Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Nieuws

VERSLAG | RKFC 3-0 RFC Raeren-Eynatten

RKFC trapte zijn nieuwe bekeravontuur op gang met nieuwe wedstrijdshirts. Tegenstander was de Waalse 2de-nationaler RFC Raeren-Eynatten. De ploeg uit de Oostkantons kwam, na een lange busrit, het best uit de startblokken. Ze zette een goed blok en kwamen er gevaarlijk uit op de counter. RKFC vond moeilijk de openingen en leek met een 0-0 de rust in te duiken. Maar dat was zonder Justin Pieters gerekend! Na een goede actie over links zet Maertens de bal voor. Die wordt in eerste instantie nog weggewerkt maar Jalloh pikt op en krult de bal perfect op het hoofd van de ingelopen Pieters, die heel mooi binnenkopt.

In de 2de helft kan RKFC de wedstrijd controleren en ontstaan er steeds meer ruimtes. Pas 10 minuten voor het einde van de wedstrijd kan Knokke deze ruimte nog eens echt uitbuiten wanneer Prudhomme Mbye het straatje instuurt. Die twijfelt niet en trapt de dubbele voorsprong staalhard op het scorebord. Niet veel later kan Mbye een 2de keer toeslaan. Na een snelle omschakeling beland de bal via Ngongo bij Prudhomme in de kleine rechthoek. Die bewaart goed de rust en vind de ingelopen Mbye, die maar binnen te tikken had. Zo neemt RKFC al bij al vlot de eerste horde van de Croky Cup. In de volgende ronde wacht Rupel Boom.