View Cart Check Out

Nieuws

VERSLAG | RKFC 2-2 CAPPELLEN

Na een moeilijke week in Knokke met 2 verliespartijen moest RKFC zijn rug zien te rechten tegen Cappellen. Een makkelijke opdracht is dat niet want de ploeg uit Antwerpen stond aan de leiding en had 6 op 6. Verder . Met Vanraefelghem, Prudhomme, Degallaix en Brachet miste Knokke ook enkele belangrijke pionnen door blessure.

De wedstrijd begonnen met een lange studieronde van 25 minuten, waarin er veel strijd geleverd werd op het middenveld. Het was uiteindelijk toch RKFC die de druk wat opvoerde en de kansen bij elkaar voetbalde. Hurtevent, Mbye en Muhire werden nog afgestopt maar net voor de rust kwam de verdiende voorsprong dan toch. Hurtevent schilderde zijn corner op het hoofd van Mbye en die verlengde de bal in de verste hoek.

In de 2de helft probeerde RKFC de druk aan te houden maar de kansen werden schaarser. Op het uur kwam Knokke er toch dan toch nog eens gevaarlijk uit. Hurtevent zag zijn schot nog gestopt door de doelman maar Cappellen kreeg de bal niet weg. Diezelfde Hurtevent hield de aanval in leven en zag goed de diepgang van Meddour. Die haalde de achterlijn en zag Muhire vrij voor doel staan, 2-0! Maar nog geen 5 minuten later kwam de reactie van de bezoekers al wanneer Symoens de aansluitingstreffer maakte. Cappellen voelde dat er nog iets inzat en voerde de druk op. Knokke kwam er nog een paar uit maar kon het belangrijke 3de doelpunt niet maken. Het doelpunt viel aan de andere kant wel. In de allerlaatste seconden wordt een vrije trap voor de doel gebracht en belandt hij, via het hoofd van de doelman van Cappellen, voor de voeten van Symoens, 2-2.. Volgende week zondag gaan we op bezoek bij Jong Cercle.

Bekijk hier de doelpunten.

REACTIES: Na de wedstrijden kwamen beide coaches naar de persconferentie om na te kaarten.

LINE-UP: Goblet – Meddour, Legein, Van Den Bogaert, Maertens – Pierre (86′ Ferrera), Pieters, Hurtevent (73′ De Bodt) – Ngongo (66′ Jalloh), Mbye (66′ Braem), Muhire (86′ Cooman).

GOALS: 43′ Mbye (1-0), 62′ Muhire (2-0)