1ste Klasse Amateur 3 september 2017 - 15:00
R Knokke FC

Resultaten

Club1e helft2de helftGoalsUitslag
R Knokke FC011Gelijkspel
Patro Eisden Maasmechelen011Gelijkspel

Details

Datum Tijd League Fulltime
3 september 2017 15:00 1ste Klasse Amateur 90'

Venue

R Knokke FC
Smedenstraat 91, 8300 Knokke-Heist, België

Samenvatting

RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

RKFC Royal Knokke Football Club

Wedstrijdverslag

RKFC – K. Patro Eisden Maasmechelen 1-1 (rust 0-0)

Al een eerste en meer dan verdiend punt !

De stortbui van zaterdagmorgen gooide ei zo na roet in het eten maar dankzij de gemeentelijke diensten kon een laag kurkkorrels tijdig van het kunstgrasveld verwijderd worden.

In vergelijking met de vorige match tegen Heist-op-den-Berg kwam Niels Mestdagh op linksachter en verhuisde Jarric naar de overzijde. Cor verving Kieriën centraal en Terry startte voorin. Kieriën, Niels Coussement en Jesse startten op de bank, samen met de herstelde Nils Pierre en nog drie RKFC-ers. Inderdaad zijn er in eerste amateurklasse zeven potentiële wisselmogelijkheden !

Tegenstander Patro Eisden Maasmechelen speelde twee seizoenen geleden nog in tweede klasse. Trainer is oud-international Danny Boffin. T2 Guido Brepoels, vroeger nog aan het roer bij Sint-Truiden, kwam vorige week scouten.

Een eerste kans liet nog op zich wachten toen een strakke voorzet van Jarric achter Terry passeerde (6’). Op aangeven van Tjendo zorgde Sven in één tijd wel voor gevaar maar een Limburgse verdediger verwerkte in hoekschop (12’). Bram neutraliseerde de eerste bezoekende dreiging toen hij goed platging op een plaatsbal van Allegria (14’). Een “steal” van Terry bij Cavus leverde een mogelijkheid op voor Alessio, die zijn schot evenwel naast richtte (25’). En ook met een volgende poging geraakte Alessio niet voorbij keeper Demirci (31’). De fraaiste aanval van de eerste helft leverde geen doelpunt op : vanop de achterlijn bereikte Tjendo Terry die doelman Demirci van dichtbij tegenvoets probeerde te verslaan. Helaas voor blauw-wit rolde de bal rakelings naast de paal buiten (32’). Ook de laatste kans vóór rust viel voor Knokse voeten maar Terry werd eerst afgeblokt en knalde vervolgens over (45’). Op basis van het geleverde spel en de kansen had RKFC halfweg zeker meer verdiend maar zo werkt voetbal natuurlijk niet.

Met nog meer aanvallende kracht in de ploeg (Jesse voor Maarten) zocht Knokke de openingstreffer. Met een schot in de korte hoek van Tjendo (48’) en een kopbal naast van Simon (62’) bleef RKFC baas maar het scorebord bleef onaangeroerd, ook toen Jesses krulbal werd weggekopt door Bannister Lloyd (64’) en Jesse en vervolgens Tjendo Demirci op hun weg vonden (65’). Jesse verzette hemel en aarde maar miste na een mooie actie de kracht om de bal voorbij de doelman te knallen (78’). En wat gebeurt er als je de kansen niet benut ? Ruben stak nog een voet tegen een schot in de draai van Ella Ella (79’) en uit de daaropvolgende hoekschop trapte Harris loepzuiver op het hoofd van Vardic : 0-1 (80’).

RKFC schakelde nog een versnelling hoger en dwong Patro terug. Na een vrije trap van Alessio werd een doelgerichte kopbal van Kieriën in hoekschop afgeweerd (85’). En op een nieuwe stilliggende bal van Alessio nam de paniek bij de gasten nog toe, want er kwam bijna een own goal van (87’). Uiteindelijk kreeg RKFC dan toch loon naar werken : Jesse kopte achterwaarts door, de bezoekers kregen de bal niet weg en Tjendo De Cuyper maakte het vanop een meter of tien af : 1-1 (89’). En het werd bijna nog mooier maar na een assist van Tjendo smoorde het schot van Jesse op een Limburgse romp (90’).

Na het laatste fluitsignaal wisten we niet goed wat te denken: moesten we nu ontgoocheld zijn omdat we meer verdienden of tevreden dat we de nederlaag in onze eerste thuismatch in de hoogste amateurreeks op de valreep nog hadden afgewend ? Feit is dat RKFC een prima partij afleverde en dat belooft alleen maar voor de toekomst !

Beelden van de match zijn te zien op Focus-WTV (http://www.focus-wtv.be/sport/knokke-deelt-de-punten-met-patro-maasmechelen) of op de website van Patro Eisden Maasmechelen (http://www.patromaasmechelen.be/).

Royal Knokke FC : Bram Paepe, Ruben Vanraefelghem, Cor Gillis (80’ Kieriën Serpieters), Jarric Buysse, Niels Mestdagh, Maarten Cobbaert (46’ Jesse Mputu), Simon Savaete, Alessio Staelens (kapitein), Tjendo De Cuyper, Terry Osei-Berkoe, Sven De Rechter (69’ Niels Coussement).

Patro Eisden Maasmechelen : Demirci, Lloyd Bannister, Claessens, Cavus, Harris, Ella Ella, Allegria, Aerts, Boiten, Rubanguka, Vardic.

Scheidsrechter: Kevin Debeuckelaere.

Gele kaarten RKFC : Alessio Staelens (65’, fout op Ella Ella).

Niet ingekomen wisselspelers RKFC : Justin Verlinden (doelman), Niels Van De Water, Tibo Andries, Nils Pierre.