Na het onterechte verlies met het kleinste verschil van vorig weekend in K. Rupel Boom F.C. zou het F.C. Seraing van trainer Christophe Grégoire het kind van de rekening worden. De Métallos telden 5 punten meer en wilden absoluut iets oogsten aan de kust na een magere 4 op 24.

De eerste wedstrijd van de terugronde en tevens laatste wedstrijd vóór de winterstop was er dus één van heel groot belang. Bij winst van RKFC zouden de rechtstreekse concurrenten de hete adem pas echt in hun nek beginnen voelen.

Trainer Lorenzo Staelens dropte, in tegenstelling tot vorige wedstrijd, Vandewalle en Dhondt in de ploeg ten koste van Kamneng Djoum en Vanfleteren. Bij F.C. Seraing zaten zowel verdediger Wagane Faye als aanvaller Moussa Gueye een gele schorsingsdag uit.

Een gevleide 2-0 voorsprong bij de rust

Omwille van de vele regen en felle wind koos kapitein Savaete, na het winnen van de tos, om van speelhelft te wisselen.De eerste helft met de wind mee spelen zou ons heel goed kunnen uitkomen.

We waren nog maar 4 minuten ver toen een handsbal van kapitein Pierrot in slechts geel resulteerde. De vrije trap van Staelens leidde bijna tot een owngoal van verdediger Bonemme. Doelman Mignon was echter bij de pinken en behoedde zijn ploeg voor een snelle achterstand.

Daarna zette F.C. Seraing goed druk vooruit met een eerste grote kans na een individuele actie van I. Faye over rechts. Zijn schot werd door Verlinden knap gered. RKFC reageerde met een schot van Vandewalle dat eerst nog werd afgeblokt waarna De Cuyper de bezoekende verdediging in snelheid nam en een schitterende voorzet en tevens assist voor de inlopende Staelens afleverde. De 1-0 na 17 minuten betekende ook het 11dedoelpunt van onze nummer 7. Amper 5 minuten na het openingsdoelpunt kregen we bijna een gelijkaardig scenario. De Cuyper rolde de linkerflank van de rood-zwarten op en bediende de vrijstaande Dhondt die met links te zwak in de handen van Mignon trapte. De volgende twintig minuten ging het meeste initiatief van de bezoekers uit. Dit zorgde voor meerdere hete standjes voor het doel van Verlinden. Ofwel stond onze doelman pal ofwel lieten de bezoekers het na om beter af te werken waardoor de nul voor hen op het bord bleef.

Net vóór de rust lieten wij het echter niet na om de score verder uit te diepen. De Cuyper bediende met een prima steekpas Staelens die het overzicht bewaarde en de mee opgerukte Savaete bediende: koud kunstje voor een leeg doel en RKFC mocht met een dubbele voorsprong gaan rusten.

RKFC houdt collectief stand in barre weersomstandigheden

Na de koffie werd er een dubbele vervanging bij RKFC genoteerd: Buysse en Dhondt bleven binnen en Kamneng Djoum en Vanfleteren mochten mee opdraven. De tweede helft kondigde, met nog meer regen en nog fellere wind, zich immers als loodzwaar aan. De tegenwind maakte het voor RKFC wel heel moeilijk om nog mooi voetbal op de mat te brengen. Meer nog, het zorgde er voor dat wij nog nauwelijks vanonder de bezoekende druk uitkwamen. Bij een indraaiende vrije trap van Deville kwamen we heel goed weg wanneer de paal redding bracht. Een schot van Lahssaini vanop 20 meter zoefde maar net naast. Een rechtstreekse vrije trap van Al Badaoui Sabri ging maar net over. De verdiende aansluitingstreffer van de bezoekers kwam er pas een kwartier voor tijd. Doelman Verlinden verkoos om de bal tegen de zijlijn niet buiten te trappen en ontzette in de voeten van Sambu wiens voorzet aan de tweede paal door de net ingevallen Admi werd binnengekopt. Het was nu met z’n allen pompen, pompen en nog eens pompen om niet te verzuipen. Maar RKFC hield op pogingen van Kilota, Pierrot en I. Faye stand en pakt hierdoor drie gouden punten in de achtervolging op de naaste concurrenten. Een mentaal belangrijke overwinning op karakter en doorzettingsvermogen.

Na de winterstop opnieuw thuis tegen K.M.S.K. Deinze

Met een 9 op 12 onder Lorenzo Staelens gaat RKFC als 14devan 16 ploegen de winterstop in. Op zondag 13 januari 2019 om 15.00 u. hervatten we de competitie met een thuismatch tegen het nummer 2, K.M.S.K. Deinze. Er resten ons na Nieuwjaar nog 14 wedstrijden om (minimum) naar een veilige 12deplaats op te schuiven.

 

Wedstrijdinfo:

RKFC: Verlinden, Vanraefelghem, Biemans, Staelens, Pierre, Vandewalle (79’ Van de Velde), Savaete, De Cuyper, Dhondt (46’ Vanfleteren), Buysse (45’ Kamneng Djoum) en Mestdagh

F.C. Seraing: Mignon, Pierrot, Kilota, Al Badaoui Sabri, Deville (54’ Hanrez), Sambu Mansoni, Lahssaini, Cokgezen (70’ Admi), I. Faye, Cascio, Bonemme

Doelpunten:

17′       1-0 Staelens

42’       2-0 Savaete

74’       2-1 Admi

Gele kaarten:Pierre en De Cuyper (RKFC), Pierrot en Al Badaoui Sabri (F.C. Seraing)

Wedstrijdleiding: REF: Yves Verslycken (7), AR1: Florian Stove (11), AR2: Rys Edwin (12)