1ste Klasse Amateur 21 april 2018 - 20:00
Berchem Sport

Resultaten

ClubGoalsUitslag
Berchem Sport1Verlies
RKFC2Winst

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
21 april 2018 20:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

Berchem Sport
Berchemstadionstraat 73, 2600 Antwerpen, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

Net zoals vorig jaar ontmoeten we op het einde van het seizoen één van de grote traditieploegen van het land, Berchem Sport.

De omstandigheden waarin de wedstrijd zal gespeeld worden, verschilt echter enorm ten opzichte van vorig jaar. Waar wij elkaar in de ogen keken als kersverse kampioenen in 2e amateur (en waarbij Berchem Sport in een dubbele confrontatie als winnaar uit de strijd kwam), staat deze confrontatie bol van emotie, weliswaar in een verschillende context en met een geweldig contrast.

Berchem Sport speelt haar laatste troeven uit in de strijd tegen de degradatie, wij daarentegen verdedigen onze tweede plaats en hopen de kloof met SK Lommel nog te kunnen verkleinen, zodoende er een spannende eindronde van te maken en wie weet…

Spanning troef dus…

Uw coach,
Yves Van Borm

 

Nabeschouwing

Een wedstrijd waarbij vreugde en verdriet dicht bij elkaar lagen.

De wedstrijd kon voor Berchem niet beter beginnen met de 1-0 in de eerste minuut. Toen Buysse werd uitgesloten na 35 minuten zag het er niet goed uit voor RKFC. Een verdiende ruststand voor de thuisploeg maar waarbij de ergernis zeer groot was bij het scheidsrechterlijke optreden.

Met tien tegen elf werden we in de tweede helft de betere ploeg, en kregen we een kwartier voor tijd ineens een strafschop cadeau waardoor we langszij kwamen, 1-1.

Toen de thuisploeg in de toegevoegde tijd alles op alles zette bij een corner, waarbij zij onze spits Tibo Andries moederziel alleen lieten staan, kregen ze het deksel op de neus en kon Tibo zijn eerste doelpunt (weliswaar gemakkelijk voor een leeg doel maar dat vond hij niet erg) voor het eerste elftal maken in deze jaargang. 1-2.

Dit betekende ook de degradatie voor Berchem Sport, een ploeg die dat helemaal niet verdient, met een ongelofelijke supportersschare, die 90 minuten hun ploeg is blijven aanmoedigen en bewijst dat traditieploegen toch altijd die extra hebben. Het uitvallen van Van Kruyssen heeft waarschijnlijk de doorslag gegeven bij de degradatie van Berchem Sport.

Wij hebben de kloof met leider SK Lommel met deze overwinning niet groter laten worden, zodoende dat er misschien nog spanning komt in de titelstrijd en kan de eindronde aangevat worden met 5 punten achterstand.

Nog 1 wedstrijd nu zaterdag tegen Geel en dan beginnen we aan die playoffs (lottrekking volgende week maandag op de KBVB).

Uw coach,
Yves Van Borm