Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Wedstrijdverslag: R Knokke FC - SK Deinze van 13-01-2019

RKFC mocht voor zijn eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar het K.M. S.K. Deinze van trainer Regi Van Acker ontvangen. De oranje-zwarten stonden 2dein het klassement en hoopten iets te rapen aan de kust om zo in te lopen op leider Thes Sport dat zaterdagavond uit bij Geel verloor.

Wedstrijdverslag: R Knokke FC – SK Deinze van 13-01-2019

Winst voor RKFC zou een 12 op 15 onder trainer Lorenzo Staelens betekenen en opnieuw een plaats vooruit in het klassement richting veiliger oorden.

Hiervoor kon geen beroep gedaan worden op de geschorste Pierre en de gekwetsten Buysse en Vandewalle. Zo kwamen Kamneng Djoum, Van de Velde en Van Eyk aan de aftrap te staan. Bij de tegenstrever zaten zowel topschutter Mertens als goaltjesdief Mezine op de bank.

Een dubbele voorsprong aan de rust

De eerste grote kans na 4 minuten was voor RKFC. Staelens opende op Van de Velde die perfect Van Eyk bediende maar zijn poging werd door bezoekende doelman Vandenberghe gered. In de rebound claimde RKFC een penalty maar ref Staessens ging hier niet op in. De bezoekers zetten daar een vrije trap van Brulmans in het zijnet tegenover. Een hoekschop van Van de Velde kwam bij Savaete terecht en zijn bal werd van de lijn gered. Op het kwartier kende RKFC meer succes. De Cuyper zette een actie op over rechts; zijn voorzet werd door Staelens aan de tweede pal netjes teruggekopt op Van Eyk die een verdediger mooi afhield en de 1-0 tegen de touwen trapte.

Deinze reageerde met een actie van Lallemand die de vrijstaande Brulmans bediende. Zijn schot werd door een attente Verlinden gepareerd. Bij een tweede vrije trap mocht bezoeker De Smul het proberen. Zijn poging belandde hoog over het doel van Verlinden. Deinze had nu wel meer balbezit maar dit resulteerde niet in het nodige doelgevaar. Het was echter Savaete, mooi vrijgespeeld door Staelens, die alleen voor doelman Vandenberghe verscheen. Dit was echter zonder verdediger Vinck gerekend die onze kapitein neerhaalde. Nu wees ref Staessens wel naar de stip. Staelens liet deze uitgelezen kans na 40 minuten niet liggen en stuurde doelman Vandenberghe naar de verkeerde hoek: 2-0.

Op slag van rust kwam RKFC nog goed weg nadat een voorzet van De Smul door Lallemand met het hoofd werd verlengd. De bal ging echter net voorlangs.

Een efficiënt RKFC wint met uitgesproken 4-1 cijfers

Na de koffie werd Mertens, topschutter van Deinze, in de ploeg gedropt ten nadele van verdediger Goossens. Dit zorgde onmiddellijk voor heel wat drang naar voor. Op een corner voor de bezoekers kopte de vrijstaande De Schutter overhoeks naast. Even later was het wel prijs. Tarfi dweilde zijn linkerflank af en bediende Lallemand, die tussen doelman Verlinden en Mestdagh mocht makkelijk binnentikken: 2-1.

Lang was RKFC niet van slag want na fantastisch samenspel tussen Savaete en Staelens liet onze topschutter de kans niet onbenut om er 3-1 van te maken. Opnieuw een dubbele voorsprong waardoor de bezoekers van hun melk waren. RKFC liet het initiatief nu aan Deinze en kon een paar keer gevat uitbreken. Na 70 minuten leidde dit tot een afstandsschot van opnieuw Staelens waarbij de bezoekende doelman er niet goed uitzag. Resultaat: 4-1 en match gespeeld door het derde doelpunt van deze namiddag van de topschutter van deze reeks. Meteen goed voor reeds 14 streepjes achter zijn naam.

In de resterende twintig minuten hield RKFC vrij makkelijk stand en verder dan een aantal ongevaarlijke doelpogingen kwamen de bezoekers niet meer. De bezoekende supporters hadden met hun Eviva España gezangen het laatste woord …

RKFC boekte alweer een deugddoende overwinning met het nodige karakter en heel wat doorzettingsvermogen.Door deze driepunter schuiven we opnieuw een plaats op in het klassement en halen we E. Aalst, dat ook 13demet 17 punten staat, bij.

Op naar K.F.C. Dessel Sport uit (19/01) en Lierse Kempenzonen thuis (27/01)

Op zaterdag 19 januari trekken we naar K.F.C. Dessel Sport dat drie punten meer telt dan RKFC.

De volgende thuiswedstrijd spelen we op zondag 27 januari om 15.00 u. tegen Lierse Kempenzonen.

Wedstrijdinfo:

RKFC: Verlinden, Vanraefelghem, Biemans, Kamneng Djoum, Staelens (90’ Neuvroen), Van Eyk (76’ Dhondt), Savaete, De Cuyper (83’ Andries), Van de Water, Mestdagh, Van de Velde

K.M. S.K. Deinze: Vandenberghe, Goossens (46’ Mertens), De Greef, Libbrecht, Tarfi, Lallemand, Van Walle, Vinck, Brulmans, De Smul, De Schutter (67’ Mezine)

Doelpunten:

16′       1-0 Van Eyk

41’       2-0 Staelens

53’       2-1 Lallemand

57’       3-1 Staelens

70’       4-1 Staelens

Gele kaarten:Vinck (K.M. S.K. Deinze)

Wedstrijdleiding: REF: Brent Staessens (15), AR1: Benjamin Dewyn (12), AR2: Rys Edwin (12)