shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Nieuws

RKFC zoekt stewards!

Word steward bij RKFC

R Knokke FC kan op een gemiddelde thuiswedstrijd rekenen op meer dan 600 supporters en dit moet allemaal in goede banen geleid worden.

Om te blijven groeien zoeken we extra helpende handen. 

Taakomschrijving

RKFC werft stewards aan om de toeschouwers te ontvangen en te begeleiden bij nationale of internationale voetbalwedstrijden of -evenementen. Stewards helpen om het goede verloop van de wedstrijd of van het evenement met het oog op de veiligheid van de toeschouwers te waarborgen.

Bij RKFC kom je terecht in een toffe groep stewards die assisteert op wedstrijden in het voetbalstadion in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park.

Wist je bijvoorbeeld dat onze stewards ook helpen op andere wedstrijden van 1A, 1B en zelf europese wedstrijden (Club Brugge, Zulte Waregem, Deinze, … )

Criteria

Er zijn enkele voorwaarden waar je moet aan voldoen om steward te kunnen worden:
* Je bent minimaal 18 jaar.
* Je bent in het bezit van een getuigschrift van goed gedrag en zeden.
* Je bent de laatste vijf jaar niet veroordeeld geweest tot een stadionverbod.
* Je beschikt over de fysieke geschiktheid om de functie uit te oefenen (jaarlijks indienen van een medisch attest)
* Je beschikt over een gepast psychologisch profiel. Jouw profiel wordt geëvalueerd door de veiligheidsverantwoordelijke, de hoofdsteward, en een politie-officier op basis van een onderhoud met de kandidaat-steward

RKFC verwelkomt sollicitaties en kandidaturen van iedereen, ongeacht leeftijd, beperking, ras, etnische achtergrond, geloofovertuiging of seksuele geaardheid. 

Opleiding

Na een positieve evaluatie van de selectieprocedure volgt een opleiding binnen de club. Een opleiding tot steward staat mooi op ieder cv.

De opleiding bestaat uit 11 uur, theorie, 7 uur praktijk en 5 stagewedstrijden.

  • 11 uur theorie
  • 7 uur praktijk
  • 5 stagewedstrijden

Deze opleiding wordt op clubniveau georganiseerd. Bij een positieve evaluatie op bovenstaande drie opleidingsonderdelen zal de veiligheidsverantwoordelijke de kandidaat-steward voordragen aan de lokale adviesraad.

Na de basisopleiding kan je blijven ontwikkelen. Jaarlijks organiseren we een (verplichte) bijscholing van minstens 6 uur en voor iedere wedstrijd ontvang je een specifieke briefing.

Interesse? Neem contact op met Francis Hongenaert via veiligheid@rkfc.be!