1ste Klasse Amateur 9 september 2017 - 19:30
KSV Oudenaarde

Resultaten

Club1e helft2de helftGoalsUitslag
KSV Oudenaarde011Verlies
R Knokke FC202Winst

Details

Datum Tijd League Fulltime
9 september 2017 19:30 1ste Klasse Amateur 90'

Venue

KSV Oudenaarde
Prins Leopoldstraat 89, 9700 Oudenaarde, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

RKFC Royal Knokke Football Club

NABESCHOUWING KSV OUDENAARDE – RFC KNOKKE 1-2

Voor onze eerste verplaatsing van het nieuwe seizoen dienden we Oudenaarde partij te geven,een ploeg met ervaring zat in de vroegere tweede klasse of 1 e amateurliga vandaag.

De wedstrijd startte met een studieronde van 25 minuten waarbij er amper doelkansen te noteren vielen.

De partij kantelde in ons voordeel vanaf het eerste gemaakt doelpunt van onze kapitein,Alessio Staelens.Spijtig genoeg werd dit doelpunt onbegrijpelijk afgekeurd.(en dit maakten we ook al vorige week mee in onze eerste wedstrijd tegen Patro Maasmechelen toen het doelpunt van De Rechter ten onrechte werd afgekeurd voor buitenspel).

De referee sprak over belemmering van het zicht van de thuisdoelman,begrijpe wie kan…

Ook al tonen de wedstrijdbeelden achteraf ons gelijk,daar kopen we tijdens de wedstrijd natuurlijk niets mee!

Een minuut later reeds gerechtigheid,wanneer Tjendo De Cuyper ons met een afstandsschot(afgeweken op een verdediger) op 0-1 bracht.

Op slag van rust bracht Alessio Staelens ons op 0-2 met een prachtig afstandsschot in de winkelhaak.

Na de pauze bleef het verwachte thuisoffensief uit,zodoende dat we de partij volledig onder controle bleven houden.Het was thuisgoalie Dutoit die zich een paar keren nog kon onderscheidden op pogingen van Staelens,Pierre en Dhondt.

Op de zeventigste minuut dan toch opwinding wanneer de thuisploeg de aansluitingsstreffer maakte via een kopbaldoelpunt van Van Ruyskensvelde en 1-2.

Het laatste kwartier hadden we de klus kunnen afmaken maar de juiste keuze en de laatste pass ontbrak om de match af te maken.Defensief kwamen we echter niet in problemen en zo bleef het 1-2 en is onze eerste driepunter een feit.

 

Al bij al een verdiende overwinning alhoewel het spelpeil beter moet,vooral dan in balbezit,want te veel slechte passes in de opbouw.

Zo startten we de competitie met een vier op zes,waarvoor we voor aanvang van het seizoen steeds voor getekend zouden hebben.

Na drie matchen tegen Heist,Patro Maasmechelen en Oudenaarde kunnen we nu al zeggen dat het niveau een pak hoger ligt en de snelheid van uitvoering gevoelig gestegen is.

Ook is het opvallend dat een halve kans dikwijls resulteert in een doelpunt,wat maakt dat fouten genadeloos afgestraft worden in de hoogste amateurklasse.

Ons team is echter bereid om keihard te werken en ervoor te zorgen dat we zeker onze plaats in deze reeks verdienen.

 

Sportieve groeten,

Yves Van Borm