shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Nieuws

FULL TIME | RKFC 1-0 KVK Tienen

Op de 24ste speeldag nam RKFC het thuis op tegen KVK Tienen. De ploeg uit de Suikerstad stond op plaats 15 maar dat was er niet aan te merken. De Haspengouwers begonnen het best aan de wedstrijd maar het was RKFC die de eerste grote kans kreeg. Na 8 minuten werd Naessens neer gehaald in de 16 van Tienen en scheidsrechter Bossuyt wees naar de stip. Vanraefelghem nam zijn verantwoordelijkheid, plaatste de bal mooi in de hoek maar doelman Bizimana redde knap waardoor zijn team niet tegen een achterstand aankeek. Die redding gaf Tienen extra energie en dat resulteerde in een aantal kansen voor Tienen waaronder een bal op de kruising.

Toch was het RKFC die, net voor rust, op voorsprong kwam dankzij een mooie actie en dito afwerking van Amudu Jalloh. In de 2de helft was de wedstrijd meer in evenwicht en kon Knokke op zoek naar de 2-0. Deze kwam evenwel niet en zo bleef het spannend tot de laatste seconde. Uiteindelijk bleef het 1-0 en hield RKFC de 3 punten thuis. Volgende week gaan we op bezoek naar KSK Heist.

Reacties

Jannes Tant: “Het is een zakelijk overwinning. De 1ste helft waren wij nergens, Tienen had het overwicht in alles. Wij krijgen dan die penalty maar missen die. Dat kan gebeuren, dat is voetbal. Maar in de 1ste helft komen we goed weg. In de 2de helft hebben we herschikt en zij moeten komen. We hebben de kansen gehad op de 2-0 maar die valt dan niet en zo blijft het spannend. Wij zijn tevreden met de 3 punten en gaan nu proberen van een reeks neer te zetten.”