1ste Klasse Amateur 28 april 2018 - 20:00
R Knokke FC

Resultaten

ClubGoalsUitslag
RKFC4Winst
ASV Geel0Verlies

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
28 april 2018 20:00 1ste Klasse Amateur 2017 - 2018 90'

Adres speelterrein

R Knokke FC
Smedenstraat 91, 8300 Knokke-Heist, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Voorbeschouwing

De laatste match van de reguliere competitie tegen Geel spelen we uitzonderlijk thuis op zaterdagavond, aangezien de twee laatste wedstrijden van de competitie gelijktijdig moeten afgehaspeld worden. Bij winst eindigen we de competitie op een tweede plaats, achter de ongenaakbare leider SK Lommel.

Wat een seizoen wederom, ons eerste jaar in de Superliga en onmiddellijk de eindronde halen. Na twee kampioenenjaren op rij hoopten we een rustig seizoen te draaien en niet in degradatiezorgen te komen en kijk, we hebben na een aarzelend begin de competitie mee gedomineerd met heel aanvallend voetbal en hebben heel wat profploegen het vuur aan de schenen gelegd en achter ons gelaten. We hebben onze supporters steeds verwend en onze thuismatchen waren altijd spektakelwedstrijden.

We zullen trachten ook tegen Geel een sterke prestatie neer te zetten, dit wel zonder onze goalgetter en kapitein Staelens, die vorige week zijn derde geel karton incasseerde, waardoor hij zijn leidersplaats in de topschuttersstand niet kan verdedigen (19 goals dit seizoen). Hij is dus geelgeschorst.

ASV Geel heeft de laatste weken de kaart van de jeugd getrokken en zij doen het meer dan behoorlijk. Ze hebben zich heel gemakkelijk in de veilige haven gevestigd en spelen complexloos voetbal. (laatste twee wedstrijden op Heist 2-2 en thuis Virton 1-1).

Het wordt sowieso een feestavond met optredens en randanimatie, met als hoofdbrok uiteraard onze geliefde RKFC.

Tot zaterdagavond.

Uw coach,
Yves Van Borm

Nabeschouwing

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen ASV Geel is afgesloten met een overtuigende 4-0 zege, met voetbal van de bovenste plank.

Na de eerste helft stond er reeds een 3-0 op het scorebord, waarbij nog verschillende andere kansen niet werden benut.

In de tweede helft ging de dominantie gewoon verder en scoorden we nog eenmaal, eindstand 4-0.

Zo sluiten we het seizoen af met een puntentotaal van 61 punten op de tweede plaats achter leider SK Lommel die in de terugronde maar liefst 43 op 45 haalde. We haalden de laatste vijf matchen 15 op 15 en toch kwamen we geen stap dichter bij de autoritaire leider, waardoor de puntenkloof bleef.

We sluiten het seizoen af met de meeste gemaakte goals (maar liefst 69 doelpunten) van de reeks (SK Lommel doet even goed), en we leveren ook de topscorer van de reeks af met onze kapitein Alessio Staelens (19 doelpunten).

Ik denk te mogen stellen dat we dit seizoen de grote revelatie zijn en we wederom een prachtig seizoen kennen, met de kers op de taart deelname aan de playoffs.

De playoffs starten reeds nu zaterdag met “de”topaffiche in Knokke tegen SK Lommel. Of beter gezegd, volgend weekend is het SUPERSATURDAY en SUPERSUNDAY in het belgisch voetbal met R Knokke FC- SK Lommel en Club Brugge- Anderlecht.

Voetbal, een feest, hetgeen in Knokke duidelijk mag gesteld worden.

Uw coach,
Yves Van Borm