FC V Dender EH – R Knokke FC

FC Dender EH 1 - 0 R Knokke FC
16 feb 2019 - 20:00Stadionlaan 1, 9470 Denderleeuw, België

Na het scoreloos gelijkspel in de heenwedstrijd wou RKFC nu de 3 punten vanuit de Denderstreek meebrengen naar de kust. De ploeg van trainer Francky Cieters presteert met een 6de plaats boven de verwachtingen en telde bij aanvang van de wedstrijd 14 punten meer dan RKFC.

Een driepunter na de recente 1 op 12 was voor RKFC dan ook welkom. Hiervoor kon geen beroep gedaan worden op de gekwetste doelman Verlinden; Clepkens bleef uiteraard in doel staan en zowel Vanraefelghem als Mestdagh namen plaats op de bank. In het basiselftal werden dus twee wijzigingen genoteerd: Buysse en Vandewalle kwamen opnieuw aan de aftrap. Bij de tegenstrever werden drie wissels doorgevoerd.

Opnieuw op achterstand, deze keer via een penalty De thuisploeg nam in de beginfase het meeste initiatief. Flankaanvaller M’Barki infiltreerde gevat maar zijn schot kon doelman Clepkens niet verontrusten. Dat kon een schot van Buyssens wel en in de rebound pareerde Clepkens de poging van Arénate. Pas na 25 minuten kwam RKFC gevaarlijk opzetten met een vrije trap van Vandewalle; doelman Gies kende geen problemen. Na een actie over De Oliviera en Savaete besloot Staelens een voorzet van op rechts maar net over. Aan de overkant draaide M’Barki, de gevaarlijkste man bij Dender, zich knap vrij maar hij geraakte niet voorbij doelman Clepkens. Opnieuw was het M’Barki die voor Dender de ban brak: hij zette twee verdedigers van RKFC in de wind en werd door Van de Water foutief afgestopt in de grote rechthoek. Een geschenk die Van Vaerenbergh met twee handen aannam: vanaf 11 meter stuurde hij Clepkens de verkeerde kant op en 1-0 na 35 minuten!

RKFC reageerde niet aangeslagen en Vandewalle mocht van op de linkerflank alleen op doelman Gies af gaan. Zijn schot werd echter door de bezoekende doelman in twee tijden gepareerd waardoor we met 1-0 gingen rusten. Talrijke kansen maar portie geluk ontbreekt om (minimum) met verdiend punt terug te keren Bij de rust bleven Rodrigo de Oliviera en De Cuyper binnen en mochten Vanfleteren en Van de Velde het tij helpen keren. Er werd met succes voor een andere veldbezetting gekozen en Dender moest het initiatief gedurende de ganse tweede helft aan RKFC laten. Het was Vanfleteren die er al heel snel dichtbij was met een rechtstreekse vrije trap die maar net naast ging. Ook Van de Velde en Vandewalle kregen nog voor het uur uitstekende mogelijkheden maar doelman Gies hield telkens zijn ploeg overeind.

Dender speculeerde nu op de counter en bij een zeldzame tegenaanval trapte Cocchiere, na voorzet van kapitein Hias, een uitstekende kans over doel. Bij een tussenkomst op een lange bal blesseerde doelman Clepkens zich aan de rechtervoet: einde wedstrijd en de jonge doelman Verdruye mocht opdraven.

Na een actie van Arénate kopte topschutter Cocchiere op de deklat. Hier ontsnapte RKFC aan een dubbele achterstand. Het laatste kwartier was voor RKFC. Een vrije trap van Staelens zoefde over doel. Van de Water kopte een voorzet van de bedrijvige Van de Velde over doel. Een penalty werd RKFC ontnomen nadat de ref de handsbal als gezichtsbescherming interpreteerde. In de slotminuten kroop Dender door het oog van de naald toen eerst doelman Gies en vervolgens verdedigers Nys en Vervoort doelpogingen van Savaete en Staelens onschadelijk maakten.

Op basis van de talrijke kansen in de tweede helft zat er voor RKFC veel meer in. Het nodige geluk ontbrak ook. Aan inzet en karakter absoluut geen gebrek maar om punten te oogsten moeten de kansen dringend afgemaakt worden. Naaste concurrenten Heist en Geel wisten wel te winnen maar Aalst verloor bij leider Thes Sport. Samen met Aalst telt RKFC 18 punten; dat zijn er drie minder dan Geel, 5 minder dan Heist en 6 minder dan Dessel dat op een veilige 12de plaats staat.

Enkel bij een thuisoverwinning kunnen we komende zondag een goede zaak doen. Een driepunter is dan ook een must!

Komende twee wedstrijden: Rupel Boom thuis (zondag 24/02), vrij weekend en Thes Sport uit (zaterdag 09/03) De volgende competitiewedstrijd (23 van 30) spelen we op zondag 24 februari om 15.00 u. thuis tegen K. Rupel Boom F.C. Het weekend van 2 en 3 maart is een vrij weekend. Op zaterdagavond 9 maart om 19.30 u. spelen we uit bij leider Thes Sport.

Wedstrijdinfo:

Doelpunten: 35’ 1-0 Van Vaerenbergh (pen.)
Gele kaarten: Pierre (RKFC) & De Bodt (RWDM)
Wedstrijdleiding: REF: Christophe Windels (21), AR1: Erik Bury (17), AR2: Kenneth Verhelle (5)