RKFC Royal Knokke Football Club Logo

RKFC 101

Vragen mbt opleiding, trainingschema’s, supervisie, algemene zaken.

E-mail: jeugdvoorzitter@rkfc.be

2STER_FootPASS

Missie en Visie

MISSIE

R Knokke FC is een vereniging met traditie én ambitie.

Onze vereniging staat in haar jeugdwerking open voor alle kinderen, jongens en meisjes, uit Knokke-Heist en nabije omgeving om deze te laten voetballen in kwaliteitsvolle omstandigheden.

Naast haar rol bij de fysieke ontwikkeling van onze jonge leden, wil onze vereniging waken over essentiële waarden waaronder: beleefdheid, kameraadschap, fairplay, respect voor elkaar en respect voor infrastructuur en materiaal, respect voor de fysieke integriteit, uitsluiting van pestgedrag, orde, stiptheid en netheid.

Ook minder getalenteerde spelers die het moeilijk hebben met het hoger niveau krijgen de mogelijkheid om bij ons te voetballen op lager niveau. Hierdoor wordt de breedtesport verankerd in R Knokke FC .

VISIE

De jeugdopleiding volgt de opleidingsvisie van de KBVB en Voetbal Vlaanderen: vorming én fun.

R Knokke FC zet tevens in op een continue, kwaliteitsvolle omkadering op bestuurlijk en sporttechnisch vlak. Iedereen draagt verantwoordelijkheid op zijn of haar niveau, maar kan geresponsabiliseerd worden op een respectvolle wijze.

In haar streven naar kwaliteitsvolle omstandigheden heeft de club met de nodige daadkracht gelobbyd waardoor de Gemeente Knokke-Heist zich geëngageerd heeft om tijdens het seizoen 2018 – 2019 een compleet vernieuwd voetbalstadion te bouwen.

R Knokke FC wil zich op de voetbalkaart zetten door zo hoog mogelijk te spelen met het eerste elftal in de Belgische amateurliga.
Hierbij willen wij alles in het werk stellen om zoveel als mogelijk talentvolle spelers kansen te geven om via doorstroming door te stoten naar hogere reeksen, het beloften elftal en uiteindelijk de A-kern.

Streefdoel – toekomstbeeld:

Door het behalen van ons streefdoel op korte termijn hebben we ons doel moeten bijstellen. Ons doel is nu een gevestigde waarde te worden in de Nationale Eerste amateur klasse.

Alleszins streeft onze Club ernaar om een aantrekkingspool te worden voor zoveel mogelijk jongens en meisjes uit de regio. Meer dan voorheen moet daarenboven ook talentvolle jeugd de weg naar RFC Knokke vinden. Een meer dan degelijke jeugdopleiding is hiervoor primordiaal.

Samen met deze jeugdspelers, ouders, broers en zussen, trainers, bestuursleden, vrijwilligers, fans en geëngageerde sponsors (stakeholders) wil de Club ook een dynamische entiteit zijn aan de Oostkust. Een Club die sportief ambitieus is maar waar het voor alle betrokkenen ook aangenaam vertoeven is, waar men zich thuis voelt en trots op is.

RFC Knokke wenst, binnen afzienbare tijd, werk te maken van een vernieuwde, frisse infrastructuur met een uitstraling, de Club én zijn rijke verleden waardig.