shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Nieuws

VERSLAG | Merelbeke 1-1 RKFC

Op speeldag 7 van de competitie ging RKFC op bezoek bij promovendus KFC Merelbeke. De Oost-Vlaming hadden net als Knokke slechts 1 wedstrijd gewonnen en waren dus ook op zoek naar een 2de driepunter.

Het waren onze jongens die het best aan de wedstrijd begonnen. RKFC speelde een dominante 1ste helft met, bij momenten, mooie combinaties en veel doelgevaar. Maar het leek opnieuw een wedstrijd te worden van “net niet” met enkele knappe reddingen van de Merelbeekse doelman. Tot 5 minuten voor de rust, wanneer een voorzet van De Bodt Braem bereikt in de kleine baklijn. De spits legt de bal heel onbaatzuchtig en enig mooi met een hakje achteruit naar de vrijstaande Prudhomme. Die twijfelt niet en knalt RKFC verdiend op voorsprong. Dat was onmiddellijk ook de ruststand.

Na de rust kwam de thuisploeg gretiger uit de kleedkamer en duwde ons achteruit zonder echt grote kansen. Na 10 minuten herstelde RKFC het evenwicht terug wat en kon er een aantal keer gevaarlijk uitkomen op de counter maar kon de voorsprong niet verder uitdiepen en de 3 punten veilig stellen. Zowel Hurtevent, Prudhomme en Jalloh hadden de kans om te scoren maar het doelpunt viel in extremis toch aan de overkant. Een lange bal werd door de Knokse verdediging niet voldoende weggewerkt en Ilias Mjahed nam de bal knap op de slof. De Merelbeekse vleugelspeler zag zijn alles-of-niets-poging heel mooi in de hoek belanden buiten het bereik van Goblet. Zo stond de eindstand op het scorebord. Bekijk nog eens alle doelpunten.

Volgende week speelt RKFC terug in het eigen BGLLP tegen OHL u23. Na de wedstrijd is er het 1ste RKFC-Oktober Fest met opkomende party-act Louis Flion en Happy Hour van 17u-18u!

REACTIES: Bekijk hier de reactie van onze coach Jannes Tant.

LINE-UP: Goblet – De Bodt, Vanraefelghem, Van Den Bogaert, Cooman – Pierre, Pieters, Prudhomme – Jalloh (80′ Ngongo), Braem (87′ Mbye), Hurtevent (87′ Muhire).

GOAL: 40′ Prudhomme.