View Cart Check Out

Nieuws

VERSLAG | RKFC 2-0 RSCA FUTURES

In een aardig volgelopen Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark nam RKFC het, in zijn 5de oefenwedstrijd, op tegen de beloften van RSC Anderlecht beter bekend als de RSCA Futures. Zij treden ook dit seizoen aan in 1B dus het beloofde een goede test te worden voor onze jongens.

RKFC speelde goed mee met de Brusselaars en combineerde enkele mooie kansen bij elkaar. Zo vond Lucas Prudhomme de dwarsligger op zijn weg naar het 1ste doelpunt. Na een mooie actie over rechts kon Reian Meddour oprukken naar het centrum en uithalen van net buiten de 16. De jonge doelman van RSCA had een knappe redding in huis. Net voor de rust vond ook Jalloh de lat na een mooie actie. Goblet moest 1 maal goed tussenkomen op een kopbal van Robbie Ure. Ruststand 0-0.

De 2de helft startte met 8 wijzigingen aan Knokse kant en de nieuwe jongens moesten nog even in de wedstrijd komen. Net na rust zag RSCA een afgeweken schot op de lat belanden en zo kwamen we goed weg. RSCA had het overwicht in het begin van de 2de helft maar het was RKFC die op voorsprong kwam. Vanraefelghem zag, na een onderschepping, de ruimte bij Muhire. Die kwam naar binnen en twijfelde niet. Zijn schot werd nog even aangeraakt door zijn bewaker en viel zo in de verste hoek binnen. Net voorbij het uur haalt Geeraerd de achterlijn en legt hij de bal knap achteruit voor de inlopende Ferrera! 2-0! Daarna controleert RKFC de wedstrijd en RSCA geraakt niet verder dan enkele halve kansjes. Zo wint RKFC voor de 3de keer deze voorbereiding. Volgende week zaterdag volgt de laatste oefenwedstrijd tegen KMSK Deinze.

LINE UP: Goblet (45′ Meese) – Meddour (45′ Geeraerd), Vanraefelghem, Van den Bogaert, Brachet (45′ Maertens) – Pieters (45′ Legein), Pierre (75′ Delhaye), Prudhomme (45′ Ferrera) – Jalloh (45′ Ngongo), Naessens (45′ Mbye), Degallaix (45′ Muhire).

DOELPUNTEN: 53′ 1-0 Muhire, 65′ 2-0 Ferrera.