shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Opleidingsvisie 2×2

Algemeen

Het voetbal 2 tegen 2 voor U6 kadert in de competitiehervorming jeugdvoetbal van 2014-2015.

De debutantjes van de deelnemende clubs spelen in de geest van en volgens het reglement voorgesteld door Voetbal Vlaanderen.

Hoofddoel is om de spelers plezier te laten hebben in het spel. De score wordt niet bijgehouden, de uitslag is absoluut niet van belang.

In de “Voetbalschool” van R Knokke FC wordt bij onze jongste voetballers op een speelse manier een eerste balgewenning of balvaardigheid aangeleerd.

De kinderen spelen elk met een eigen bal en leren er ook samenspelen per twee. Ze leren passen, de bal aannemen, de bal controleren en een bal krijgen en terugspelen. Evenzo belangrijk is het fun gehalte, dus plezier beleven en veel scoren!

Wedstrijdjes

Tijdens een “Dribbelfestival” spelen de kinderen hun eerste wedstrijdjes: oppositiespelen waarbij ze veel met elkaar in duel gaan.

Per team van 2 is er één trainer die het ploegje begeleidt.

Eén wedstrijdje duurt 2 x 3 minuten, daarna wordt er doorgeschoven.

Na het eerste wedstrijdje wordt doorgeschoven, halfweg is er een korte drankpauze voorzien.

In een Dribbelfestival met 8 ploegjes duurt het tornooi zo’n 50 à 60 minuten. Na de matchen staat het de ploegen vrij om nog een extraatje te doen, bv. trappen van strafschoppen (op klein goal zonder keeper of grotere met), kegels omver trappen, ander leuk spelletje, …

Terrein

De afmetingen van het speelveld zijn 12m x 18m. zodat er 4 veldjes voor het Dribbelfestival kunnen worden opgesteld op een kwart van een normaal terrein. Het terrein wordt afgebakend door 8 hoedjes/kegels.

Eén op elke hoek en 2 aan beide lange kanten die het terrein verdelen in 3 zones van 6m. Liefst wordt elk veld afgebakend met één bepaalde kleur van hoedjes of kegels zodat het voor de spelers makkelijk herkenbaar is.

Spelregels