Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Nieuws

VERSLAG | RKFC 2-0 OHL u23

Na 2 wedstrijden op verplaatsing mocht RKFC eindelijk nog eens in eigen huis spelen. Tegenstander van de dag was OH Leuven u23. De jonkies uit Vlaams-Brabant hadden hetzelfde puntenaantal als RKFC dus het beloofde opnieuw geen makkelijke opdracht te worden voor Knokke.

Het was wel de thuisploeg die het best aan de wedstrijd begon. Dankzij hun hoge druk kon Leuven er moeilijk uitkomen. Knokke kreeg een aantal kansen voor het effectief prijs was na een kwartier spelen. Na een mooie actie op de rechtse flank vond Hurtevent de vrijstaande Amadu Jalloh voor doel en die kon niet meer missen, 1-0. Niet veel later moest een verdediger van OHL aan de noodrem trekken wanneer Prudhomme oprukte. Het gevolg: een rode kaart en de bezoekers moesten met een man minder verder. RKFC slaagde er weliswaar niet in om de voorsprong uit te diepen na een aantal mooie kansen en zo ging we de rust in met 1-0.

In de 2de helft kwam Leuven gretiger uit de kleedkamer, waardoor Knokke het moeilijker had om te voetballen. Ondanks een beter Leuven slaagde de thuisploeg er toch in om een handvol kansen te creëren via o.a. Braem en Hurtevent, maar het slaagde er niet in om te scoren en zo bleef het toch link. De bibber zat er toch in wanneer OHL in de laatste 10 minuten een paar keer gevaarlijk kwam opzetten. Merveille Goblet bewees opnieuw zijn waarde en hield de 0 na enkele knappe reddingen. In de blessuretijd kon Knokke nog eens counteren en was het Prudhomme die de 3 punten over de streep trok met een knappe 2-0. Zo pakt RKFC zijn 2de overwinning van het seizoen en zakt het met vertrouwen af naar Gent voor de clash met KAA Gent B.