinden, Kamneng Djoum, Biemans (84’ Van de Velde), Vanraefelghem, Mestdagh, Pierre, Savaete, De Cuyper, Staelens, Vanfleteren (67’ Dhondt) en Buysse (67’ Vandewalle)

K. Rupel Boom F.C.: Rausin, De Looze, De Paepe, Hens, Kerstenne, Laureys, Spaenhoven, Put, Scheaessens, Augustynen (73’ Siebens), Walen De Keyser

Doelpunten:

63′       1-0 Laureys

Gele kaarten: Mestdagh en Kamneng Djoum (RKFC), Hens, Augustynen en De Looze (K. Rupel Boom F.C.)

Wedstrijdleiding: REF: Jurgen Brinckman (17), AR1: Pieter Vandevenne (14), AR2: Kenneth Verhelle (8)